Ylellisyydellä ja luksuksella taitaa nykypäivänä olla vähän negatiivinen kaiku. Kun olemme tulleet entistä tietoisimmiksi vastuullisesta kuluttamisesta ja luonnovarojen suojelusta, ovat megatrendeiksi nousseet toisenlaiset arvot: esimerkiksi kestävyys, hyvinvointi ja vastuullisuus. Ylellisyys ei nykypäivänä välttämättä tarkoita hulppeita lukaaleja ja ökyautoja, vaan se voi olla jotain aivan muuta.

At Home -blogin Jaana haastoi meidät sisustusbloggaajat kirjoittamaan tässä kuussa arjen ylellisyydestä:

”Haastan bloggaajat kertomaan mitkä asiat tekevät heidän arjestaan ylellistä. Sillä kauniit kuvat eivät ole pelkkää kulissia vaan myös osa oikeaa elämää. Uskon, että joukolta sisustus- ja lifestylebloggaajia irtoaa parhaat vinkit arkisen elämän kohentamiseen pienillä iloa ja onnea tuovilla asioilla.”

Koska blogini keskittyy vahvasti sisustamiseen ja kotoiluun, lähestyn tätä aihetta siitä kulmasta. Modernisti Kodikkaan Kerttu ja Muotoseikan Vilja tarttuivat aiheeseen vähän toisesta näkökulmasta – kannattaa käydä lukemassa!

Toimiva ja ajaton muotoilu

Toimiva ja ajaton muotoilu tuo minulle iloa jokaiseen päivään. Taidokas muotoilu tuntuu käyttömukavuutena ja miellyttää esteetikon silmää. Nautin, kun saan istahtaa tuoliin, jossa on miellyttävä istuinasento tai kun saan käyttää keittiövälinettä, jolla arkiset asiat sujuvat näppärästi. Rentoudun, kun istuskelen sohvalla ja ihailen vaikkapa kaunista maljakkoa.

Luonnonkosmetiikka

Pienetkin teot vaikuttavat hyvinvointiin; sillä on merkitystä millaisia tuotteita ihollesi laitat. Olen pikkuhiljaa alkanut käyttää entistä enemmän luonnonkosmetiikkaa. Laadukas kosmetiikka vaikuttaa vahvasti aisteihin: tuote levittyy miellyttävästi sormien alla, tuoksuu hyvältä ja saa ihon tuntumaan paremmalta. Viimeisin luonnonkosmetiikkalöytöni ovat nämä tanskalaiset saippuat, jotka valmistetaan käsin luomukasviöljyistä. Ne tuoksuvat niin hyvälle ja sisältävät mm. antibakteerisia tai aknea hoitavia ominaisuuksia.

Tuoreet kukkakimput

Kaunis kukkakimppu kruunaa viikonlopun. Tämä on arjen ylellisyys, josta en haluaisi luopua millään. Vielä ihanammaksi kukkaostoshetken tekee se, kun kukat pakataan kauniisti kuten Legerassa. Kaunis esillepano tai paketointi on pientä ylellisyyttä parhaimmillaan. Kukista on iloa moneksi päiväksi ja ne tuovat sopivasti vaihtelua koko tilan ilmeeseen.

Saunahetket

Yksi parhaimmista hetkistä on se, kun tulen työreissulta kotiin ja Mankku on lämmittänyt saunan. Kuinka ihanaa onkaan reissusta rähjääntyneenä mennä saunaan rentoutumaan! Saunassa on käyty monet hyvät keskustelut. Meillä koko perhe tykkää saunomisesta ja koko saunareissu on meille leppoisa irtiotto arjesta: katsomme usein ensin leffan saunatuvalla ja sitten vasta saunotaan.

Tila, avaruus, kauniit näkymät

Rentoudun, kun saan katsella jotain kaunista. Nautin avaruudesta ja tilantunnusta. Kotona minulla on lempinäkymät, joita tykkään katsella: yksi niistä on näkymä olohuoneesta pariovien kautta makuuhuoneeseen. Asumme tiiviisti asutetulla omakotitaloalueella, joten olen pitkään kaivannut sitä, että voisin terassilta katsoa pitkälle taivaanrantaan. Talojen välissä on yksi pieni rako, josta näemme kauemmas ja silloin tällöin pysähdymme katsomaan upean väristä taivaanrantaa. Mökkitontilla kauniita maisemia riittää monella suunnalla ja uskonkin, että mökkeily tulee lisäämään meidän kaikkien hyvinvointia ja arjessa jaksamista huomattavasti.

*

Toki minullekin arjen ylellisyyttä ovat kiireettömät hetket perheen kanssa, puhdas koti tai vaikkapa pöytään valmiiksi katettu ruoka, mutta nyt teki mieli jakaa muutama konkreettinen, pieni arjen ylellisyys. Minulle arjen ylellisyys piilee monissa pienissä asioissa.


Translation: For me everyday luxury means things like timeless and quality design, natural cosmetics, fresh flowers, relaxing moments in sauna and beautiful views at home and at our summer place.

Author

2 Comments

 1. Kiva kun osallistuit, kiitos!
  Se on kyllä yksi parhaita asioita, kun oma perhe lämmittää saunan juuri silloin kun sitä eniten tarvitsee..! Olen aina nauttinut saunasta, mutta sen jälkeen kun meille tuli pihasauna, olen löytänyt siitä vieläkin paremman ulottuvuuden. Lämpö ja raikas ulkoilma vuorotellen on niin terapeuttista!
  Samaistun myös tuohon kommenttiisi, että rentoudut kun saat katsoa jotain kaunista ja että nautit avaruudesta ja tilantunnusta. Se on jotain aivan ihanaa kun löytää uuden kauniin tilan, jota voi katsella ja nauttia sen tuomasta inspiraatiosta. Tuntuu että saan parhaat ideatkin silloin, kun ympärillä on tilaa hengittää..!
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  • Suvi M Reply

   Kiitos itsellesi kivasta aiheesta! 🙂 Pihasaunassa on kyllä oma, erityinen tunnelmansa. On ihanaa köpsötellä saunatuvalle ja käydä välillä terassilla vilvoittelemassa saunomisen ohessa.
   Ja kyllä, olen samaa mieltä, että avarassa tilassa inspiroituu ja saa uusia ideoita. Kivaa vappua sinne! <3

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.