Sisustusintoilijoille taitaa olla tyypillistä se, että inspiraatiota ammennetaan monipuolisesti ympäröivistä asioista, ilmiöistä ja visuaalisista ”ärsykkeistä”. Itse inspiroidun eniten sisustuslehdistä, blogeista ja Instagramin kauniista kuvasyötteestä. Taidokkaasti stailatut sisustukset herättävät minut miettimään, miten voisin tuoda sitä kauniin kuvan tunnelmaa omaan kotiin, kodista jo valmiiksi löytyvillä tekstiileillä ja sisustusesineillä.

Viime viikonloppuna inspiroiduin suuresti Tisca mattotehtaan Domotex-messuosastosta, jonka oli suunnitellut – kukapas muukaan kuin – sisustusidolini Lotta Agaton. Lotta on myös suunnitellut Tiscalle oman mattomallinsa nimeltään Bella Lotta Stripe.

Pictures from Tisca Instagram account

Tällä hetkellä vallalla oleva luonnonläheinen sisustusmaailma harmoonisine sävyineen ja luonnonmateriaaleineen viehättää minua kovasti. Tämä tyyli on samalla melko minimalistinen, mutta kuitenkin lämmin ja kaunis. Rennosti asetellut lankarullat, luonnonheinät ja niukka väripaletti erottui varmasti edukseen messuilla – näin uskallan sanoa, vaikka en päässytkään itse paikan päälle ihastelemaan. Juuri kun olemme julistaneet tummien värien tulevan takaisin, sisustavat edelläkävijät jo lähes kokovalkoisella väripaletilla; nyt vain aiempaa pehmeämmin.

Kauniista messuosastosta inspiroituneena käärin oman Tiscan mattoni* rullalle ja kannoin Mankku kantoi sen takaisin talon puolelle, kodin keskiöön olohuoneeseen. Somistelin sisustusastelmia neutraalein sävyin ja kiepsauttelin koristetyynyjä eri järjestykseen.

Juuri kun olemme julistaneet tummien värien tulevan takaisin, sisustavat edelläkävijät jo lähes kokovalkoisella väripaletilla; nyt vain aiempaa pehmeämmin.

Kaunista sisustuskuvaa lienee lähes mahdotonta kopioida sellaisenaan omaan kotiin – ja kukapa niin edes haluaisi tehdäkään? Mutta kauniista kuvasta voi poimia omaan kotiin niitä elementtejä, jotka siinä kuvassa viehättävät. Esimerkiksi minä poimin Lotta Agatonin stailauksesta:

 • luonnonläheisen värimaailman
 • materiaalin, eli villan
 • yksityiskohtia: oksia
 • ripauksen tumman ruskeaa

Niin pitkälle en kuitenkaan mennyt, että olisin ripotellut lankarullia pitkin kotia. 😉

Inspiroidutko sinä kauniista sisustuskuvista niin, että sovellat tyyliä omaan kotiisi?

*Matto saatu Tiscalta


Translation: The exhibition of Tisca rugs was so beautiful at the Domotex fair! My favourite interior stylist Lotta Agaton had styled the stand. I got so inspired that I had to restyle our living room. Luckily I have my own Tisca rug, which I got from them after my visit to Transylvania last year.

 

Author

13 Comments

 1. Ah, tämä värimaailma on kyllä sitä niin omaani. Pehmeitä valkoisen ja pellavan sävyjä ja luonnonmateriaaleja <3 Meidän olohuoneessa on nyt tumma matto, mutta kyllä kevättä kohti kaipaisin myös jotakin vaaleaa, jota voisi välillä vaihtaa olkkariin. Oman inspiraationi löydän ilman muuta muiden kauniista blogikuvista, sisustuslehdistä, Pinterestistä ja Instagramista 🙂

  • Suvi M Reply

   Minäkin pidän kovasti tällaisesta harmonisesta värimaailmasta. 🙂 Välillä on kiva sisustella vahvemmilla kontrasteilla ja väreilläkin, mutta aina kuitenkin palaan rauhalliseen värimaailmaan.

 2. Hauska huomio tuo, että kun hitaimmat vielä totuttelevat ajatukseen tummista väreistä, mennäänkin toisaalla jo takaisin kohti vaaleutta! Heh, on jokaiselle jotakin. 🙂 Netin sisustuskuvien soveltamisen kanssa musta usein tulee esteeksi se, että ne on kuvattu vanhoissa korkeahuoneisissa ”kivilinnoissa” tai muuten arkkitehtuuriltaan poikkeuksellisen hienoissa tiloissa – jollaisia meillä Suomessa tietty on vähemmän. Täsmälleenkään sama kokonaisuus tavislähiökodissa (kuten meidän kasikytluvun rivari) ei vaan olisi yhtä kiva, ärsyttävää! 🙂

  • Suvi M Reply

   Nyt on kyllä sisustustrendeissä tarjolla jokaiselle jotakin. 😉 Tai oikeastaan vahvin ”trendi” taitaa olla se, että noudattaa omaa persoonallista tyyliään. Se on kyllä totta, että nyt näkyy todella paljon vanhoissa taloissa kuvattuja sisustuksia, eikä samaa voi jäljitellä täysin uudemmassa kodissa. Pitää siis vähän soveltaa jos haluaa jotain saman tapaista…

 3. Kyllä niitä inspiksiä tulee kerättyä sieltä ja täältä. Ja vaikka ei nyt ihan kaikesta jossakin kuvassa/artikkelissa pitäisikään, niin sieltä voi bongata joitain yksityiskohtia. Ruotsalaisten kiinteistövälitysfirmojen kuvista bongailen useinkin juttuja, joita voi tuoda omaan kotiin.

  • Suvi M Reply

   Niinpä, sisustusinspistä voi poimia mistä vain. Luontokin inspiroi minua kovasti. 🙂

 4. Ehkä vaalea sävypaletti on kuitenkin Suomessa se käytetyin. Pehmeät vaaleat sävyt tuntuvat kotoisilta, ovathan lehdet olleet täynnä murrettuja sävyjä, vaikkakin tummenpana. Musta valkoinen ei juuri nyt inspiroi, vaikka kai sekin taas kohta tulee freesattuna takaisin.

  • Suvi M Reply

   Niinpä, olen samaa mieltä. Kova mustavalkoisuus on nyt tosiaan väistynyt trendien huipulta ja enemmän näkyy pehmeitä sävyjä tai värikkäämpiä sisustuksia. Pääasia on tietysti, että itse viihtyy kodissaan olipa se mitä tyyliä tahansa. 🙂

 5. Tuo Domotexin stailaus oli kyllä ihanan kotoisan ja pehmeän oloinen, siitä tuli otettua aika monta kuvaa 😀 Ilman muuta kauniit kuvat isnspiroivat ja niitä poimii ideoita omaan kotiin, esim. kukkakaupasta voi etsiä tiettyjä kukkia, jota on nähnyt jossakin ihanassa stailauksessa.

  • Suvi M Reply

   Oi ihanaa, että pääsit sinne! 🙂 Minäkin inspiroidun kukista tai jostain oksista – on kiva, että sellaisetkin jutut saattavat nousta supertrendikkäiksi, sillä niitä on helppo hankkia omaankin kotiin.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.