Hyvää 1. adventtia! Olen täällä hääräillyt ja laittanut kotiin jouluista tunnelmaa. Tänä vuonna meidän joulu taitaakin olla ihana piparinruskea. Trendikkään ruskean ja tumman oranssin sävyt viehättävät minua kovasti ja ne sopivat kauniisti myös jouluun.

Ihan vielä en kuitenkaan kaivanut esille kaikkia joulukoristeita, sillä minusta on kiva lisätä joulutunnelmaa pikkuhiljaa. Viime Helsingin reissulla piipahdin Granitissa ja ostin sieltä muutamia joulukoristeita, ja nyt oli vihdoin aika laittaa ne esille.

Olohuoneen pöydälle laitoin adventtikynttilät perinteisesti Kubus-kynttelikköön. Täytyisi käydä ostamassa lisää kruunukynttilöitä, sillä nämä ovat viimeisimpiä mitä kaapistani löysin. Minusta ei haittaa ollenkaan, että kynttilät ovat luonnonvalkoisia – itse asiassa lämpimän valkoiset kynttilät sopivat kivasti meidän kodin ruskeisiin sävyihin. Ja kuten olen ennekin todennut, minusta valkoisen eri sävyjä voi hyvin yhdistellä toisiinsa.

Granitista löytämäni kynttilä ovat minusta tosi kivat. Tuo kalenterikynttilä onkin oikein perinteinen, mutta meillä tällainen taitaa olla nyt ensimmäistä kertaa. Meinasi jo tulla vähän hoppu numeroiden kanssa, sillä eilen ei ehditty ykköseen saakka polttaa kynttilää ollenkaan. Myös kuvassa näkyvä lumipallon näköinen kynttilä on löytöni Granitista.

Piparinruskea värimaailma korostuu makuuhuoneessa, jonne ripustin roikkumaan Granitin paperitähden. Tähti oli itse asiassa ensin ikkunalla ja olin kytkenyt siihen valon. Mutta valo ei loistanut läpi tummasta paperista kovin kauniisti, joten totesin, että tätä paperitähteä kannattaa pitää esillä mielummin ilman valoja. Makkarin katosta löytyi koukku valmiiksi, joten tähdelle löytyi täydellinen paikka. Piparinruskeat lakanat ovat aivan lempparini, mutta ne ansaitsevat oman postauksen vielä lähiaikoina…

Tästä se joulun odotus viimeistään alkaa. Aivan ihanaa!


Translation: I think our Christmas will be gigerbread brown this year…

Author

2 Comments

  1. Ihmettelin, miten pipari viettää ruskeaa joulua, mutta tarkoitatkin piparinruskeaa joulua 🙂

    • Suvi M Reply

      Anteeksi, hätäiselle sattuu helposti kömmähdyksiä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.