Tänä vuonna Habitare, Suomen suurimmat sisustus-, huonekalu- ja designmessut, hemmoittelevat kävijöitä runsain eri värimaailmoin ja kontrastein. Jo ensisilmäys messuhallin portailta alaspäin katsottuna lupasi hyvää. Tarjolla on paljon inspiraatiota sisustajille sekä runsain mitoin vinkkejä remontoijille ja rakentajille. Vietin messuilla kaksi päivää ja kuvasin blogiin minua sykähdyttäneet osastot ja esillepanot.

Lapuan Kankurit
Marimekko
Anno

Mainitsin alussa kontrastit – niitä messut tarjoavat monessa mielessä. Monien osastojen esillepanot ovat paljon runsaampia kuin mihin aiempina vuosina on totuttu. Asetelmissa on paljon katsottavaa ja ihailtavaa. Hyvä esimerkki tästä on Ulla Koskisen suunnittelema Asun-lehden upea osasto, joka esittelee eri brändejä omissa osioissaan.

Asun
Keittiömaailma
Glorian Koti & Cozy Publishing

Kontrastina runsaudelle näkyy myös minimalistisempaan tyyliin, gallerian omaisesti toteutettuja esillepanoja. Tästä esimerkkinä mainittakoon Laura Seppäsen stailaama Interfacen osasto. Selkeää kauneutta ja trendikkäitä linjoja on nähtävillä myös Muoto2-osastolla.

Interface
Muoto2
Bo LKV

Upeimmat osastot on sisustettu niin, että esillepanoista saisi helposti otettua kauniita kuvia someen. Messujen haastava valaistus kirkkaine valoine ja varjoineen ei kuitenkaan tee kuvaamisesta mitenkään helppoa. Rankka kuvankäsittely taas pilaa tunnelmaa, eikä anna realistista kuvaa värimaailmasta.

Hakola
Deko
Asun

Värimaailmaltaan osastoja hallitsevat hyvin luonnonläheiset sävyt: beigeä, ruskeaa ja luonnonvalkoista. Sitä maustetaan oranssilla ja tiilenpunaisella. Ruskean eri sävyt ovat selkeästi syrjäyttäneet viime vuosina suomalaisten suosikiksi nousseen harmaan. Marimekon kaunis osasto on tästä erinomainen esimerkki. Kontrastit tulevat esiin myös osastojen värejä verrattaessa: harmoonisen värimaailman vastapainona muutamilla osastoilla suorastaan herkutellaan väreillä ja pinnoilla. Väriherkuttelua tarjoavat esimerkiksi Hakolan ja Dekon osastot.

Marimekko
Woodnotes
Anno

Vallallaan olevat sisustustrendit on helppo aistia Habitaressa: luonnonläheisyys, harmonia sekä trendikkäät yksityiskohdat, joilla “kuuluu” nyt maustaa kodin sisustusta. Ei jäänyt epäselväksi mikä on ajankohtaisin kasvi, joka maljakkoon pitää sujauttaa: kaisloja ja heiniä oli joka puolella.

Matri
Interface

Ruotsissa on jo jonkin aikaa somistettu interiöörejä erilaisin veistoksin ja patsain ja nyt sama “villitys” saapuu Suomeenkin. Veistokset ovat taidetta ja siksi minusta tuntuukin vähän ikävältä puhua niistä villityksenä, mutta fakta on, että nyt ne ovat nousseet ajankohtaiseksi elementiksi sisustusskenessä. Nämä kauniit ihmisaiheiset veistokset ovat Kristiina Haatajan taidetta.

Asun
Honkatalot & Tapio Anttila Collection
Honkatalot & Tapio Anttila Collection

Pystyrimoitus tuntuu olevan nyt myös hyvin vahva trendi ja tätä tehokeinoa nähtiin monella osastolla (Honkatalot, Asun, Deko…). Meidän mökkiin on tulossa rimalomalaudoitus, joten olen sen vuoksi jo pitkään kiinnittänyt erityistä huomioita kaikenlaisiin rimoituksiin – ensin luulinkin, että oma kiinnostukseni on se syy miksi näen sellaista panelointia joka paikassa. Mutta Habitare osoitti, että se ei ole vain minun kuvitelmaa, vaan rimoitus on oikeasti ajankohtainen tehokeino tällä hetkellä.

Asun
Bo LKV
Matri

Kun sulattelin Habitaren antia mielessäni, tulin siihen lopputulokseen, että messut tarjoavat kaikille jotakin. Löytyy hillittyä, neutraalia värimaailmaa ja harmoniaa, ja toisaalta taas runsaita värejä ja kontrasteja. Sisustusmaailmaa aktiivisesti seuraavalle Habitare ei välttämättä tarjoa mitään suuria yllätyksiä; samojen brändien osastot näyttävät takuuvarmasti upeilta vuodesta toiseen – kiitos Suomen huippusisustajien ja -stailistien. Suosittelen ehdottomasti käymään, sillä tunnelmat ja trendit aistii aivan eri tavalla paikan päällä kuin sisustuslehtiä tai -blogeja seuraamalla.


Translation: My favourites from this year’s Habitare fair.

Author

6 Comments

  • Suvi M Reply

   Somessa kyllä nostettiin parhaat palat esille heti messujen alussa. 🙂 Oli oikein hyvät messut.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂 Kuvaaminen messuvalaistuksessa oli melkoisen haastavaa…

 1. Kivoja kuvia ja kovin luonnonläheisiä värejä.Itse en käynyt messuilla,joten fiilistelen somekuvien avulla messujen annista.

  • Suvi M Reply

   Somekuvien avulla saa kyllä melko hyvän käsityksen messujen annista. 🙂 Toki paikan päällä on aina oma fiiliksensä ja voi kiinnittää huomiota eri seikkoihin kuin mitä somessa nostetaan esille.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.