Vuoden lopussa blogeissa tehdään perinteisesti erilaisia katsauksia menneeseen vuoteen. Minä olen listannut mieluisimmat sisustushankintani useana peräkkäisenä vuotena, enkä tänä vuonna aikonut tehdä poikkeusta. Kotimme sisustus on rakentunut pikkuhiljaa vuosien varrella laadukkuutta ja ajattomuutta painottaen, joten luonnollisesti hankintojen tarve on vähentynyt. Tämän listan sisustushankinnat ovatkin samalla myös ainoat koko vuoden suuremmat ostokset.

Uusi nojatuoli: &tradition ”Catch”

Olin haaveillut uudesta, modernista nojatuolista jo vuosikaudet ja pallotellut vaihtoehtoja myös blogissa. Haaveilin Knollin ”Womb” tuolista, mutta lopulta se jäi edelleenkin haavelistalle. Suuren mökkiprojektin myötä ei tuntunut mitenkään järkevältä satsata tuhansia euroja nojatuoliin, joten myös se oli yksi syy miksi päädyin hankkimaan edullisemman &traditionin ”Catch JH16” nojatuolin pyöreiden juhlavuosieni kunniaksi. Ja täytyy sanoa, että olen ollut erittäin tyytyväinen valintaan!

Ihailen Catch-tuolin muotokieltä ja värisävyä päivittäin. Siinä on myös oikein mukava istua, vaikka mikään löhöilytuoli se ei olekaan. Kun tuo tuoli saapui kotiimme, tuntui että olohuoneen palaset loksahtivat kohdalleen.

Iittalan uusi, lasinen Nappula-kynttilänjalka

Ihastuin Iittalan lasiseen Nappula-kynttilänjalkaan heti ensi näkemältä. Tuumailin, että toivoisin sitä Mankulta joululahjaksi, mutta kun poikkesimme syyslomareissulla Iittalan Outlet-myymälässä, en malttanutkaan odottaa vaan ostin Nappulan itselleni. Minulla on Iittala pressikortti, jolla saan pienen alennuksen, joten siksikin oli järkevämpää, että minä tein tämän ostoksen.

Tämä vihreäsävyinen Nappula on minusta niin kaunis! Se on löytänyt paikkansa luontevasti meidän kotoa niin olohuoneen kuin ruokailutilan puoleltakin.

Uusi valaisin: Nordal

Tänä vuonna meinasivat valaisinhankinnat jäädä tekemättä, kunnes näin tämän tanskalaisen Nordalin modernin, art deco -henkisen valaisimen paikallisessa SisustEllen sisustusliikkeessä joulustailausta suunnitellessani. Tässä valaisimessa yhdistyy monta ajankohtaista muotoiluyksityiskohtaa: pyöreät muodot sekä huipputrendikäs pystyviivoitus jalkaosassa. Nythän näkee esimerkiksi todella paljon sellaisia pöydänjalkoja, joissa on tuon tapainen jalkaosa puurimoituksin toteutettuna. Tämä valaisin tuokoon ripauksen ajankohtaistuutta meidän sisustukseen.

Ripaus ruskeaa Granitin koristetyynyssä

En tiedä elääkö vieläkin sellainen klisee, että sisustusbloggaajat ostelevat uusia koristetyynyjä, jotta saisivat uutta ilmettä kotiin (ja blogiin). Itse kyllä sisustan mieluusti tekstiileillä ja tuon niiden avulla pientä vaihtelua kotiin, mutta nykyisin ostan todella harvoin enää koristetyynynpäällisiä. Vuosien varrella varastoon on kertynyt niin kiva kokoelma tekstiileitä, että vaihtelua saa, kun käy omalla kaapilla.

Tämä joulun alla Granitista ostamani ruskea vakosamettityyny on muistaakseni toinen tänä vuonna hankkimistani koristetyynyistä. Ja se on niin ihana! Koristetyyny on normaalia suurempi (olisiko 70×50 cm) ja siihen kuului muhkea sisätyyny.

*

Pidän siitä, että koti rakentuu pikkuhiljaa ja pala palaselta sisustusksesta rakentuu se ajaton kokonaisuus, johon olen pyrkimässä. Suurien hankintojen osalta kotimme sisustus alkaa kuitenkin olla valmis. Suurissa hankinnoissa olen pyrkinyt satsaamaan laatuun ja todella ajattomiin valintoihin sekä desingklassikoihin, joista olisi toivottavasti iloa myös meidän lapsille jossain vaiheessa. Ajatonta sisustusta tykkään maustaa trendijutuilla, jotka näkyvät meillä pienemmissä yksityiskohdissa (esim. tekstiileissä).

Sisustaminen on intohimoni ja siksi meiltä ehkä löytyy normaalia enemmän erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi juuri tekstiileistä – niiden avulla voin tuoda vaihtelua sisustukseen ilman, että täytyy ostaa aina uutta. Osa huonekaluistamme, valaisimistamme sekä sisustustekstiileistä muuttaa aikanaan mökille Villa Fregattiin, joten sinne ei kovin paljon uusia hankintoja tarvitse tehdä.

Lue myös: Vuoden 2017 mieluisimmat sisustushankinnat / Vuoden 2016 mieluisimmat sisustushankinnatVuoden 2015 mieluisimmat sisustushankinnat / Vuoden 2014 mieluisimmat sisustushankinnat


Translation: My favourite (and only) interior purchases of the year 2018: Catch JH16 chair from &tradition, glass Nappula candle holder from Iittala, lamp from Danish Nordal and brown velvet cushion from Granit.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.