Viime keväänä Suomen Blogimedian blogeissa pyöri lukijakysely, jossa selvitettiin blogilukijoidemme taustoja – ketä siellä ruudun toisella puolella onkaan. Loppukesästä sain vastaukset oman blogini osalta ja olipas mielenkiintoista luettavaa! Tässä pieni yhteenveto.

Ikä ja asuinpaikka

Suurin osa blogini lukijoista ovat naisia, iältään 30-49-vuotiaita (68%). Suurin osa teistä asuu pääkaupunkiseudulla tai suuremmassa kaupungissa (59%), 40% asuu muualla Suomessa ja 2% ulkomailla.

Koulutus ja työ

Tutkimuksessa selvitettiin myös blogini lukijoiden koulutustaustaa ja ammattia. 57% teistä työskentelee toimihenkilöinä, 17% johtajina/päättäjinä tai ylempinä toimihenkilöinä. Joukossa on myös opiskelijoita (4%), kotiäitejä (6%), eläkeläisiä (4%) sekä työttömiä (3%). Olette korkeasti koulutettuja: 36% on yliopistotutkinto, 31% on ammattikorkeakoulututkinto.

Kuva: Anne Yrjänä

Perhetausta

Suurin osa teistä on perheellisiä: alle kouluikäisiä lapsia on 53%:lla ja 8% teistä on raskaana tai suunnittelee perheenlisäystä. 36%:lla on lemmikkieläin.

Kiinnostuksen kohteet ja tavat

Asioita, joista olette eniten kiinnostuneita: sisustus ja huonekalut (96% – ei liene yllätys), vaatteet, kengät, asusteet (72%), hyvinvointi ja terveys (61%) ja matkustaminen (57%).

62% teistä on sekasyöjiä ja 37% suosii luomua tai lähiruokaa. 10% teistä on vegaaneja. 37% teistä on kiinnostunut luonnonkosmetiikasta.

Kesän jälkeen on ollut piristävää nostetta useamman sisustusbloggaajan lukijamäärissä

Valkoisen Harmajan kanavat

Luonnollisesti kyselyssä selvitettiin myös sitä miten seuraatte Valkoista Harmajaa sosiaalisen median eri kanavissa. 94% teistä lukee blogia, 59% seuraa Valkoista Harmajaa Instagram feedissä ja 45% Instagram Stories -osuudessa. Facebookissa blogiani seuraa 32% vastaajista.

Suurin osa teistä lukee Valkoinen Harmaja blogia vähintään kerran viikossa (60%) ja 23% vähintään kerran päivässä. Instagramissa Valkoista Harmajaa seuraa päivittäin 36% ja loput vähintään kerran viikossa tai harvemmin.

Tämän tutkimuksen perusteella Valkoista Harmajaa seurataan Facebookissa some-kanavista harvimmin: kerran päivässä 7%, vähintään kerran viikossa 17% ja loput sitä harvemmin. Se on jännä juttu, sillä minusta Facebook on helppo tapa seurata blogeja.

Google Analyticsistä näen, että esim. elokuussa 49% kävijöistä tuli blogiin Googlen kautta, 17,2% sosiaalisen median kautta, 16% suoraa URL-osoitteen kautta ja loput linkkien/viittausten tai muiden väylien kautta.

Blogini on muutaman viime vuoden aikana muuttanut osoitettaan pariinkin otteeseen: ensin Allerin Divaaniblogeista Avotakan blogiksi Meillä kotona -saitille ja sieltä kohta vuosi sitten tähän omaan osoitteeseen www.valkoinenharmaja.fi. Osoitteenmuutos vaikuttaa aina merkittävästi kävijämääriin ja olen todella kiitollinen, että olette seuranneet matkassa kaikki nämä vuodet. ♥ Valkoisen Harmaja lukijamäärä on säilynyt melko samankaltaisena vuodesta toiseen: blogissani on n. 10 000 uniikkia lukijaa viikottain. Tosin nyt kesän jälkeen on ollut piristävää nostetta käsittääkseni useammankin sisustusbloggaajan lukijamäärissä – blogit eivät todellakaan ole hiipumassa!

Minulle Valkoinen Harmaja tarjoaa leppoisaa vastapainoa kiireiseen työelämään ja arkeen.

Kiitos hurjasti kaikille kyselyyn vastanneille! Minusta on todella mielenkiintoista tietää teistä enemmän. Tunnistan itseni enemmistön vastauksista, mutta minusta on todella hienoa, että blogini lukijakunta kattaa eri taustaisia ihmisiä. Tätä blogia kirjoittaa melko tavallinen, 40-vuotias, yliopistotutkinnon suorittanut, työssäkäyvä, kahden lapsen äiti – eli samantaustainen tyyppi kuin valtaosa teistä.

Blogit ovat ammattimaistuneet viime vuosina hurjaa vauhtia ja moni tekee tätä jo ammatikseen. Työssäkäyvänä bloggaajana sitä välillä tunteekin alemmuuskompleksia siitä, että aika ei riitä pitkien tekstien tai pohdiskelevampien sisältöjen tuottamiseen, enkä haluaisikaan kirjoittaa itsestäänselvyyksiä. Onneksi blogien ei tarvitse olla samanlaisia! Minulle Valkoinen Harmaja tarjoaa leppoisaa vastapainoa kiireiseen työelämään ja arkeen. Pääpaino on kuvissa ja tunnelmissa; ajatuksiani kuvien taustalta avaan minulle sopivaan tyyliin. Rentoudun, kun saan sisustaa ja ottaa kauniita kuvia. Blogissa en välttämättä jaa itsestäni henkilökohtaisesti niin paljon kuin ”bloggaajien pitäisi”, mutta olen ajatellut, että te jotka olette kiinnostuneita arkisemmista jutustelustani voitte seurata sitä Instagram Stories -pätkistäni.

Toivon, että voin tarjota sisustusvinkkejä, inspiraatiota ja ideoita blogini lukijoille – digitaalisia hengähdyshetkiä teidänkin arkeen. Kiitos, että olette siellä! ♥ Lämmin kiitos kommenteista, viesteistä ja palautteesta, jota olette innostuneet minulle lähettämään – ne merkitsevät paljon. ♥

*

Voit seurata Valkoista Harmajaa seuraavien kanavien kautta:
Bloglovin, Facebook, Instagram.
Mökkiprojektia voi seurata sen omalla Instagram-tilillä: @villa.fregatti

Author

4 Comments

 1. Mielenkiintoinen postaus, ja onpa kiva, että tällaisia tilastoja tehdään. Pidän sinun blogissasi selkeydestä ja nimenomaan sen selailun ja lukemisen helppoudesta. Inspiroiva, samaistuttava tai mukavia tunteita herättävä teksti ei aina ole pitkä ja syvällinen. Elämä on usein aika arkista, ja arkihan sitä parasta elämää varmasti monille juuri on 🙂
  Ja mitä tulee ammattiblogeihin, itse ainakin huomaan suhtautuvani niihin eri lailla, lukevani niitä hieman eri silmällä, kuin ei täysin ammatikseen bloggaavia. Kumpikaan ei ole toistaan huonompi missään nimessä, mutta ne ovat ainakin minulle erilaisia medioita. Luen aika harvoja blogeja, mutta sekä täysin ei-kaupallisista, että kaupallisista, kuin myös harrastus- ja ammattipohjaisista blogeista olen löytänyt itselleni ne mielenkiintoiset, jotka ovat säilyneet lukulistalla uskollisesti aika pitkään.

  • Suvi M Reply

   Onpa mukava kuulla! 🙂 Kiitos aivan ihanasta palautteesta – se merkitsee paljon. <3

   On vain hienoa, että on erilaisia blogeja ja että bloggaaminen tarjoaa työpaikan nykyisin monelle. Mutta olisi kyllä sääli jos ei-ammatikseen bloggaavien blogit vähenisivät. Molempia tarvitaan ja itsekin luen sekä ammattilaisten että harrastajabloggaajien blogeja.

 2. Ihan turhaan podet alemmuuskompleksia! Blogissasi on säilynyt ihanan rento ote vuodesta toiseen ja tuottamasi sisältö on aina laadukasta. Lisäksi instagram stories-pätkät ovat ihanaa vaihtelua ja muistuttavat, että ei blogikoditkaan ole aina viimeisen päälle sliipattuja ja te bloggarit olette aivan tavallisia ihmisiä kiireineen. Ammattiblogeissa kirjoittajan elanto on riippuvainen blogista ja se alkaa heijastumaan ikävästi sisältöön aina jossain vaiheessa. Olet niitä harvoja, joka osaa tehdä kaupallisista yhteistyöistäkin mielenkiintoista luettavaa ja odotan aina innolla uusimpia yhteistyöpostauksia, missä pääset stailaamaan kotianne.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos ihana Emma! <3 Palautteesi merkitsee tosi paljon.

   Odotan kovasti, että pääsisin taas tekemään kotistailauksia. Ne tuntuvat vähentyneen yleisestikin blogeissa viime aikoina, mutta toivotaan että pian tulisi jotain kivaa. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.