Villa Fregatti rakennetaan kaupallisessa yhteistyössä Kannustalo Oy:n kanssa

Viimeksi, kun kirjoittelin mökkiprojektin kuulumisia blogiin, olimme juuri saaneet rakennusluvan ja tien perille saakka. Sen jälkeen on tapahtunut paljon! Kohta alkaa olla valmista talotoimitusta varten ja niinhän pitääkin olla, kun Villa Fregatin elementit saapuvat syyskuun viimeisellä viikolla.

Tien rakentamisen jälkeen maatyöt jatkuivat mökin pohjan osalta. Maasto on todella kivistä ja se aiheutti vähän harmia kaivurille, mutta hienosti ammattilainen sai kivet siirrettyä ja pohjan valmisteltua. Kaiken kaikkiaan tien ja mökin maatöissä kesti viisi päivää: tiessä kolme päivää ja mökin pohjassa kaksi. Projektissa eteneminen tuntui hurjan nopealta.

Maatöiden valmistuttua tontilla oli vähän hiljaisempi hetki, mutta projekti rullasi muilta osin eteenpäin kiivaasti. Villa Fregatin julkisivupanelointi täytyi lyödä lukkoon. Saimme Kannustalolta monta erilaista versiota rimalomalaudasta ja mallasimme niitä kotimme julkisivuun. Päätöstä helppottaakseni photoshoppasin mallipaloista julkisivukuvan, jonka ansiosta saimme lopullisen päätöksen tehtyä. Kirjoittelen tästä myöhemmin tarkemmin.

Keittiön viemäriputki
Salaojat
Maatyöt tehtynä ja mökin paikka merkittynä

Treffasimme myös sähkösuunnittelijaa ja löimme lukkoon pistorasioiden ja kiinteiden valaisimien paikat. LVI-suunnittelijan kanssa pallottelimme ideoita ilmanvaihdosta ja päätöksenä oli se, että meidän mökkiin laitetaan huippuimuri auttamaan ilmanvaihdossa. Myös päätös jätevesien imeytyskaivosta on tehty. Mökillehän tulee vain kesävesi, mutta silti rakennuslupa edellytti imetyskaivon asentamista.

Meillä oli treffit kaupungin mittausteknikoiden kanssa ja he kävivät merkitsemässä tarkan mökin paikan. Tässä yhteydessä siirsimme mökkiä 2 metriä taaemmaksi (yhteisymmärryksessä mittausteknikoiden kanssa tottakai), jotta rakennuslupa-alueelle jää varmasti tilaa myös saunatuvalle. Mahdollinen siirto oli luonnollisesti huomioitu jo maatöitä tehtäessä.

Muotit betonisokkelia varten
Muotit paikoillaan
Betonivalu
Valmis sokkeli

Tällä viikolla otettiin taas iso, konkreettinen askel eteenpäin, kun mökin sokkeli valmistui. Harkkoperustuksen sijaan päädyimme muoteilla valettuun betonisokkeliin. Tämä homma sujui huippunopeaan! Muotit tuotiin tontille tiistai-iltana, keskiviikkona betonivalu oli tehty jo iltapäivään mennessä ja torstai-aamuna miehet tulivat irroittamaan muotit. Sokkelin lisäksi perustukseen tuli muutama pilari: keskelle betonilaattaa sekä etupihan kuistin kohdalle.

Betonipilarit

Seuraavaksi on vuorossa sokkelin sisätäyttö, routasuojaus sekä loput maatyöt mökin ympärillä. Lisäksi meidän täytyy laittaa poikkeuslupahakemus vetämään saunatuvan osalta. Saunatupa tulisi sijoittumaan vähän virallisen rakennusalueen ulkopuolelle, mutta saimme tänään jo alustavasti puoltavan arvion tästä – nyt vain vielä virallinen hakemus tekniseen toimistoon.

Kuulemma ulkohuussikin olisi hyvä jo olla, joten ehkä tässä hässäkän keskellä käymme ostamassa valmiin huussin rautakaupasta. Olisi tietysti kiva tuunata jokin oma versio, mutta nyt on niin monta muutakin asiaa hoidettavana ettei aika yksinkertaisesti riitä siihen.

Kohta tulee vuosi kuluneeksi siitä, kun kävimme mökkitontilla ensimmäistä kertaa. Se oli 2.9.2017. Emme silloin olisi voineet kuvitellakaan, että siitä vuosi eteenpäin meillä olisi jo sokkeli valmiina ja mökkipaketti tulossa. Joka kerta, kun istahdan penkille mökkirantaan tunnen syvää kiitollisuutta siitä, että olemme löytäneet näin ihanan paikan. Luonto tarjoaa joka kerta erilaisen maiseman, missä rentoutua. ♥

Seuraa mökkiprojektia reaaliaikaisesti Instagramissa @villa.fregatti

Author

3 Comments

  1. Hei, missä tämä upea mökkipaikka sijaitsee? ???? Olet sen varmaankin kyllä kertonut, mutta mennyt minulta täysin ohi.

    • Suvi M Reply

      Mökkipaikka sijaitsee Marinkaisissa, lähellä pohjoismaiden pisimpiä hiekkarantoja. 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.