Deko-lehdessä on juttusarja, jossa asukkaat vastaavat erilaisiin kysymyksiin omasta sisustustyylistään ja kuvituksena on tietysti kauniit kotikuvat. Ihastuttavan Coterie-blogin Riika teki kysymyksistä hiljattain blogipostauksen ja koska idea oli minusta niin hauska ja vastauksia oli mielenkiintoista lukea, päätin toteuttaa saman omassa blogissani.  Kuvituksena sekalaisia kuvia meiltä kotoa nyt viikonlopulta.

Kuvaile kotiasi kolmella sanalla.

Meidän tyylinen, rento, ajaton.

Mikä sai sinut valitsemaan juuri tämän kodin?

Ihastuimme Kannustalon Harmaja-talomalliin heti sen ilmestyttyä. Tykästyin erityisesti Harmajan koristeporttiin sekä moderniin arkkitehtuuriin. Siihen aikaan talofirmoilla ei juurikaan ollut moderneja malleja mallistoissaan. Myös Harmajan toimiva pohjaratkaisu ihastutti. Ensimmäiseksi taloksi rakensimme modernin puutalon, joka hiukan muistutti Harmajaa. Haave omasta Harmajasta toteutui sitten vuonna 2010, kun muutimme takaisin lapsuudenmaisemiin ja aloitimme toisen talon rakentamisen.

Millainen sisustaja olet?

Olen löytänyt oman sisustustyylini aika varhain – meillä on oikeastaan aina ollut tämän näköistä kuin nytkin. Toki yksityiskohdat ovat vaihdelleet ja opiskeluasuntoja sisustimme enemmän Ikean kalusteilla. Olen melko rento sisustaja: en takerru yksityiskohtiin tai pähkäile valintoja edestakaisin. Tiedän melko varmasti mistä pidän, vaikka tietysti hutejakin on sattunut vuosien varrelle. Tykkään seurata sisustustrendejä, mutta en missään nimessä halua sisustaa kotia trendien ehdoilla. Minulle on tärkeää, että kodin sisustus kestää aikaa – trendit näkyvät tekstiileissä, pienesineissä sekä esillepanoissa. Panostan erityisesti valaisimiin sekä tuoleihin.

Mikä on kodissasi parasta?

Iso olohuone-keittiö-ruokailutila sekä erillinen saunatupa. Saunatuvalla on oma erityinen tunnelmansa. Siellä vietämme aina kavereidenkin kanssa iltaa silloin, kun he ovat meillä.

Mistä sisustusesineestä et luovu?

En luopuisi isäni, Juhani Melenderin, tauluista, mutta ne ovatkin taidetta, eikä sisustusesineitä. Jos on täytyy nimetä jokin sisustusesine, niin valitsen Iittalan Aalto-vaasin, sillä se on kulkenut matkassa vuosikaudet.

Miten kiinnostuit sisustamisesta?

Kiinnostuin sisustamisesta silloin, kun muutin pois kotoa ensimmäiseen opiskelija-asuntooni. Sain lapsuudenkodista mukaani Artekin kalusteita ja ne innostivat minua sisustamaan opiskelija-asunnon ajattomaan tyyliin. Teimme ensimmäisen Ikea-reissun (Ikea oli juuri saapunut Suomeen) ja ostimme sieltä loput tarvittavat huonekalut, kuten Klippan-sohvan, Lack-hyllyköitä sekä ihanat puusälekaihtimet. Kun huomasin miten kivan kodin saimme aikaan, innostuin sisustamisesta valtavasti.

Ehkä innostukseni sisustamiseen juontaa kuitenkin juurensa lapsuuteen ja barbi-leikkeihin. Rakastin luoda barbeille koteja ja keksin mitä erilaisempia sisustusjuttuja kaikista pienistä tavaroista, joita löysin. Sain rakentaa kotimme ullakolle rauhassa barbi-leikkejäni ja sinne muodostuikin pieni kaupunki, jossa oli suuren barbi-talon lisäksi toimisto, koulu, hotelli, kioski, vaatekauppa, ranta sekä rantahuvila. En niinkään innostunut barbien pukemisesta, vaan keskityin talojen rakentamiseen. Piirtelin lapsena tosi paljon myös pohjapiirroksia unelmien kodeista.

Talot ja sisustaminen ovat aina olleet intohimoni. Onneksi elämä on kuljettanut minut sisustamisen ja talojen pariin aikuisuudessakin, vaikka en sitä alaa lähtenytkään opiskelemaan.

Minkälainen äänimaailma on kodissasi?

Yleensä melko hiljainen. Meillä on harvoin televisio päällä. Lapset leikkivät ja pelaavat, joten siitä tulee kodikasta tunnelmaa.

Mitä sisustusostosta kadut?

Kadun jotain pieniä, ”turhia” sisustusesineitä, joita olen joskus ostanut, kun olen kaivannut vaihtelua kotiin. Pitäisi kyllä hankkiutua niistä eroon…

Mistä esineestä haaveilet?

Haaveilen, että hankkisin mökin ruokapöydän ympärille sekalaisen kokoelman unelmatuolejani vintage-versioina. Haluaisin löytää käytettynä esim. Eamesin tuoleja, Y-tuolin sekä muurahaistuolin.

Mitä koti kertoo sinusta?

Kotini kertoo minusta sen, että olen kiinnostunut sisustamisesta ja ajattomasta muotoilusta. Kodissa vallitsee kuitenkin rento meininki: lapset saavat rakentaa leikkejään ja jokainen saa olla kotona vapaasti ilman, että täytyisi varoa sotkemasta paikkoja.

Mitä sisustusratkaisua kodissasi ei nähdä?

En osta kotiini replica-kopiotuotteita. Kopiointi saa verenpaineeni nousemaan ja koen, että se on hyvin väärin.

*

Lopuksi täytyy vielä hehkuttaa Riikan kaunista blogia! Jos et ole vielä piipahtanut Coterie-blogissa, niin suosittelen vahvasti tekemään sen nyt. Aloita vaikka lukemalla Riikan vastaukset näihin kysymyksiin.


Translation: Random pics from our home this weekend.

Author

7 Comments

 1. Voi kiitos Suvi, olipa ihanaa löytää tämä sivultasi <3 Ja kiitokset kauniista sanoista! Merkitsevät valtavasti.

  Ja olipa kiva lukea vastauksia; olet tosiaankin löytänyt oman tyylisi, jota maustat upeasti mm. taiteella.

  Syysterveisin,
  Riika

  • Suvi M Reply

   Sinun blogisi on niin upea, että sitä hehkuttaa mielellään. 🙂
   <3

 2. Kopioista puheenollen; miten ei-niin-valveutunut tavan pulliainen voi välttyä niiltä, jos kyseessä ei ole jokin ”kaikkien tuntema” design-huonekalu? Juuri esimerkiksi katselin kivaa ruokapöytää erään ketjuliikkeen valikoimista, mutta satuinpahan bongaamaan hyvin samantyylisen pöydän myös toisesta paikasta. Hintaeroa pöydillä on melkein 1000€.

  • Suvi M Reply

   Niinpä, se onkin ongelmallista, kun kaikki eivät välttämättä tunnista kopioita…niitä on kuitenkin niin paljon liikkeellä. Yksi syy miksi olen kirjoittanut pihistä-panosta sarjaa on se, että blogini lukijoiden olisi helpompi huomata ja saada tietoa siitä mitkä tuotteet ovat kopioita. Asiassa on kuitenkin se kääntöpuoli, että samalla annan kopiotuotteille näkyvyyttä. Siksi on ollut vaikea päättää mitä sarjan kanssa teen.

 3. Hei Suvi,

  pitkäaikainen, mutta hiljainen lukijasi täällä=). Kysyisin tuosta kuvissakin näkyvästä Adean nahkarahista; millainen se on istua? Onko jämäkkä niin, että aikuinenkin pystyy siinä istumaan ja säilyttää muotonsa, vai semmoinen lötkömpi? Olen mietiskellyt samaa rahia meille, mutta tosiaan haluaisin aika jämäkän istuimenomaisen rahin, enkä pääse kotipaikkakunnallamme rahia koeistumaan. Kiitokset kovasti avustasi jo etukäteen!

  • Suvi M Reply

   Ihanaa, että jätit kommenttia! 🙂 Minulta saa toki aina kysyä. Adean nahkarahi on sopivan pehmeä. Se ei ole sellainen jäykkä, tiukasti muotonsa pitävä. Toki Adean rahi säilyttää pehmoisen muotonsa ilman läsähtämistä, mutta sellainen kova se ei ole.

 4. Pingback: MILLAINEN SISUSTAJA OLEN – Cocovisio

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.