Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

 

Tänään vien teidät vierailulle erittäin kauniiseen Kannustalo-kotiin, jonka kävin kuvaamassa viime syksynä. Kyseessä on vuonna 2017 valmistunut räätälöity Harmaja-koti, jonka perhe on hionut erityisesti heidän tarpeisiinsa, henkeäsalpaavat metsämaisemat huomioiden. Osalle teistä taitaakin tämä koti olla tuttu Instagramista nimellä  Honkain keskellä.

 

Tätä kotia asustaa Heidi, Toni ja kolme lasta. Perhe asui pitkään pääkaupunkiseudulla ja heillä oli jo tontti Espoosta ja kivitalon piirustukset valmiina, kun he päättivätkin muuttaa takaisin synnyinseudulle Keski-Pohjanmaalle, lähemmäksi sukulaisia. Elementtitoimitus saapui tontille heinäkuussa 2016 ja sisälle päästiin muuttamaan heinäkuussa 2017.

Miten päädyitte rakentamaan juuri Kannustalon?
Alunperin olimme aikeissa rakentaa kivitalon, mutta jotenkin tälle tontille, metsän keskelle sopi paremmin ajatus puutalosta. Suvussa on rakennettu aiemmin Kannustaloja ja tiesimme sen laadukkaaksi talotoimittajaksi. Olen aina myös ihaillut Kannustalojen tarkkaan mietittyjä pohjia ja julkisivuja, toteaa perheen äiti Heidi.

Tämän Harmaja-kodin pinta-ala on n. 260 m2 yhdessä tasossa. Suuren yhtenäisen keittiö-, ruokailu- ja olohuonetilan lisäksi kodista löytyy viisi makuuhuonetta sekä kylpyhuone, sauna, kodinhoitohuone, vaatehuone sekä wc:t. Talon pohjaratkaisu on minusta todella toimiva ja kekseliäskin.

Heti eteisestä aukeaa suuri avara tila, joka jakautuu keittiöksi, ruokailutilaksi ja olohuoneeksi. Ruokailutilan vierestä kuljetaan TV-tilan kautta tunnelmalliseen päämakuuhuoneeseen. Sängyn taakse jää tilava vaatehuone, joka jatkuu eteenpäin kodinhoitohuoneeksi. Kodinhoitohuoneen viereen jää pieni wc ja siitä tila jatkuu soljuvasti kohti upeaa tummaa kylpyhuonetta ja saunaa. Olohuoneen toiselta laidalta kuljetaan työhuoneeseen sekä kahteen lastenhuoneeseen. Kolmas lastenhuone löytyy talon toisesta reunasta, heti eteisen vierestä.

Mikä on parasta kodissanne?
– Parasta on valoisuus, avaruus ja juuri meidän perheelle sopiva pohja, toteavat Heidi ja Toni.

Entä onko jotain mitä tekisitte toisin?
– Tekninen tila on kuraeteisen yhteydessä, laittaisimme nämä tilat omiksi tiloikseen. Olohuoneen korkea katto olisi ollut järkevää tehdä jostain akustoivasta materiaalista.

Millä periaatteella olette sisustaneet kodin?
Tykkäämme molemmat miehen kanssa modernista skandinaavisesta sisustuksesta. Itse tykkään yhdistää uusiin moderneihin huonekaluihin vanhoja kirppislöytöjä, joita välillä salakuljetan kotiin. Yleensä mieskin ne hyväksyy kun olen niitä kunnostanut ja tuunannut. Olemme panostaneet muutamaan designklassikkoon, mutta kotoamme löytyy myös mm. Ikean kalusteita. Tavoitteena on ollut luoda laadukas ja ajaton sisustus, jota voi sitten päivittää ja muokata sisustusesineillä ja tekstiileillä. Lämpöä ja persoonallisuutta tuon kotiin itse tekemillä vilteillä, tyynynpäällisillä ja matoilla, kertoo Heidi.

Kodin sisustus on minusta todella kauniisti toteutettu ja jatkaa hienosti Harmajan tyyliä. Ihastelin Heidin ja Tonin tekemiä pintamateriaalivalintoja: lattia on näyttävää, leveää lankkua ja kylpyhuoneista löytyy mm. kaunista marmorikuvioista, kuusikulmaista mosaiikkia sekä upeaa suurikokoista kivilaattaa. Seinämaalien sävytkin on valittu taidokkaasti: vanhempien makuuhuone on levollisen siniharmaa ja yksi lastenhuone on maalattu pehmeällä angoran sävyllä.

Rakkain paikka kodissa?
– Varmaankin keittiö-olohuone-tila, siellä enimmäkseen vietämme perheenä aikaa. Rakastan korkeista ikkunoista avautuvaa metsämaisemaa, joka siintää kilometrien päähän, sanoo Heidi.

Minkä vinkin antaisit rakentamiseen ryhtyville?
– Pohjaa kannattaa miettiä tarkkaan jokaista yksityiskohtaa myöten. Mekin hioimme pohjaa koko syksyn pikkuhiljaa nykyisen kaltaiseksi. Voipaperia kului paljon! Tontilla kannattaa myös pyöritellä rakennusten sijoittelua: mieti mitä haluat ikkunoista näkyvän ja mihin esim. auringon paistavan.

Vielä perheen koti ei ole aivan täysin valmis, sillä pihapiirissä riittää tekemistä. Piharakennukseen ollaan nimittäin rakentamassa kuntosalia ja uima-allasta. Kodin sisustuskin hioutuu ajan myötä; näiden kuvien ottamisen jälkeen olohuone-ruokailutila on täydentynyt mm. pianolla ja uusilla tekstiileillä. Ja kuten alussa mainitsin, tämän Honkain keskellä -kodin hioutumista ja valmistumista voi seurata Instagramissa. Lämmin kiitos Heidille ja Tonille, että pääsin vierailemaan kauniissa kodissanne ja jakamaan sen blogini lukijoille!

Lopuksi vielä vinkki Harmaja-kodista haaveileville: Kannustalon uusi Harmaja-esite ilmestyy lähiaikoina ja sen voi jo ennakkotilata Kannustalon verkkosivuilta.

Kaupallisessa yhteistyössä:

Lue myös: Kannustalon Harmaja-talomallisto


Translation: A collaboration post with Kannustalo. This is a home tour in a beautiful ”Harmaja” home made by Finnish Kannustalo. You can find this home in Instagram under the name Honkain keskellä. All photos in this post by me.

Author

21 Comments

 1. Tämä on upea koti, tosiaan Instagramista tuttu, mutta nämä kuvat kertoivat paljon! Kiitos inspiroivasta kierroksesta 🙂

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Kyllä nousi rakennuskuume melkoisiin lukemiin, kun tuolla vieraili. 😀

  • Suvi M Reply

   Minäkin löysin tämän kauniin kodin alunperin Instagramista. Niin kaunista. <3

  • Suvi M Reply

   Thank you for your nice comment! I am happy that you were inspired by this post. 🙂

 2. Kiitos sinulle näistä hienoista kuvista ja kiitos myös asukkaille, jotka päästivät kuvaamaan upeaa kotiinsa. Ensivaikutelma on, että kodin sisustus on avara, levollinen ja ajaton. Pohjakuvasta näki, kuinka hienosti eri tilat niveltyivät toisiinsa. Tähän kotiin oli ilo tutustua.

  • Suvi M Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Juuri tuollaisen vaikutelman minäkin tästä kodista sain: avara, levollinen ja ajaton.

 3. Tuo talo hipoo täydellisyyttä! Niin upea ja inspiroiva ku olla voi!
  Kiitos myös laadukkaasta blogistasi! Arvostan tyylikästä ja järkevää, kulutuksen kestävää sisustyyliäsi. Blogisi pariin on aina ilo palata. 🙂

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos sinulle kannustavasta palautteestasi! <3 Se lämmittää mieltä todella paljon.

 4. Todella kaunis koti. Tuetäisitkö kenen valmistajan suurempi ruokapöytä on vai onko se teetetty puusepällä?

  • Suvi M Reply

   Käsittääkseni pöytä on teetetty mittatilauksena Lamus Oy:lla…

 5. Ihana koti, kyllä todella silmä lepää.

  Oletko tehnyt kuinka tietoisesti sen valinnan, että haluat pitää kuvat blogissasi alkuperäisen kokoisina? Kysyn siksi, että vaikka puhelimeni taipuu siihen ongelmitta, aataminaikainen koneeni hiukan nikottelee ;).

  • Suvi M Reply

   Toki pienennän kuvat, eli ne eivät suinkaan ole alkuperäisen kokoisia. Blogini on eilen siirretty toiselle palvelimelle, joten toivottavasti tekniikka pelaa jatkossa entistä paremmin. Tietysti paljon riippuu myös käyttäjän omasta nettiyhteydestä…

 6. Tämä on aivan upea talo, instagramiin tulee toinen toistaan kauniimpia kuvia. Todella järkevä pohjaratkaisu ja onnistuneet pintamateriaalivalinnat. Kirsikkana kakun päällä tuo upea maisema..

  • Suvi M Reply

   Sanos muuta! Onneksi pääsemme Instagramin kautta seuraamaan miten tämä koti elää ajassa. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.