Meidän kylpypyyhkekaappi on melkoisen kirjava. Joukossa on vuosia vanhoja pyyhkeitä, jotka ovat kulkeneet matkassa ensimmäisestä omasta kodista saakka. Mukaan on sekoittunut myös pyyhkeitä, joita ilmestynyt mistä milloinkin: muutama pyyhe on jäänyt yövierailta ja jokunen on saatu mainoslahjana. Minua on jo pitkään ärsyttänyt sekalainen pyyherivistö, sillä esteetikkona haluaisin tietysti, että kaapista voisi aina valita sisustukseen sopivan pyyhkeen.

Tietysti pyyhkeen ominaisuudetkin ovat todella tärkeitä. Huonosti kuivaava pyyhke vain ärsyttää ja jää käyttämättä. Meidän lempipyyhkeitä ovat suuret ja pehmoiset pyyhkeet, jotka kuivaavat hyvin. Näihin kuviin valitsinkin ne, jotka ovat ahkerimmin käytössä ja joista pidän myös visuaalisesti.

Meidän lempipyyhkeitä ovat suuret ja pehmoiset pyyhkeet, jotka kuivaavat hyvin.

Muutama kesä sitten hankimme Linumin suuret hamam-pyyhkeet, jotka ovat toiselta puolelta froteeta. Näistä pidän kovasti! Perinteiset hamam-pyyhkeet ovat minun makuuni liian ohuita, joten nämä Linumin versiot tuntuvat mieluisimmilta. Ja kuivaavat erinomaisesti!

Tavoitteena on kasata kaunis ja laadukas pyyhekaappi.

Toiset lempparit ovat Missonin isot kylpypyyhkeet, jotka hankimme pian tähän kotiin muuttamisen jälkeen. Näissä pyyhkeen toinen puoli on pehmeän sileä ja toinen puoli tehokkaasti kuivaavaa froteeta. Pidän kovasti myös Missonin tunnusomaisesta kuosista.

Olisi kiva, että kaikki pyyhkeet olisivat väreiltään toisiinsa sointuvia.

Finlaysonin JF-sarjan pyyhkeet* ovat myös lemppareitani. Harmi vain meillä on näitä enää yksi, sillä toinen on jäänyt jollekin Mankun ystävälle saunareissulla. Toivottavasti se löytää vielä tiensä takaisin kotiin. Meillekin on unohtunut monia kavereiden pyyhkeitä ja kun ne eivät ole löytäneet omistajaa, ovat ne jääneet ”sekoittamaan” meidän pyyhevalikoimaa.

Meidän ns. lasten kylpyhuoneen ovi jää usein auki jättäen esille sekalaisen pyyherivistön. Siitäkin syystä olisi kiva, että kaikki pyyhkeet olisivat väreiltään toisiinsa sointuvia ja sisustukseen sopivia. Lapsille pitäisi ostaa myös uudet kylpytakit, sillä nykyiset ovat jääneet pieneksi. Ehkäpä hankimme heillekin tuollaiset Familonin kylpy/aamutakit*.

Toisaalta on ihan hyvä, että kaapista löytyy vähän huonompiakin pyyhkeitä, sillä ne käyvät hyvin rantapyyhkeiksi. Ajattelin kuitenkin pikkuhiljaa laittaa pyyhekaapin kuntoon ja lahjoittaa eriparipyyhkeet esim. löytöeläinkoteihin. Tavoitteena on kasata kaunis ja laadukas pyyhekaappi. Myös mökille (sitten joskus kun se valmistuu) haluan ottaa vain sellaisia pyyhkeitä, joita käyttää mielellään. Ajattelin nyt kesän alennusmyyntien aikaan kytätä laadukkaita pyyhkeitä sisustusliikkeistä ja nettikaupoista.

Mitkä ovat sinun lempipyyhkeitäsi? Mielellään kuulisin vinkkejä.

*tuotteet saatu blogin kautta


Translation: I want to renew our towel collection, because not all the towels are good or look nice. The towels in these photos are my favourites. They are from Linum, Missoni and Finlayson. The bathrobe is from Familon. Our favourite towels are very large, soft and such that dry effectively. I want to create a harmonius towel closet so that each towel is such you love to use and look nice.

Author

26 Comments

 1. Voisit tykätä Familon ultra Hamam pyyhkeistä. Isot, kauniit ja froteiset toiselta puolelta. Minä ainakin tykkään 🙂

 2. Mulla ollut samainen muutosprojekti käynnissä jo jonkin aikaa, samoilla kriteereillä…. Meillä samat Missonit ovat löytäneet tiensä kaappiin. Lapuan Kankureiden Terva pyyhkeet ovat myös tulleet suosikeiksi, vaikka vähän normaalia froteepyyhettä ohuempia ovatkin. Japanilaiset pyyhkeet ovat myös ihania. Ohut mutta imukykyinen puuvillakangas toisella puolella ja froteeta toiselta puolelta sekä käsittämättömän pehmeitä. Metsästyksessä tällä hetkellä ekologiset bambupyyhkeet.

  • Suvi M Reply

   Kiitos vinkeistä! 🙂 Hauska kuulla, että jollakin toisellakin on sama operaatio käynnissä. 🙂 Täytyypäs käydä hypistelemässä noita Lapuan Kankureiden pyyhkeitä. Ja nuo japanilaiset pyyhkeet kuulostavat tosi ihanilta!

 3. Yllättävää kyllä, H&M:n pyyhkeet ovat aivan huippuluokkaa! Pysyvät pesusta toiseen ihanan pehmeinä ja ”kuohkeina” ja kuivaavat erinomaisesti! Kun Anno palasi markkinoille, ostin heidän vohveliruutupyyhkeet ja oli todella suuri pettymys! ? Eivät kuivaa ollenkaan ja vielä yli vuoden käytön (pesujen) jälkeen niistä lähtee ihan hirveästi nukkaa.. Ovat käytössä silloin tällöin puhtaasti ulkonäkösyistä.. ?

  • Suvi M Reply

   Oi, tsekkaan ehdottomasti myös H&M:n. Kiitos siis vinkistä! 🙂 Annon pyyhkeet tuntuivat minusta todella ohuilta, joten ne jäivät aikoinaan hankkimatta. Arvelinkin, että kuivaamisen kanssa saattaa olla ongelmia… Plus että tykätään mielummin paksuista pyyhkeistä.

 4. Minäkin hehkutan Familonin Ultra Hamameita. Toinen puoli on froteeta, toinen sileä. Kuivaavat todella hyvin ja kuivuvat nopeasti plus ovat ihanan suuria.

  • Suvi M Reply

   Nämä Familonit kuulostavat nyt kyllä niin hyvältä, että täytyy perehtyä paremmin. Kiitos siis sinullekin tästä vinkistä! 🙂 Olen muutenkin ollut tosi tyytyväinen Familonin petivaatteisiin ja lakanoihin, joten tuskinpa pyyhkeet tekevät poikkeusta… 🙂

 5. Balmuirin Lugano-pyyhkeet on mielettömän ihania. Paksuja ja pehmeitä. Ollaan useamman kerran ostettu niitä just alennusmyyntien aikaan.

  • Suvi M Reply

   Balmuirit olisivat ihanan ylelliset varmasti! 🙂 Pitääpäs tsekata jos niitä tulisi aleen… Kiitos sinullekin vinkistä! 🙂

 6. Entä jos värjäisit sekalaiset pyyhkeesi saman sävyisiksi. Itse tein näin jokunen vuosi sitten Dylonin pesukoneväreillä. Valkoiset ja vaaleansiniset ja mylläsin pesukoneessa tummansinisiksi ja beiget yms. tummanruskeiksi. Uusiokäyttöä.

  • Suvi M Reply

   Oikein hyvä vinkki! 🙂 Minä olen värjännyt joskus jotain tekstiileitä, mutta aina tuntuu siltä, että väriä irtoaa… Osa meidän pyyhkeistä on kyllä sellaisia, joita ei värjäämälläkään paremmaksi saa… 😀

 7. Lapuan Kankureiden pyyhkeistä minäkin tykkään, tosin ovat aika ohuita joten ei välttämättä makuunne. Marimekon raitaklassikot jaksaa myös ihastuttaa.

  • Suvi M Reply

   Tsekkaan kyllä myös nuo Lapuan Kankureiden pyyhkeet. Marimekon raitaklassikoita meiltä löytyykin ennestään – ne ovat myös oikein oivallisia pyyhkeitä. Saisivat vain olla pikkuisen isompia… 😉 Kiitos sinullekin vinkeistä! 🙂

 8. Meillä on tykätty tosi paljon ihan Jyskin Kronborgin pyyheliinoista. Huippu laatu, ihanat värit (harmaa (2 eri sävyä), beige, valkoinen, myyrän värinen, musta ja varmaan muitakin värejä) ja näitä saa usein todella edullisesti alesta. Jos haluu luksusta niin Balmuirin pyyheliinat! Vohvelipyyhkeet on ihan huippuja! Lisäksi näistä käytän sitä pienintä kokoa 30×30 musliiniliinan tavoin puhdistusöljyn/puhdistusmaidon poistamiseen kasvoilta (kuumaan veteen kasteltu liina).

  • Suvi M Reply

   Meilläkin on ollut Kronborgin sarjaa joskus! Täytyypäs siis piipahtaa Jyskissäkin. 🙂 Kiitos sinullekin loistavista vinkeistä! 🙂

 9. Meillä löytyy kotoa pyyhkeissä ”perusharmaata” väriskaalaa eri valmistajilta.
  Aikoinaan kun olin töissä Hemtexillä, niin tuli hankittua heidän Living-pyyhesarjaa.
  Neljää eri kokoa ja värejä todella useita. Ja edelleen ovat käytössä ja kuosissa olevia.
  Isoin pyyhekoko on kokoa 90×150 kylpylakana, just ihanan iso, mistä meilläkin tykätään.

  Pyyhepinosta löytyy myös Lapuan Kankureiden Tervaa ja Finlaysonin frotee-hamamia.
  Käsipyyhkeissä on myös Hayn ja Missonin pyyhkeitä.
  Mökillä kesäpyyhkeinä Linan hamam-pyyhkeitä ja paksumpana pyyhkeenä HMn harmaita isoja kylpylakanoita.
  Näistäkin molemmat äärimmäisen hyviä ja laadukkaita.

  • Suvi M Reply

   Kiitos Mirella hyvistä vinkeistä! Tässä olikin monta hyvää vaihtoehtoa. 🙂 Saisikohan noita Hemtexin pyyhkeitä nykyään Cittarista…? Pitääpäs tsekata seuraavalla kauppareissulla.

 10. Ostin viime syksynä Habitare -messuilta Annon ”Kallio” hamam -kylpypyyhkeet ja ne ovat olleet tosi hyvät. Ovat toiselta puolelta sileät ja toiselta puolelta pehmeää froteeta. Pyyhkeet ovat olleet aktiivisessa käytössä, mutta eivät näytä yhtään kuluneilta. Suosittelen, ovat nyt näköjään 40% alennuksessakin.
  Lapuan Kankureiden Terva -pyyhkeitä meillä on käsi- ja kasvopyyhkeinä. Ovat super -laadukkaita ja kestävät erinomaisesti käyttöä (mielestäni paremmin kuin esim. Balmuirin vohvelikankaiset pellavapyyhkeet).

  • Suvi M Reply

   Kiitos vinkeistä! 🙂 Mitenkähän olen missannut kokonaan Annon hamam-pyyhkeet…? Pitääpäs tsekata nekin. Hypistelin silloin viime syksynä vain niitä vohvelikankaisia ja totesin ne liian ohuiksi meidän makuun. Lapuan Kankurit pitää kyllä tsekata myös! 🙂

 11. Mä olen tykästynyt hotelliluokan pyyhkeisiin ja kylpytakkeihin ja tilannut Virosta kumpiakin. Todella hyvä hinta/laatusuhde, pyyhkeet kuivaavat hyvin ja kylpytakit ovat paksua ihanaa froteeta.

  • Suvi M Reply

   Tämäpäs oli loistava vinkki, sillä meillä on Viron matka tiedossa. 🙂 Voisin sillä reissulla tsekata paikalliset pyyhevalikoimat… Kiitos siis sinullekin vinkistä! 🙂

  • Suvi M Reply

   Juu, GANT:in pyyhkeet on ihania! Meillä on yksi sellainen (saatu aikoinaan jostain blogitapahtumasta) ja se on tosi pehmoinen ja ihana.

 12. Päätin antaa mahdollisuuden Ikean pyyhkeille ja Fjären-pyyhkeistä tuli meidän liinavaatekaapin suosituimpia! Käytössä kaksi settiä, valkoiset koko 70×140 sekä tummanharmaat koko 100×150. Kuivaavat hyvin ja isompi koko on juuri mukavan reilu!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.