Välillä on kiva kurkistaa toisten koteihin ja tykkään jakaa blogissani muitakin kuin oman kodin kuvia. Juuri siskon kanssa juteltiin, että inspiraatiokuvien jakaminen on vähän kuin lukisi sisustuslehteä yhdessä blogilukijoiden kanssa. Jokainen tekee omia tulkintojaan kuvista ja on jännä nähdä mihin joku toinen kiinnittää huomiota.

Tänään haluan jakaa kuvat tästä kauniista kodista, joka kuuluu lahjakkaalle suunnittelijalle Anna Teurnellille. Teurnell työskenteli jokin aikaa Marimekon pääsuunnittelijana ja pääsin kerran tapaamaankin häntä. Se oli minulle todellinen fan moment! Nykyisin Teurnell työskentelee H&M konserniin kuuluvassa ARKET:ssa. Annan kodista huokuu hänen oma selkeä tyylinsä, vaikka kodin onkin näihin kuviin stailannut toinen idolini Lotta Agaton.

Ihailen tätä täydellisen eleganttia ja samalla rentoa tunnelmaa. Sisustuksessa on monia klassikoita, mutta ei kuitenkaan liian nähtyjä designikoneita. Artekin tarjoiluvaunu rikkoo sopivasti olohuoneen muuten melko harmaata värimaailmaa. Olohuoneesta löytyy tietenkin suuri pyöreä paperivalaisin, joista kirjoittelin hiljattain.

Keittiössä jatkuu ajaton ja selkeä tunnelma. Vanhat keittiökaapit tuovat persoonallista ilmettä. Moderni ruokailuryhmä pitää tyylin skandinaavisena: tunnelma olisi aivan eri mikäli pöytä ja tuolit noudattelisivat keittiökaappien vanhahtavaa tyyliä. Ihana kontrasti!

Minä rakastan rentoja lehti- ja kirjapinoja. Tällainen kirjahylly näyttää minun silmääni todella viehättävältä, vaikka jonkun toisen mielestä tämä on sekasotku. Kirjapinojen välistä voi bongata valaisimia ja muita yksityiskohtia. Tavallista Elfa-hyllyä näkee usein tyylikkäissä ruotsalaisissa kodeissa ihan olohuoneissakin.

Makuuhuoneessa jatkuu asunnon harmaa värimaailma. Makuuhuoneesta löytyy huikean hieno, vanha kaappi, joka on maalattu hiilenmustaksi. Täälläkin liiallista maalaisromantiikkaa tasaavat skandinaaviset designklassikot, kuten Eamesin keinutuoli ja AJ-valaisimet. Eamesin keinutuoli näyttää minusta viehättävämmältä tällaisena vintage-versiona kuin uutena (oman Eames keinutuolin patinoitumista odotellessa).

Kodista voi bongata monia Marimekon tuotteita: esim. Urna-maljakon sekä koristetyynyjä. Huomasitteko muuten, että missään kuvassa ei näkynyt mattoja? Eikä ikkunoissa ole verhoja. Hmmm, pitäisikö kokeilla tätä omassakin kodissa…?


Translation: An inspiring home of Anna Teurnell. I love how she mixes old furniture with more contemporary pieces, which creates a nice contrast.

Photos: Kristoffer Johnsson for Residence magazine
Styling: Lotta Agaton

Author

6 Comments

    • Suvi M Reply

      Mahtavaa jos sait tästä inspiraatiota! 🙂 Minustakin tämä on aivan mieletön koti.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.