Kaupallinen yhteistyö: Kauniisti kotimainen & Suomen Blogimedia


Yksi blogini pääteemoista on inspiroida lukijoitani uudistamaan kotia pienin keinoin. Te tiedätte, että tykkään vaihtaa kodin ilmettä tekstiilien ja sisustusasetelmien avulla. Olisihan se ikävää jos iloa ei löytyisi juuri niistä pienistä asioista – kuten kukkasista.

Tulppaanivalikoima on juuri nyt parhaimmillaan ja kukkasilla jos millä voi helposti tuoda keväistä piristystä kodin sisustukseen. Minä sisustin olohuoneen sohvanurkkaukseen kolme eri ilmettä pelkästään tulppaanikimppuja ja yhtä koristetyynyä vaihtamalla.

Lupaus keväästä talven keskellä

Harmoninen väripaletti viehättää juuri nyt kovasti. Valkoiset tulppaanit sopivat saumattomasti yhteen tähän karsittuun sävymaailmaan. Keväistä tunnelmaa korostavat tulppaanikimppuun lisätyt kirsikkapuunoksat.

Oksia voi nipsaista vaikka omasta kirsikkapuusta jos sellainen löytyy, mutta minä ostin oksat luottokukkakauppiaaltani. Minulle on tärkeää suosia paikallisia pienyrittäjiä, sillä haluan jatkossakin asioida ihanissa kivijalkaputiikeissa. Tulppaanikimppuja kyllä saatan joskus napata mukaan marketistakin kauppareissulla, mutta pääasiassa ostan kukkani paikalliselta kukkakauppiaalta.

Lisäämällä erilaisia oksia tulppaanikimpun sekaan on helppo lisätä kimppuun ajankohtaan sopivaa ilmettä: esimerkiksi pääsiäisen aikaan minulla on tapana lisätä keltaiseen tulppaanikimppuun pajunkissoja.

Trendiväri testissä

Kevään sisustustrendit lupaavat vaaleanpunaisen ja persikkaisten sävyjen suosiota. Trendivärit saattavat aluksi tuntua vierailta, mutta niitä on helppo testailla oman kodin sisustukseen vaikkapa tulppaanikimpun avulla.

Nämä persikan sävyiset tulppaanit ovat juuri sitä trendisävyä mitä viime aikoina on voinut bongata eri brändien kevätmallistoista. Löysin kaapin perukoilta vielä väriin matchaavan koristetyynynkin. Pelkästään tulppaanikimppua ja yhtä tyynyä vaihtamalla harmoninen värimaailma väistyi ja olohuoneen ilme muuttui.

Persikkaiset tulppaanit ovat näiden kuvien ottamisen jälkeen avautuneet aivan upeiksi isoiksi kukiksi, eivätkä ne enää oikeastaan näytä tulppaaneilta. Nämä ovat kuitenkin aivan tavallisia kotimaisia tulppaaneja. Kotimaisuus on minulle tärkeä kriteeri, kun olen kukkaostoksilla. Vaikka pidänkin kovasti myös eksoottisemmista tulppaanilajikkeista, kuten papukaijatulppaaneista ja ranskalaisista tulpaaneista, on minulle kuitenkin kotimaisuus hyvin tärkeä arvo. Paitsi että kotimaiset kukkaset ovat tuoreampia ja kestävämpiä, tarkoittaa kotimainen valinta aina myös suomalaisen työn tukemista ja työllistämistä. Kotimaisuutta suosimalla saa hyvän mielen.

Sopivasti söpöilyä

Jos tredikäs persikkainen ja vaaleanpunainen värimaailma tuntuu liian söpöltä, voi ilmettä tasapainottaa lisäämällä tilaan kontrasteja, esim. jotain mustavalkoista. Asettelin Aalto-vaasiin kaksi nippua vaaleanpunaiseen vivahtavia tulppaaneita ja vaihtamalla taustalle vielä mustavalkoisen koristetyynyn, muuttui sohvanurkan ilme taas erilaiseksi.

Sujautin tulppaanien sekaan yhden mimosan oksan – sekin löytö kukkakauppiaani kätköistä. Mimosan oksa täydentää tulppaanikimppua kauniisti ja tekee kimpusta entistäkin runsaamman. Kannattaa kysäistä kukkakauppiaalta millaisia vihreitä lajikkeita varastoista löytyy. Sieltä saattaa löytää kivaa vaihtelua suosituille eucalyptyksen oksille; minä ihastuin joulun alla pistaasin oksiin (joita näkyy näissä kuvissa lilojen tulppaanien seassa), nekin sopivat loistavasti tulppaanien pariksi.

Tässä tulppaanikimpussa pidän erityisesti myös siitä, miten osa tulppaaneista kaartuu rennosti maljakosta alaspäin. Tähänkin on olemassa oiva vinkki: jos haluat ryhdikkäitä tulppaaneja, anna kimpun imeä muovikääreessään vettä noin puolisen tuntia, jolloin varsien nestejännitys palautuu ja kääre antaa tukea varsille. Mutta jos taas haluat  eläväisemmät, kaartuvat tulppaanit, jätä vahva nestejännitys tekemättä.

Bonusvinkki x 2

Tulppaanikimppu säilyy hyvänä noin viikon ajan, mutta itse olen antanut tulpaaneille jatkoaikaa parilla eri tavalla.

1. Leikkaa pitkät varret lyhyemmiksi. Usein tulppaanien lehdet ovat ne, jotka alkavat ensimmäisenä näyttää lakastumisen merkkejä. Siksi leikkaan usein lehdet pois ja pätkäisen tulppaanit aivan lyhyeksi matalaan maljakkoon. Näin ne näyttävät virkeämmiltä pidempään.

2. Lisää joukkoon tuoreita tulppaaneita. Helppo tapa saada parhaat päivänsä nähnyt tulppaanikimppu näyttämään paremmalta on lisätä auenneiden tulppaanien sekaan tuoreita tulppaaneja. Sekoitus auenneita tulppaaneja ja nupullaan olevia yksilöitä on minusta viehättävä. Tärkeää on kuitenkin muistaa vaihtaa tilalle tuoretta vettä, eikä vain lisätä sameaan veteen uusia tulppaaneita. Vesi olisi muutenkin hyvä vaihtaa pari kertaa viikossa.

Lisää vinkkejä tulppaanien hoitoon löydät Kauniisti kotimainen -sivustolta. Kurkkaa myös Musta Ovi -blogin Majan vinkit kauniin kukkakimpun kokoamiseen, Alexan vinkit tulppaanien hoitoon sekä Muita ihania -blogista mikä on Tiinan ”Naapurikimppu”.

Mikä kolmesta sohvanurkkauksen ilmeestä on sinun mieleesi?

 

Kaupallisessa yhteistyössä:

Kauniisti kotimainen

Author

15 Comments

 1. Pirjo Jaakkola Reply

  Persikkainen on kivasti uudenlainen sävy ja talvipastelli.

 2. Kauniita kuvia ja kivoja ideoita! Mistäköhän johtuu, että usein markettien kaikki tulppaanikimput ovat astiassa, jossa ei ole ollenkaan vettä?

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Ilmeisesti siksi, että ne eivät imisi liikaa vettä ja venahtaisi…? En osaa sanoa, mutta se on ihan yleinen tapa. Näin lukee Kauniisti kotimaisen sivuilla:

   ”Älä kuitenkaan pelästy kuivassa astiassa myytäviä kukkia. Tulppaanit kestävät hyvin kuivassa kuljetusta, kunhan niiden tyvestä leikataan pari senttiä pois ennen veteen laittamista. Näin putkisolukoihin kertynyt ilma ei estä veden imeytymistä.”

 3. Hei, Tulppaanit kuljetetaan ”kuivina” myyntiin. Jotkut kaupat laittavat ne veteen ja tärkeää silloin on, että niihin on leikattu uudet imupinnat. Kun ostat ”kuivia” kukkia, niin tärkeää on leikata varsista reilut palat pois. Käärit kukat vielä tiukemmin kääreeseensä ja laitat ne maljakkoon kylmään veteen. n. puolen tunnin päästä kukat on vironneet. Vaihdan tulppaaneihin päivittäin veden ja samalla leikkaan uudet imupinnat. Näin kimpusta on iloa yli viikon verran 🙂

 4. Tulppaanit ovat kyllä kauniita ja sopivat talveen. Joensuussa kasvatetaan papukaijatulppaaneja ainakin Kukkatalolla eli kotimaista työtä voi tukea muutenkin kuin perustulppaaneja ostamalla.

  • Suvi M Reply

   Voi että, onpa ihanaa, että siellä kasvatetaan erikoisempiakin lajikkeita paikallisesti. 🙂 Minä kyselin kukkakauppiaalta myös papukaijatulppaaneista ja ranskalaisista tulppaaneista, mutta se kukkatarha, josta hän tilaa tulppaaneja hankkii erikoisemmat lajikkeet Hollannista. Mutta hyvä siis tietää, että kotimaisiakin saa ainakin jostain paikoista. <3

 5. Wautsi miten kauniita kuvia tulppaaneista. On siitä kukasta moneksi <3 Vielä en ole malttanut tulppaaneja hankkia, koska yritän vähän jarrutella mun kevät moodia ja nauttia vielä tästä talvesta.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! <3 Minä ostin ekat tulppaanit jo joulun alla: sellaisia kirkkaanpunaisia, jotka sopivat jouluun. Tulppaanit ovat tammi-helmikuussa ostetuinpia kukkia, eli nyt on kuumin sesonki meneillään. Fiilistelen keväämmällä sitten muilla kukkasilla. 🙂

 6. Mukava postaus! Ostin juuri tänään kevään ekan tulppaanikimpun, hillityn vihertävänvalkoisia, ja laitoin ne rennosti vanhaan lasiseen säilykepurkkiin. 🙂 Asetelmistasi kaunein on mielestäni ensimmäinen, valkoiset tulppaanit ja koivunoksat. <3 Samantyyppisiä kokonaisuuksia suosin itsekin.

  • Suvi M Reply

   Onpa kiva kuulla! <3 Ne vihertävänvalkoiset ovat aivan ihania! Ja hyvä vinkki tuo säilykepurkki! Nuo ekan version oksat ovat kirsikanoksia, mutta vallan hyvin sekaan sopisivat koivunoksatkin.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.