Ihanien mausteisten sävyjen vastapainoksi huomaan kaipaavani raikkautta ja selkeyttä. Petasin sänkyyn pienen tauon jälkeen taas valkoiset lakanat, jotka ovat kyllä lakanakokoelman kulmakivi. Samalla päivitin esillepanoja sängynpäädyn päällä. Näin makuuhuoneeseen syntyi kauniin, raikas tunnelma.

Sain ihanasta Nougatista satsin Skandinaviskin tuoksukynttilöitä sekä upean Heia huonetuoksun*. Heiassa tuoksuu kanerva, timjami, sianpuolukka sekä mahla, ja tuoksu on ihanan raikas. Puutikkujen määrällä voi vaikuttaa siihen kuinka vahvasti haluaa tuoksun leijailevan tilaan. Minä sujautin lasipulloon heti kaikki tikut, mutta yhden työn tässä tuoksussa nukuttuani huomaan, että olisi kannattanut ensin testata yhdellä tikulla.

Huonetuoksun vieressä on saman sarjan tuoksukynttilä* – sitä vielä säästelen. Skandinaviskin tuoksukynttilöitä minulla on ennestäänkin ollut useita ja pidän niistä kovasti. Olen hyödyntänyt loppuun palaneiden kynttiköiden purnukoita säilytyskippoina. Huonetuoksun lasipullo sopii kauniisti maljakoksi myöhemmin.

Vaihdoin hiukan myös makuuhuoneen valaisimia. Otin taulun pois seinältä ja samalla lähti siinä kiinni ollut nipistin-Tolomeo-valaisin (täältä voi kurkata miltä makuuhuoneessa näytti aiemmin). Tilalle laitoin siskolta saadun pöytämallisen Tolomeo-valaisimen ja näin toisella puolella ollut oma Tolomeo-valaisimemme sai parin. Täytyy myöntää, että tälläinen symmetrisuus vähän häiritsee minua, mutta vaihtelu virkistää.

Artemiden Tolomeo on siitä loistava klassikkovalaisin, että se sopii hyvin monenlaisiin tiloihin. Me hankimme tuon oman Tolomeo-valaisimemme lähemmäs 15 vuotta sitten työhuoneeseen Vaasan kotiimme. Sittemmin se on päätynyt melkein jokaisessa kodissa makuuhuoneen valaisimeksi. Nythän meiltä löytyy tuota sarjaa monessa eri mallissa aina olohuoneen Tolomeo Megasta pienempiin seinä- ja nipistinmalleihin.

Tänä viikonloppuna olen saanut ainakin nukkua tarpeeksi! Nukahdin perjantai-iltana varmaan jo ennen yhdeksää ja heräsin aamulla kahdeksan jälkeen. Lauantai-iltana jaksoin onneksi valvoa pidempään. Aloimme seurata uutta sarjaa Netflixistä: The Americans. Hyvin nukuttujen öiden jälkeen jaksaa puuhastella: seuraavaksi suuntaamme mökkitontille raksahommiin.

* tuotteet saatu Nougatista


Translation: A fresh look in our bedroom. I got beautiful Skandinavisk scented candles and a diffuser from Nougat. After decorating with warm, spicy colours, I longed for a more fresh look. Classic white bedlinen crate the look perfectly.

 

 

Author

2 Comments

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.