Meillä alkoi hiihtoloma! Olemme jo ehtineet tehdä kaikkea kivaa, vaikka loma on vasta alussa. Saimme siskonikin meille vierailulle. Loman alussa on aina mitä parhain fiilis! Vaikka jotkut asiantuntijat sanovatkin, että arjesta pitäisi rakentaa sellainen, että siitä ei tarvitse lomaa, ajattelen itse toisin. Minulla ei ole tapana lukea elämäntaito-oppaita, vaan luotan maalaisjärkeen…monessakin asiassa.

Ei se, että nauttii lomasta tarkoita sitä, että arjessa olisi jotain vikaa.

Ei se, että nauttii lomasta tarkoita sitä, että arjessa olisi jotain vikaa. Mahtuuhan elämään erilaisia päiviä ja fiiliksiä. Minusta ikävämpää olisi se, että elo olisi perustasaista koko ajan, jolloin tällaiset huippufiilikset jäisivät kokematta. Sillä eihän lomakaan tuntuisi samalta, jos jokaista päivää eläisi kuin lomalla ollessaan.

Tasapaino – siinä pilee minusta hyvinvoinnin perusta.  Vaikka arki onkin kiireistä ja tekemistä on paljon, nautin myös siitä. Luulenpa, että vaikka tekisi unelmatyötään tuntuu loma silti aikamoisen ihanalta. Tietysti arjessa voisi silloin tällöin tehdä enemmän samoja juttuja kuin lomalla; ei kaikkea kivaa pidä säästää viikonloppuihin ja lomiin. Mutta kunhan elämässä on sopivasti haasteita ja leppoisia hetkiä, niin on asiat aika hyvin.

Se että on jotain mitä odottaa on yksi onnellisuuden perusta.

Nautin todella paljon myös odottamisen tunteesta. Vaikka olenkin hätäinen ihminen, niin en kuitenkaan haluaisi, että kaikki tapahtuisi heti. Esimerkiksi ajatus pitkästä kesälomasta tuntuu melkoisen ihanalta! Se että on jotain mitä odottaa on yksi onnellisuuden perusta.

Tämä sunnuntai on alkanut hitaissa lomatunnelmissa. Olen silitellyt Viivi-kissaa ja juonut kaksi isoa kuppia kahvia sängyssä. Olen myös haaveillut ja selaillut eilisiä kuvia, joita napsimme mökkitontin maisemista ja läheiseltä Ohtakarilta. Nautin siitä, että saan seuraavan viikon nukkua pitkään ja tehdä ihan mitä huvittaa. Tarjota lapsille elämyksiä ja ihan vain olla.

Nauttikaahan lomapäivistä!


Translation: We are on winter holiday. What a great feeling!

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.