Kaupallinen yhteistyö: IKEA & Suomen Blogimedia

 

Ilta-aurinko valaisee mökkiterassin lämpimällä valollaan. Grillistä kuuluu tunnelmallista rätinää ja terassille leijailee huumaava grilliherkkujen tuoksu. Mökki on täyttynyt rakkaimmista ja sauna lämpenee mökkirannassa. Virittelen vielä viimeisimpiä aurinkokennoilla toimivia tunnelmavaloja ruokapöydän ylle – kohta kokoonnutaan pöytään herkuttelemaan. Tämä haavekuva mielessäni lähdin toteuttamaan kattaustani Raision IKEA-tavarataloon.

Esittelin teille aiemmin kolme eri tyylistä kattausteemaa, jotka inspiroivat minua juuri nyt. Valmis kattaus rakentui aiemmin esittelemieni ideoiden pohjalta. Kattaus rakentui NORRÅKER-pöydälle ja tuoleiksi minun ryhmääni oli valittu sekä IKEA PS 2012 -tuoleja että NORRARYD-tuoleja. Pöydän ja tuolien tyyli määritteli linjaa, jonka mukaan ryhdyin luomaan kattaustani. Lopputuloksessa yhdistyy kaksi aiemmin esittelemääni teemaa: luonnonläheinen ja tummasävyinen kattaus. Kattauksen värimaailma on luonnonläheinen ja neutraali, mutta ripaus mustaa tuo siihen sopivaa kontrastia. Kattauksen viimeistelevät pehmoiset tekstiilit, tunnelmavalaisimet sekä runsas kokoelma sisustuskasveja.

Astioissa yhdistin INDUSTRIELL-sarjan siniharmaat lautaset pienempien EFTERTANKE-lautasten kanssa. Molemmissa on viehättävän epätasainen muotoilu, joka sopii luonnonläheiseen teemaan. Asettelin EFTERTANKE-lautasliinan pienemmän lautasen alle tuomaan pehmeyttä kattaukseen, jossa ei muuten ole ollenkaan kattaustekstiileitä. Laseiksi valitsin parhaiten tällaiseen vähän rouheaan tyyliin sopivat RÄTTVIK-viinilasit ja VARDAGEN-juomalasit. Jälkiruoka tarjoillaan rennosti KORKEN-purkeista.

Mustaa kontrastia kattaukseen tuovat mustat TILLAGD-aterimet sekä FJANTIG-ripustinkoukut, joita sovelsin kattauksessa istumapaikkamerkkeinä. Pikkutuolin mallisten ripustuskoukkujen reikiin sain sopivasti sujautettua GIVANDE-nimilappukorttien langat. Pöytäryhmän sekalaiset tuolit jatkavat samaa tyyliä koristeena olevien pikkutuolien kanssa. Mukavuutta lisäsin muutamalla muhkealla EFTERTANKE-koristetyynyillä sekä JOHANNE-viltillä.

Viimeistelin kattauksen runsaalla määrällä vihreitä sisustuskasveja – oikeassa mökkikattauksessa käyttäisin luonnonantimia, kuten mustikanvarpuja, saniaisia ja koivunoksia. Pöytäryhmän kruunaa kattauksen ylle rakennettu rykelmä eri kokoisia SOLVINDEN-aurinkokennovalaisimia.

IKEA-kattauskilpailu: äänestä ja osallistu arvontaan!

Rakastan tunnelmien rakentamista olipa kyseessä kattaus tai vaikkapa sohvannurkka.  Olenkin todella iloinen ja innoissani, että pääsin toteuttamaan tämän kattauksen IKEA-tavarataloon Raisioon! Oman kattaukseni lisäksi IKEA-tavaratalossa on esillä kaksi muuta, IKEA:n omien sisustussuunnittelijoiden kokoamaa kattausta.

Kattauskampanja on käynnissä kaikissa IKEA-tavarataloissa ympäri Suomen 5.6.2018 saakka ja asiakkaat pääsevät äänestämään omaa suosikkikattaustaan IKEA-tavarataloissa sekä IKEA Suomen Facebook-sivulla. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 50 € arvoisia IKEA-lahjakortteja. Kannattaa siis käydä äänestämässä omaa suosikkia! Lämmin kiitos jos päätät äänestää juuri minun kattaustani. ♥

Minä jatkan mökkikattauksesta haaveilua, sillä vielä menee tovi jos toinenkin ennen kuin pääsemme mökille nauttimaan kesäkattauksista. Kotipihalle ja terassille kesäkattauksia sen sijaan tulee varmasti rakennettua jo ihan pian…


Translation: My table setting at IKEA store in Raisio in collaboration with IKEA Suomi.

Author

2 Comments

  1. Pingback: Muina somistajina – kesäinen kattauskilpailu IKEA-tavaratalossa | 365 days with Ida

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.