Oma mökki. Tätä haavetta olemme pyöritelleet mielessä viimeiset pari-kolme vuotta. En ole tästä hirveästi blogin puolella hihkunut, mutta snäppieni ja instastoorieni seuraajat olen vienyt mukanani matkalle eri mökkitonteille viimeisen parin vuoden aikana. Olemme käyneet katsomassa niin vanhoja mökkejä kuin tyhjiä mökkitonttejakin. Viime kesänä löysimme paikan, johon ihastuimme täysin! Nämä kuvat ovat sieltä. Se on nyt meidän oma tontti. Huikeaa!

Kävimme tällä tontilla loppukesällä siskoni ja vanhempieni kanssa ja kuvasin siitä pätkät Instagram Storiesiinkin. Sittemmin harmittelin etten ollut säästänyt pätkiä, mutta onneksi minulla on näitä kännykällä räpsittyjä valokuvia. Tämä mökkipaikka hurmasi meidät kaikki!

Tontti sijaitsee merenrannalla lempeässä metsikössä. Tiedättekö miten metsä voi olla lempeä? Sellainen, joka ei ole synkkä, vaan viehättävä ja lämminhenkinen. Tätä tonttia ympäröi juuri sellainen metsä. Siellä kasvaa leppää ja korkeita kuusia, muutama koivukin. Joukossa on paljon sammaleen peittämiä kiviä, joita ympäröivät kauniit saniaiset. Ranta on täynnä kaislikkoa. Tienvierustat olivat täynnä vadelmia, kun kävimme tuolla ensimmäistä kertaa.

Viime elokuusta asti olemme miettineet tätä tonttia ja puntaroineet sitä voisimmeko oikeasti ryhtyä mökkiprojektiin. Viime sunnuntaina teimme eväsretken tontille, lumisiin maisemiin. Joimme kahvit rannassa, kiven päällä ja mietimme olisivatko nämä ne maisemat, joissa tulisimme rentoutumaan seuraavat vuodet. ”Tuonne voisi rakentaa saunan ja tähän laittaisimme terassin. Tehtäisiinkö laituri…?” Lapset toivovat puumajaa ja paljua.

Päätimme, että haluamme sijoittaa paikkaan, joka tuo iloa ja hyvinvointia koko perheellemme. Tarjouksemme mökkitontista hyväksyttiin ja tänään kävimme allekirjoittamassa kauppakirjat. Pitkä haaveilu vaihtui ensin hirvityksen tunteisiin ja nyt valtavaan innostukseen. Tiedättekö sen tunteen, kun on haaveillut jostain pitkään ja sitten kun se tapahtuu alkaakin epäröidä? Nyt tuo epäröinti on alkanut väistyä ja odotan innolla tätä projektia!

Tehtävää on paljon. Ensimmäiseksi pitää kaataa puita ja rakentaa pieni tienpätkä perille tontille. Ja pitäisihän sitä mökkiäkin miettiä – onhan sitä toki jo mietittykin. Tästä alkaa aivan uusi projekti, joka saa oman tunnisteen tuonne blogini ylävalikkoon. Sitä kautta mökkipostaukset löytyvät jatkossa helposti. Vielä pitää kehittää tälle paikalle oma nimi…

Tästä se alkaa – meidän mökkiprojekti! Tervetuloa mukaan!

Voit seurata Valkoista Harmajaa seuraavien kanavien kautta: Bloglovin, Facebook, Instagram

Author

31 Comments

 1. Vautsi, onnea mahtavasta mökkitontista ja tulevasta projektista! Samaistun niin tuohon onnellisuuden tunteeseen, kohta päivälleen vuosi sitten heitin isälleni kommentin omasta mökistä, löytyihän rantatontti jo valmiiksi. Nyt vuotta myöhemmin mökki alkaa olemaan hyvällä mallilla, väliseinien teko alkaa näillä näppäimillä. Rakennamme mökin perheen kanssa ja välillä pienen talkooporukan kanssa. Onhan siinä hommaa, mutta ai että se tunne kun näkee oman kädenjäljen. Tsemppiä ja iloisia suunnitteluhetkiä teidän perheelle ?

  • Suvi M Reply

   Kiitos paljon! <3 On tässä projektissa varmasti hommaa, mutta me nautitaan. 🙂 Te pääsettekin sitten jo melko pian nauttimaan mökkeilystä... 🙂

 2. Ihanaa ja onneksi olkoon. Meillä on myös merenrannalla mökki ja mielestäni aivan ihana paratiisi koko suvun mökki. Onnea ja iloa projektiin. Meidän perheellä alkaa rakennusprojekti kodin myötä mutta kiva seurata teidän projektia.

  • Suvi M Reply

   Kiitos! <3 Onnea ja iloa teidänkin projektiin! 🙂 Uskon, että tästä tulee rakas paikka meidän perheelle...

 3. Onnittelut mökkitontista! Niin kauniita kuvia teidän tontiltanne. Voin hyvin kuvitella tuon onnensekaisen ja innostuksen tunteen. On ilo alkaa seurata teidän projektianne, toivottavasti saamme lukea siitä. Kaikkea hyvää tulevaan.

  • Suvi M Reply

   Kiitos! <3 Varmasti saatte lukea vielä monet kerrat tästä projektista. 😉 Instastoryynkin olen jo mökkitontista niin paljon päivittänyt, mutta kun on innoissaan, niin on vaikea hillitä itseään. 😀

  • Suvi M Reply

   Kiitos! 🙂 Meidän pihasta kestää puoli tuntia ajaa mökkitontille. Eli sinne on n. 30 km.

 4. Mahtava uutinen, onnea! Hienoa päästä seuraamaan teidän uutta projektia! Ajatus omasta mökistä välkehtivän veden äärellä on parasta lääkettä tässä helmikuun kynnyksellä!

  • Suvi M Reply

   Kiitos paljon! 🙂 Taas tänään kävimme tontilla fiilistelemässä, emmekä malttaisi odottaa, että lumet sulavat ja päästään hommiin. Ei tuolta meinaisi malttaa lähteä pois ollenkaan….

 5. Onnittelut mökkitontista! Mahtavaa päästä taas seuraamaan rakennusprojektia. Tulee hiukan nostalginen fiilis, koska teidän raksaprojektin alkuvaiheissa eksyin blogiin ja siitä lähtien on täällä on käyty aktiivisesti. Onko teillä minkälainen aikataulu projektille?

  • Suvi M Reply

   Kiitos! <3 Aivan ihanaa, että olet kulkenut matkassa kaikki nämä vuodet. <3 <3 <3 Toiveissa on, että pääsisimme nyt keväällä aloittamaan maatyöt ja toivottavasti ennen talvea nousisi jo pieni talokin tai ainakin rantasauna pystyyn...

 6. Paljon onnea tonttikaupoista! Kyllä mökkeily vaan on ihanaa 🙂 Tuo epävarmuus pitkän odotuksen jälkeen kuuluu asiaan, siitä se sitten vaan lähtee rullaamaan. Me rakensimme ( = rakennutimme…) mökin järven rannalle kolme vuotta sitten, ja sielläpä olemme sitten viihtyneet. Monenlaista pientä ja isompaa projektia on vielä sinne suunnitteilla, mutta ei niin että antaisimme sen häiritä itse mökkeilyn päätarkoitusta, eli rentoutumista 🙂 Mukava päästä näkemään teidän projektin etenemistä, paikasta tulee varmasti aivan ihana.

  • Suvi M Reply

   Kiitos paljon! <3 Voi en malttaisi odottaa, että pääsemme jo mökkeilemään! Varmasti meillekin käy noin, että vielä pitkän aikaa on monenlaista projektia työn alla, mutta sehän on vaan kivaa... 🙂 Uskon, että tästä tulee meille hyvin rakas paikka. <3

  • Suvi M Reply

   Kiitos Maija! <3 Niin paljon on jo suunnitelmia, ei vaan malttaisi odottaa, että alkaa tapahtua... 🙂

 7. Onnea mökkitontista! Kivaa päästä seuraamaan nyt kahta mökkiprojektia – sinun ja Kertun! Jään mielenkiinnolla odottamaan suunnitelmia, minkä kokoinen mökki tulee olemaan jne. Tuleeko Kannustalo mukaan projektiin?

  • Suvi M Reply

   Kiitos! <3 On mahtava sattuma, että Kertullakin alkaa mökkiprojekti samoihin aikoihin. Tai he ovat meitä kyllä jo edellä. 🙂 Sitä seuraa ihan eri tavalla mökkiprojekteja, kun itsekin sellaista tekee. Varmasti tulen tarvitsemaan vertaistukea vielä monta kertaa. 🙂 Kyllä se meidän mökki taitaa Kannustaloilta tulla... 😉

 8. Wau, onnea! Lupaan ettei tekeminen tule loppumaan, kun asuu omakotitalossa ja omistaa mökin( ; Mutta luonto ja perheen kanssa mökillä vietetyt hetket ovat kaiken vaivan arvoisia..tsemppiä projektiin!

  • Suvi M Reply

   Kiitos! <3 Me rakastetaan kaikenlaisia projekteja ja touhuamista. 🙂 Meidän kodissa on melko pieni piha, eikä juurikaan kukkapenkkejä, joten sen osalta tämä on melko helppohoitoinen. Mutta varmasti hommaa riittää molemmissa. 🙂

 9. Onnittelut ? mielenkiinnolla jään seuraamaan teidän mökkiprojektia, tsemppiä ?

  • Suvi M Reply

   Kiitos! <3 Kyllä tuolla sielu lepää - se tuli taas tänään todettua, kun tuolla kävimme.

 10. Ihan mahtavia uutisia, onnittelut! Merenrantamaisema on lempinäkymä näin ranta-asukille 🙂 Odotan malttamattomana millaisen ihanan paratiisin rakennatte tuonne! Mukana ollaan- myötäeläen ja omia talohaaveita salaa kasvatellen ..

  • Suvi M Reply

   Kiitos kiitos! <3 Aivan ihana kuulla! <3 Sinne olisi tarkoitus rakentaa sellainen sympaattinen pieni talo ja saunatupa. 🙂

 11. Onnea mökkiprojektille! Hymyssä suin luin tarinaasi siitä miten olitte kirpeänä pakkaspäivänä tehneet eväsretken unelmienne mökkitontille. Sillä samoissa puitteissa myös me teimme päätöksen muuttaa haave omasta mökistä todeksi. Siitä on jo seitsemän vuotta, seitsemän ihanaa vuotta, kun aloitimme oman mökkiprojektimme tukkipuiden kaatamisella ja tien rakentamisella. Yhdeksässä kuukaudessa saimme torpan pystyyn, voi sitä onnea, kun pääsimme muuttamaan! Siitä lähtien olemme viettäneet kaiken vapaa-ajan möksällä, merestä ja ympäröivästä luonnosta nauttien.

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! <3 Olen kyllä niin romantisoinut mökkeilyn ja sen idyllin - en malttaisi odottaa kesää. Tiedän toki, että saattaa tulla pettymyksiäkin, mutta nautin fiilistelystä ja unelmoinnista. 🙂 Kyllä merenrannalla sielu lepää.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.