Ennen kuluneen vuoden summailuja ja tulevan vuoden trendiennustuksia kurkistetaan ensin vielä joulukuun sisustusuutisiin. Monet brändit kertoivat joulukuussa ensi vuoden uutuuksistaan ja mallistoistaan.

Kuva: Samuji & Agency Leroy

Lifestylebrändi Samuji satsaa kansainväliseen kasvuun yhdistymällä brändi- ja designtoimisto Agency Leroyn kanssa. Yhdistymisen lopputuloksena syntyy uudenlainen design-talo, joka kerää yli 50 muodin, designin, teknologian ja strategisen suunnittelun ammattilaista saman katon alle.

Samujille ja Agency Leroylle on vuosien varrella kertynyt yhteisiä projekteja. ”Jatkossa pystymme tarjoamaan entistä laajemman osaamisprofiilin omaavan tiimin brändien rakentamiseen sekä erilaisiin kansainvälistymishankkeisiin. Tällä hetkellä tunnetuin asiakas on Iittala. Yhteistyö nykyisten asiakkaiden kanssa jatkuu ennallaan, lisäarvo luodaan tulevaisuudessakin omistautuneisuuden kautta”, kertoo yhtiön uusi toimitusjohtaja Monika Nars.

Samuji koostuu lähes 50 designin, teknologian ja strategisen suunnittelun asiantuntijoista. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimetty Monika Nars ja Samujin perustaja Samu-Jussi Koski jatkaa luovana johtajana.

Kuva: Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurit tiedottaa kevään 2019 mallistostaan, joka huokuu kaunista kansallisromantiikkaa, herkkiä kuoseja ja raikkaita uutuussävyjä. Lapuan Kankurit tuo keväällä 2019 markkinoille uusia kylpytekstiilisarjoja sekä muita kodintekstiileitä. HVITTRÄSK-saunatekstiilimallisto on suunniteltu yhteistyössä Kansallismuseon kanssa. Elina Helenius on suunnitellut brändille NIITTY-kuosin, jota löytyy neljässä, monikäyttöisessä tuotteessa: pöytäliina, joka toimii myös kesäpeittona, jättipyyhe, joka toimii lastenpeittona, liina pöydälle tai saunan lauteille sekä käsi- tai keittiöpyyhe.

TERVA-sarja puolestaan uudistuu värien puolesta, kun sarjaan saadaan uudet sävyt: vihreän haapa, vihreä-petroli, ruskea-ruoste sekä yksivärinen ruoste. Pääsiäisen tunnelmaa mallistoon luovat MONO- ja MAIJA-tuotteet uudessa vihreässä värissä sekä nuoren suunnittelijan Matilda Palmun suunnittelema VARPU-kuosi.

Lapuan Kankurit esittelee Kevät 2019 -malliston Maison&Objet-messuilla Pariisissa sekä Ambiente-messuilla Frankfurtissa.

Kuva: Iittala

Iittalan ja japanilaisen Issey Miayken yhteistyökokoelmassa nähdään ensimmäistä kertaa kuvioita keväällä 2019. Rajoitetun ajan saatavilla olevia laukkuja koristaa Harri Koskisen Talvimetsä-kuvio. Talvimetsä-kuvio koristaa laukkua ja kahta eri kokoista pussukkaa. Pussukoita voi käyttää isomman laukun sisällä pienten tavaroiden säilyttämiseen tai sellaisenaan, sirona käsilaukkuna. Pussukoiden hihna on suunniteltu tarpeeksi pitkäksi, jotta sen voi kiinnittää laukun kahvaan, jolloin pussukka on helppo löytää ja se pysyy tallessa. Vuoden 2019 ajan saatavilla olevat Talvimetsä-laukut tulevat myyntiin vuoden alussa Iittalan myymälöihin ja verkkokauppaan.

Kuva: Jotex

Jotex on julkaissut uuden lastenhuonekalumalliston. Lastenmallisto on saanut inspiraationsa Jotexin nykyisistä suosikkituotteista, joista luotiin miniversiot lastenhuoneeseen. Lasten koossa saatavilla on nyt RIPPATS MINI -lastentuolit, NOMA-lastentuoli, joka vastaa suosittua NATTAVAARA-tuolia sekä AUSTIN MINI -lastensohvat ja RICHMOND MINI -lastennojatuolit.

Kuva: Stala

Stala lanseeraa tammikuussa StalaTex™ – materiaalin, joka tuo kuoseja teräspintaan. Sisustukselliset tekstuurit luodaan teräspintaan modernilla ja ympäristöystävällisellä laserteknologialla, joka piirtää muotoilijoiden kädenjäljen rosterille. Ensimmäisen StalaTex-malliston on suunnitellut muotoilija Harri Koskinen.

Kuva: Vipp

Klassisesta poljinroskiksestaan alunperin tunnetuksi tullut tanskalainen designbrändi Vipp julkaisee kokonaisen huonekalumalliston. Vuoden 2019 alkupuoliskolla julkaistavaan mallistoon sisältyy sohvia, tuoleja, sohvapöytiä, nojatuoleja sekä mattoja.

Lyhyesti:

Author

2 Comments

  1. Kiitos, tällaiset koosteet ovat aina mielenkiintoisia ja informatiivisia. Mielenkiintoista nähdä, mitkä ”trendit” tulevat vuonna 2019 huippusuosituiksi.

    • Suvi M Reply

      Tosi kiva kuulla! 🙂 Sisustusuutisten kokoamisessa on aina pienoinen urakka joka kuukausi. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.