Tänä viikonloppuna vietetään joulun avausta. Minäkin olen puuhaillut joulusia juttuja koko lauantain ja siinä samalla olohuone koki pienen muodonmuutoksen, kun vaihdoin sohvapöytää.

Sohvapöytä ei suinkaan ole uusi, vaan teetimme sen Nollanolla-puusepillä ensimmäiseen ”omaan kotiimme” joskus 2000-luvun alussa. Myöhemmin halkasimme suuren pöydän kahtia, jolloin saimme siitä kaksi kapeampaa sivutasoa tai penkkiä. Suuren sohvapöydät alkavat taas olla ajankohtaisia, joten nyt vanha pöytä pääsi taas alkuperäiselle paikalleen olohuoneen keskipisteeksi.

Voi että olen kaivannut puupintaa! Ja tammea! Tammi tuo niin paljon lämpöä ja tietynlaista arvokkuutta sisustukseen. Ja mikä parasta, tälle pöydälle mahtuu hyvin luomaan erilaisia asetelmia – se on olennaista varsinkin nyt joulukauden alkaessa. Aiemmin vähän tuskailin kuinka vaikeaa pyöreälle sohvapöydälle oli luoda kivoja asetelmia. Tämä vanha pöytä pitäisi kyllä hioa ja öljytä, sillä pinta on pikkuisen kulunut…

Taustalta ehkä huomaatte, että käänsin taas ruokapöydän leveyssuuntaan. Tämä johtuu siitä, että irrotin sohvamodulit toisistaan taas vaihteeksi, jolloin pitkittäin ollut pöytä olisi tullut liian lähelle sohvaa. Vaihtelu on virkistävää, mutta kyllä pidän tästä tutusta järjestyksestä enemmän.

Vielä haaveilen puisesta kannesta ruokapöytään, mutta tamminen sohvapöytä tuo toki sopivasti kaivattua puun lämpöä, eikä uuden ruokapöydän kannen hankinnalla ole mikään kiire.

Tässä tilassa oli muuten paljon runsaampi, jouluinen sisustus ennen näiden kuvien ottamista. Kuvasin nimittäin tänään Valkoinen Harmaja ♥ Kokkola joulustailauksen kuvat. Taustalla näkyykin mm. kranssi, jonka väkersin – mutta palataan siihen sitten myöhemmin tarkemmin. Kun siivosin lainatuotetteet pois, rakentui tämä olohuoneen ilme melko spontaanisti niistä tekstiileistä ja sisustusesineistä, joita oli käden ulottuvilla. Voi miten olen nauttinut tästä sisustuspuuhastelusta!


Translation: Our old oak coffee table is back! We bought the table back in 2003 for our first ”own apartment” and now that we see more and more larger coffee tables in interior magazines, I decided to bring this one back. We have cut it in two and used the halves separately as side tables, but now the halves are together and the old table serves the purpose it was meant for.

Author

2 Comments

  1. Näyttää todella hyvältä! Teidän isoon olohuoneeseen sopii kyllä mainiosti kookas sohvapöytä! Ja tammi on kyllä niin ajaton puulaji <3

    • Suvi M Reply

      Kiva kuulla! 🙂 Tammi on todellakin ajaton puulaji – en varmaan koskaan kyllästy siihen. Iso pöytä on tosi kiva, kun sen ääressä mahtuu pelailemaan lautapelejä yms. Meidän lapset tykkää tästä ratkaisusta tosi paljon. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.