On vuoden viimeinen päivä ja aika kerrata mitä kaikkea vuonna 2015 tapahtuikaan. Vuosi piti sisällään monta innostumisen hetkeä ja muutamia unelmienkin toteutumisia. Kiirettä on pitänyt, mutta onneksi väliin on mahtunut myös joutilaisia päiviä ja rentoutumista.

tammikuu2015

Vuosi 2015 alkoi onnistuneimpien sisustushankintojen listauksella (Vuoden 2014 mieluisimmat sisustushankinnat) ja jatkui vuoden 2015 sisustustrendien ennustuksella (Sisustustrendit 2015). Aloitin uuden postaussarjan ”Elämäni kodit”, jossa kurkistettiin kaikkiin aikuisiän koteihini – tätä oli mukava tehdä! Koti sai talvista ilmettä (Talvisempi koti) ja kirjoitin kamerakalustostani. Ihasteltiin tulppaaneita ja odottelin, että magnolian oksani puhkeasi kukkaan. Kuun lopussa avautui meidän isän, Juhani Melenderin, taidenäyttely Kokkolan K.H. Renlundin museossa (Tunnelmia taidenäyttelystä).

helmikuu2015

Helmikuussa magnolian oksa alkoi kukkia ja olisi tehnyt mieli kuvata vain sitä (Kauniit magnolian kukat). Niin kaunis se oli! Magnolian oksat myytiin kuulemma loppuun monesta paikasta. 😉 Sovittelin laattavaihtoehtoja keittiön välitilaan (Marmoria keittiön välitilaan?) ja vietettiin ihania talvipäiviä. Ostin lisää oksia (Perjantaioksa ja Ruusukvitteni ja kastanja), mutta mikään niistä ei yltänyt magnolian kauneuteen. Pohdiskelin mikä on blogikoti ja listasin suurimmat sisustushaaveeni. Bertoia-tuolit muuttivat olohuoneeseen ja sovittelin olohuoneeseen myös betonipöytää. Tuunattiin HAY:n pöydät uuteen uskoon (HAY hack) ja ihastelin sinistä väriä (Lovely blue).

maaliskuu2015

Maaliskuussa tuunatut Tray-pöydät siirtyivät olohuoneeseen ja olohuone sai uutta ilmettä pyöreästä peilistä. Yksi pitkäikäisimmistä sisustushaaveistani toteutui, kun löysin vanhan vintage-Jieldé valaisimen netistä. Myöhemmin toteutui vielä toinenkin sisustusunelma, kun kotiin saapui Adean ”Tre” rahi. Ruokailutilaan syntyi uusi värikäs tauluasetelma (Väriä) ja kirjoittelin siitä miltä koti näytti ammattivalokuvaajan silmin vuonna 2011, kun sitä kuvattiin Deko-lehteen (Koti neljä vuotta sitten ammattivalokuvaajan silmin). Vietin rentouttavia hetkiä sisustuslehtien parissa (Oma hetki) ja sujautin pääsiäiskukat pussukoihin.

huhtikuu2015

Huhtikuussa vietettiin pääsiäistä (Pääsiäistunnelmia) ja haaveilin makuuhuoneen seinien uudesta väristä. Ihastelin myös kaunista vihreän sävyä (Ihana vihreä!). Eteisen vaatehuone sai uutta ilmettä ja tuunailin hernekeittopurkkeja. Kirjoittelin myös siitä, miten sisustuksen työnjako menee meidän perheessä (Sisustuksen työnjako meillä). Kevät teki jo vahvasti tulemistaan ja olohuone sai ilmettä zigzag-kuvioista sekä vanhasta valaisimesta. Vinkkasin vielä myös nettikirppiksistä.

toukokuu2015

Toukokuussa vietettiin vappua (Hauskaa vappua) ja äitienpäivää (Ensimmäiset aamukaffit terassilla). Haaveilin uudesta valaisimesta olohuoneeseen (Sopiva valaisin olohuoneeseen) ja aika pian sen sitten hankinkin (Valaisinklassikko löysi paikkansa). Organisoin työhuoneessa (Tavarat järjestykseen työhuoneessa) ja pihalla harvoitiin. Fiilistelin pionikauden alkamista ja lauantaisaunaa. Helsingistä toin Aesop-saippuaa ja jotain pientä. Toukokuu huipentui retkeen meidän piilopaikkaan (Lähde mukaan piilopaikkaan).

kesakuu2015

Kesäkuussa nikkaroitiin istutuslaatikot (Kurkistus istutuslaatikoiden sisältöön) ja minä hullaannuin amppelihin. Sidoin myös kukkakimpun (Kukkakimpun sitominen) ja löysin pionille kilpailijan (Yhtä kaunis kuin pioni?). Löysin suloiset tyynyt kaapin perukoilta. Listasin olohuoneen kesäilmeitä ja sisustelin terassia. Vietettiin juhannusta (Juhannustunnelmia) ja ihastelin juhannuskynttilääni. Kesälomani alkoi ja aloitin viikottaisen Sisustusuutiset-postaussarjan. Viritteillä oli myös jännittävä yhteistyökuvio, josta en vielä kuitenkaan voinut hiiskua teille.

heinakuu2015

Heinäkuussa lomailtiin – ainakin päivätyöstä. 😉 Vietin ensimmäistä lämmintä kesäpäivää (ja heinäkuun ainoaa?) terassilla ja lomailimme Savonlinnassa (Tunnelmia Scandic to Go -lomalta) ja myöhemmin teimme roadtripin Ruotsiin. Makuuhuoneessa sisustelin Stropp-koukuilla ja haaveilin uudesta ruokapöydästä (Mustia ruokapöytiä). Valkoinen Harmaja vietti viisi vuotissynttäreitä ja halusin valita arvontaan sellaisia juttuja, joilla on ollut suuri merkitys meidän kodissa: niinpä arvontapalkinnoiksi valikoitui isäni maalaus sekä ajatonta Artekia. Kirjoitin vierailusta laattaparatiisissa, josta meidänkin välitilan marmori sitten löytyi. Keittiön välitilan remontti alkoi (#remppaapukkaa) ja valmistuikin (Kurkistus uuteen välitilaan). Vihdoin sain kertoa teille yhden suurimman unelmani toteutumisesta: sain suunnitella Kannustalolle omia pihatuotteita! Aloitin Kannustalon kanssa myös muita yhteistyöprojekteja, joista olettekin jo kuulleet.

elokuu2015

Elokuussa koitti paluu työarkeen (Nuupahtaneet pionit ja muutama ajatus töihin paluusta). Kotona sisustelin olohuoneessa, jonne loin sekä pelkistetyn että enemmän oman tyylisen ilmeen (Kumpi tyyli iskee?). Makuuhuone sai uutta ilmettä oliivinvihreästä. Kurkistettiin myös lastenhuoneisiin pitkästä aikaa (Ekaluokkalaisen huone ja Kolmasluokkalaisen pojan huone). Kirjoittelin pihakuulumisia (Kesäiset pihakuulumiset osa 1 ja osa 2). Esittelin täysin valmiin keittiönvälitilan ja kahvinkeitin muutti kaapin sisälle (Sähkömiehen apua tarvittiin taas). Blogini pääsi ehdolle The Blog Awards Finlandiin viiden finalistin joukkoon sisustuskategoriassa!

syyskuu2015

Syyskuussa esittelin teille tarkemmin suunnittelemani pihatuotteet, jotka tulivat nyt myyntiin Kannustalon Pihapuotiin (Piha by Valkoinen Harmaja). Syyskuussa osallistuin myös Habitare-messuille, jossa pihakaappini oli esillä Kannustalon upealla messuosastolla (Tunnelmia Habitaresta) ja samalla reissulla kävin myös Helena Karihtalan työhuoneella ja galleriassa. Kotona stailattiin: oli jälleen vuoro tehdä ”perinteinen” Iittala-stailaus (Iittala Interior uutuudet sisustavat kodin) ja innostuin sisustelemaan myös paikallisen yrityksen Gedigon tuotteilla (Syksyn sävyt olohuoneessa). Listasin omat top 3 suomalaista designyritystä, joilla on minusta hienot mahdollisuudet myös kansainväliseen menestymiseen (Top 3 suomalaista designyritystä). Kotiin hankin uuden Linumin päiväpeitteen sekä Vitran Grid-tarjottimen. Mankun kanssa teimme kaksistaan reissun Tallinnaan. Syyskuussa oli vähän haikeuttakin ilmassa, kun Divaani-lehden viimeinen numero ilmestyi.

lokakuu2015

Lokakuussa sisustelin rantakallioilla (Kun sisustus viedään rantamaisemiin…) ja kuvasin kaunista kuuraa (Kun kuura peitti maan). Kirjoitin vinkkejä bloggaamiseen (5 vinkkiä (sisustus)bloggaamiseen) sekä sisustuksen pehmentämiseen. Pihalla tehtiin syksyisiä juttuja ja laitoin callunat ruukkuihin. Pohdin, että määrittääkö tv huonekalujen paikan ja kirjoittelin lempinäkymästä. Saunatupaan löytyi vihdoin ja viimein sopiva pyyhenaulakko (Albmi hanger).

marraskuu2015

Marraskuussa vähenevä valo todellakin alkoi vaikeuttaa valokuvaamista. Kuukausi alkoi pohdiskelevissa mietteissä ja kirjoittelin ajatuksia blogimaailmasta ja blogien seuraamisesta. Taustalla on tietysti se, että mietin oman blogin muuttoa. Kotona alkoi tuoliruletti ja vihdoin saatiin Bertoia-tuolit fiksattua ja maalattua valkoiseksi (Korjatut Bertoia-tuolit). Olohuoneen marraskuinen ilme oli oranssinsävyinen, vähitellen joulukin alkoi kuiskailla. Tein taas Helsingin reissun, kun isän taidenäyttelyn avajaisia vietetiin HKI-galleriassa (Galleriatunnelmia). Tuolta reissulta löytyi rouhea kulho. Marraskuussa satoi ensilumi, joka toi kivasti tunnelmaa myös Kodin 1-joulustailaukseen.

joulukuu2015

Joulukuussa keskityttiin jouluisiin juttuihin ihan täysillä, mutta mahtui sekaan muitakin aiheita. Heti kuukauden alussa julkaisin vuoden 2016 printattavan kalenterin, josta on nyt saatavilla myös sellainen versio, jossa on viikonnumerot. Joulufiilis oli kieltämättä kateissa välillä (Joulufiilis?), mutta kyllähän se sieltä sitten löytyi (Joulu saapuu vähitellen ja Jouluinen koti). Kuun alkupuolella kerroin teille myös isosta päätöksestäni (Aika kääntää sivua): blogini muuttaa tammikuun 20. päivä A-lehtien Meilläkotona.fi -saitille ja minä saan mahdollisuuden alkaa tehdä juttuja Avotakkaan! Tästä olen niin innoissani! Osallistuin bloggaajien jouluralliin ja askartelin pikkuisen kranssin (Minikranssi). Joulukuussa jaoin myös pikkuisia herkullisia lahjavinkkejä ja stailasin Kubus-kynttelikköä kolmella eri tavalla. Myöhemmin kuulin, että minun Kubus-stailaukseni oli voittanut By Lassenin Instagram-kilpailun pääpalkinnon! Se oli oikein mukava yllätys! Postailin toki myös meidän joulun ajan tunnelmia, mutta pääsitte kurkistamaan myös vaatekaappiini. Saitte myös jo vähän etukäteistietoa Kannustalon ensi kesän asuntomessukohteesta (Nyt kutsuu Pohjanmaa) – sen projektin etenemistä tullaan sitten seuraamaan tarkemmin ensi vuonna uudessa blogiosoitteessani.

Vuosi 2015 on ollut todella mielenkiintoinen ja tuntuu, että olen hypähdellyt ilosta vähän väliä! Olen todella kiitollinen kaikista mahdollisuuksista, joita on tullut vastaan ja innolla tartun uusiin haasteisiin. Ensi vuosi alkaakin jännittävissä merkeissä, sillä tammikuun puolessa välissä on tulossa se blogimuutto ja tavallaan tuntuu siltä, että bloggaaminenkin saa taas aivan uudenlaista potkua.

Oikein lämmin kiitos teille kaikille kuluneesta vuodesta ja onnellista uutta vuotta 2016!

Suuri kiitos myös tämän vuoden yhteistyökumppaneilleni luottamuksesta ja inspiroivista yhteistyömahdollisuuksista!
Kiitos:
ABL-laatat – Adea – Aller Media – Arabia – Balmuir – By Lassen – Cloetta – Daniel Wellington – Dove – Ellos – Fazer – Gedigo – Gigantti – Havi – H&M Home – Iittala – Jotex -Kannustalo – Kodin Ykkönen – Nordkalk – Normann Copenhagen – No Tofu Publishing – NCC – Nespresso – Legera – Lifesaver -Lindell Flowers – Lotus – Paulig – Scandic – Sini-tuote – Sisustuksen Koodi – Sony – STUL – Visit Kokkola – VM-Carpet

P.S. Pssst…voit lukea myös vuoden 2014, 2013, 2012 ja 2011 kertaukset oheisista linkeistä.

THANK YOU FOR 2015 AND HAPPY NEW YEAR!

Author

8 Comments

    • Hehhee, kuvailotulitus sopiikin vuodenvaihteeseen. 😀 Kiitos kauniista sanoistasi. Innolla odotan mitä tämä vuosi pitää sisällään… 🙂

  1. Upeissa projekteissa olet saanut olla mukana ja sisustuskin on aina vaihtunut pienin keinoin kuukaudesta toiseen 🙂 Kauniita kuvia. Kaikkea hyvää täältä ja onnea tuleviin uusiin haasteisiin <3 <3 <3

    • Voih, kiitos. <3 Koko päivä meni tämän postauksen kasaamiseen, mutta kun halusin tehdä sen näin… 😀

  2. Todellakin upein ja kaunein vuosikooste. <3
    Loistokasta uutta alkanutta vuotta 2016.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.