Kaupallinen yhteistyö: K-Rauta Cello & Suomen Blogimedia

Yksi blogiurani haaveista huipentuu tänä syksynä Habitare-messuilla. Kuten aiemmin kerroinkin, pääsin suunnittelemaan Cello-keittiön Habitareen yhteistyössä K-Raudan kanssa. Tiistaina kävin somistamassa keittiön valmiiksi ja nyt on aika esitellä oikea lopputulos teillekin. Cello-keittiön lisäksi K-Raudan suurelta osastolta löytyy tänä vuonna paljon inspiroivia pisteitä, joista ammentaa sisustus- ja remontti-ideoita omaan kotiin. Kurkistetaan tarkemmin mitä on luvassa!

Valmiin keittiön näkeminen kieltämättä jännitti jonkin verran! Messuhallin kirkkaat valot ja niistä aiheutuvat varjot tuovat erilaista tunnelmaa ja haastavat valokuvaajaa. Mutta onneksi vastassa ei ollut mitään suuria yllätyksiä: keittiö näytti hyvin pitkälle samalta kuin 3D-mallinnoksissa. Niitä kannattaakin hyödyntää omaa keittiötä suunnitellessa. Nykyteknologian avulla välttyy virheratkaisuilta, kun ideoita on mahdollista testata ja pyöritellä keittiösuunnittelijan kanssa realistisessa keittiöohjelmassa.

Aiemmassa postauksessa kerroinkin teille keittiösuunnittelun tausta-ajatuksista ja materiaalivalinnoista. Nyt katsotaan tarkemmin yksityiskohtia, jotka viimeistelevät suunnittelemani Cello-keittiön ja tuovat siihen vähän jujua. Tässä 5 ideaa, joilla muutat peruskeittiön ilmeen helposti astetta tyylikkäämmäksi.

1. Kaapistojen pystylinjat. Yksi tärkeimmistä yksityiskohdista suunnittelemassani keittiössä on kaapistojen väliin asennetut pystylevyt: ne tuovat kokonaisuuteen viimeisteltyä ilmettä. Tätä hienovaraista viimeistelyefektiä näkee usein ruotsalaisissa sisustuslehdissä. Levyt ovat luonnollisesti samaa materiaalia kuin ovet, eli tässä tapauksessa nanolaminaattia.

2. Korkeampi välitila. Olen aiemminkin kertonut, että minusta korotettu (esim. 60 cm korkea) keittiön välitila näyttää paljon paremmalta kuin standardi 50 cm korkea. Korkeampi välitila tuo avaruutta ja valoisuutta varsinkin jos keittiössä on yläkaapit. Meidän omassa kodissa keittiön välitilan korkeus on 60 cm ja tuon saman korkeuden valitsin myös Cello-keittiöön Habitareen.

3. Räätälöidyt kiinteät ratkaisut. Keittiömateriaaleja voi soveltaa monin eri tavoin. Omaan keittiöön räätälöidyt ratkaisut tuovat yksilöllistä ilmettä ja yhtenäisillä materiaaleilla syntyy tyylikäs lopputulos. Cello-keittiöön rakennettiin liesituulettimen kotelo nanolaminaatista, eli samasta materiaalista kuin keittiönovet. Näin liesituuletin sulautuu yhtenäiseksi osaksi keittiökokonaisuutta. Samasta nanolaminaatista räätälöitiin myös keittiön avohylly.

4. Ajankohtaiset vetimet. Keittiön vetimet viestivät vahvasti ajankohtaisista trendeistä. Tällä hetkellä trendikkäimpiä keittiövetimiä ovat nuppi- ja lankavetimet. Vetimiä vaihtamalla saa keittiön ilmettä muutettua helposti. Kannattaa tsekata myös pienempien valmistajien vedinmallistoja, sillä persoonalliset vetimet tuovat keittiöön ilmettä samaan tapaan kuin vaikkapa upea laukku tai kengät asukokonaisuuteen. Vetimetön keittiö on ajaton valinta, mutta jos tietää kaipaansa vaihtelua keittiön sisustukseen, kannattaa valita vetimet.

5. Ripaus huippumuotoilua. Minä sisustusintoilijana arvostan taidokasta muotoilua. Tykkään maustaa kodin sisustusta muutamilla design-huonekaluilla tai valaisimilla, mutta niitä ei minusta saa olla liikaa. Persoonallinen lopputulos syntyy, kun sisustuksessa yhdistelee edullisia löytöjä, vintagea, DIY-sovelluksia sekä muutamia harkiten hankittuja designhuonekaluja sekä valaisimia. Cello-keittiöön sain toiveeni mukaan valita saarekkeeseen suomalaisen Nikarin upeat Perch-keittiöjakkarat – ne ovat piste ii:n päälle.

Viimeistelin keittiön ilmeen muutamilla lempisisustustuotteillani Cellon valikoimasta. Halusin säilyttää yleisilmeen melko minimalistisena, sillä K-Raudan osaston muilla pisteillä on esillä paljon erilaisia materiaalivaihtoehtoja. Niinpä asettelin esille vain pyöreitä lempikorejani, kauniita leikkuulautoja, lasikuvun sekä maljakon, johon sujautin tämän hetkisen lempioksani.

Onko keittiön hankkiminen sinulle ajankohtaista? K-Rauta tarjoaa 7.9.-7.10.2018 aikana tehtyihin Cello-keittiötilauksiin 100 € K-lahjakortin jokaisesta 1000 € Cello-keittiöostosta. Lisätietoa tarjouksesta löytyy K-Raudan verkkosivuilta.

Moodboard pöydät valmiina

K-Raudan messuosasto on tänä vuonna todella idearikas! Esillä on runsaasti erilaisia laatta- ja lattiamateriaaleja, tapetteja ja maalisävyjä. Lisäksi osastolle on rakennettu kaksi pistettä, joissa mallipaloista voi rakentaa oman moodboardin. Kuvaamalla moodboardin ja tägäämällä se Instagramiin hashtageilla #jätäjälkesi ja #krauta osallistut  K-ryhmän 1 000 euron lahjakortin arvontaan! Moodboard-pöytien ympärillä kävi avajaispäivänä kova kuhina ja on kiva nähdä miten messuväki innostui luomaan omia inspiraatiotauluja. Minäkin laadin omani (sen voit bongata Instagram Stories pätkästäni).

Moodboardin teossa K-Raudan osastolla kävijöitä ovat opastamassa K-Raudan ammattilaiset sekä sisustussuunnittelija Seija Strand. Seija Strand antaa messuosastolla myös sisustuskonsultaatioita kodin sisustuspulmiin. K-Raudan verkkosivuilta voit tarkistaa milloin Seija on paikalla K-Raudan osastolla.

Habitare on avoinna Helsingin messukeskuksessa 12.-16.9.2018. Suunnittelemani Cello-keittiö löytyy siis K-Raudan osastolta 7a100 ja olen itse siellä paikalla vielä huomenna torstaina 13.9.2018 klo 10-15. Tulkaahan moikkaamaan ja kurkistamaan millainen keittiö onkaan livenä! Samalla kannattaa tietysti rakentaa myös oma moodboard ja osallistua tuohon 1000 euron lahjakortin arvontaan.

Kiitos kaikille, jotka kävitte tänään moikkailemassa minua ja lämmin kiitos myös ihanasta palautteesta, jota olette keittiöstä antaneet niin viesteissä kuin kasvotusten. ♥

Tarkempaa tietoa Cello-keittiön materiaalivalinnoista löydät ”Etukäteiskurkistus: Cello-keittiö Habitaressa” postauksesta.


Translation: In collaboration with Cello I have designed this kitchen that will be showcased at the Habitare interior, design and furniture fair in Helsinki 12-16th of September.

Author

6 Comments

 1. Messukävijä Reply

  Muutama kommentti:
  +Lämmin harmaan sävy on ajaton ja neutraali
  -uunia ja kylmäkalusteita ei pitäisi milloinkasn sijoittaa vierekkäin
  -jos välitila on 600 mm niin 1,6 metrin pituinen henkilö ulottuu korkeintaan alimmalle hyllylle eli käytettävyys kärsii, jos käytetään yläkaappeja

  Terveisin messukävijä

   • Suvi M Reply

    Merja, kiitos tarkkaavaisuudesta! 🙂 Siinä tosiaan oli kuiva-ainekaappi eikä jääkaappi.

  • Hei, pakko vähän kommenteerata, messukeittiöissä esitellään tuotetta, eikä siinä tarvitse välttämättä miettiä liikaa asettelusääntöjä. Jotka muutenkin nykyaikaisin konein eivät enää välttämättä päde.

   Ja hep, tämä 160 senttinen on omistanut monta keittiötä korkeammalla välitilalla ja hyvin yltänyt. Ja huomasitko ettei tuossa ollut kuin avohylly, siihen yltää mainiosti.

   • Suvi M Reply

    Kiitos, rakas sisko kommentista! <3
    Tosiaan, messukeittiössä ei voi huomioida yksittäisen asiakkaan toiveita, vaan siinä esitellään materiaaleja, yleisilmettä ja yksityiskohtia.

  • Suvi M Reply

   Kiitos ”Messukävijälle” palautteesta! 🙂

   Tosiaan, tuo sääntö ettei uunia ja kylmäkalusteita saisi sijoittaa vierekkäin, on vanhentunut käsitys. Nykyuunit eivät hohkaa enää niin paljon lämpöä ulospäin, että siitä olisi kylmälaitteille haittaa; varsinkaan jos välissä on vielä kalustelevykin. Näin keittiösuunnittelijat kertoivat. Ja tosiaan, tuossa ei ollut kylmäkaappia, vaan kuiva-ainekaappi.

   Jokainen varmasti suunnittelee omaan arkeensa sopivan keittiön, eli jos korkeusasiat askarruttavat, niin ne voi huomioida asukkaan mukaan.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.