*Kuvissa näkyvät kukat saatu

Otin pienen varaslähdön joulukukkavalmisteluihin, kun hääräsin joulustailauksen parissa jo marraskuulla. Ihana Kukkakauppa Mari Havia lahjoitti minulle kukat kuvauksiin ja sen jälkeen ne pääsivät osaksi meidän kodin sisustusta. Tässä katsaus lempijoulukukkiini.

Hyasintit

Hyasintin tuoksu tuo minulle vahvasti mieleen lapsuuden joulut. Meillä oli aina paljon joulukukka-asetelmia, sillä äiti sai niitä lahjaksi työnsä kautta. Niinpä hyasinteista on muodostunut minulle jouluperinne ja hankin niitä joka vuosi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että joka vuosi kotiin tuotaisiin samanlaiset hyasinttiasetelmat – nykyään on nimittäin saatavilla jos jonkinlaisia eri versioita hyasinteista.

Viime vuonna innostuin vahatuista hyasinteista, joita laitoin Urna-maljakkooni. Tänä vuonna ihastuin sammaloituihin hyasintteihin, joita voi sellaisenaan laittaa vaikkapa kattauksen tai asetelmien sekaan. Sammaloidut hyasintit säilyvät pitkään hyvänä ihan ilman kastelua.

Entäs sitten leikkohyasintit? Niin kauniita! Nippu niitä maljakkoon, eikä muuta tarvita.

Mehikasvit

Tänä vuonna olen innostunut myös mehikasveista. En ole aiemmin mieltänyt näitä erityisen jouluisiksi kasveiksi, mutta tähtimäinen muotohan sopii täydellisesti jouluun. Kukkakaupasta saa mehikasveja myös tällaisenaan, ilman multaa ja ruukkua. Nämäkin säilyvät pitkään ilman kastelua. Marraskuussa stailauksessa käyttämäni mehikasvit ovat vielä aivan yhtä hyvässä hapessa kuin silloinkin.

Mehikasvit sopivat nätisti suureen maljakkoon tai sitten niitä voi ripotella erikseen esim. kattaukseen tai sohvapöydän asetelmaan.

Havut

Pidän kovasti havuista ja ne ovatkin yleensä ensimmäinen jouluisempi juttu, jonka meidän kotiin tuon joulun lähestyessä. Nyt olen laittanut männyn havuja maljakkoon, mutta tuumasin, että voisimme tuoda mökkitontilta pienen kuusen vielä ennen joulua – senkin ajattelin laittaa ihan vain maljakkoon.

Amaryllikset

Amaryllikset ovat näyttävimpiä joulukukkasia ja tuovat sellaisenaan juhlavaa tunnelmaa kotiin. Etenkin pitkät leikkoamaryllikset ovat todella juhlallisia. Aiemmin hankin aina valkoisia amarylliksia, mutta viime vuosina olen tykännyt melkeinpä enemmän hennon vaaleanpunaisista versioista tai sitten näistä dramaattisista tummanpunaisista. Leikkoamaryllikset säilyvät pitkään maljakossa – omani kesti reilu kaksi viikkoa. Nyt meiltä löytyy ruukkuamaryllis, joka taitaa puhjeta kukkaan juuri sopivasti jouluksi.

Jouluaatoksi taidan tehdä joulukukka-asetelman viime vuoden tapaan. Lisäksi taidan ostaa muutaman hyasintin. Minun täytyisi vielä hankkia myös kranssi ulko-oveen, sillä marraskuun kiireiden takia en päässyt joulumarkkinoille, mistä olen perinteisesti kranssini joka vuosi ostanut.

Tunnelman kruunaa sitten tietysti joulukuusi, joka meille kannetaan sisälle vasta pari päivää ennen aattoa. Meidän kuusi on aito, sillä vierastan ajatusta muovisesta kuusesta. Kuusesta ja joulukukista tuleva tuoksu on osa joulun tunnelmaa.

Lue myös:


Translation: My favourite flowers for Christmas season.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.