Olenkin ohimennen maininnut, että olen ihan hullaantunut vanhoihin designhuonekaluihin ja -valaisimiin. Toki olen ihastellut niitä aina, mutta täydellinen hurahtaminen tuli viime syksynä, kun löysin eräät ihanat vintagetuolit nettikirppikseltä. Sitten ostin vanhat punaiset Bertoiani, mutta edelleen pidän silmäni auki aarteiden toivossa.

Muutamia viikkoja sitten näin Instagramissa, että Kodin kulmia -blogin Suvilla oli ihana vintage-Jieldé jalkavalaisin. Hänen avullaan pääsin kärryille vintage-Jieldéjä kunnostavaan muotoilijaan, johon otinkin heti yhteyttä. Ja niin, oikeastaan sattumien kautta, olen nyt kotiuttanut yhden unelmavalaisimeni ja mikä parasta vintageversiona! Näissä vanhuksissa on aivan omanlaisensa viehätys. Tämä valaisin on vuosikymmeniä sitten valaissut tehtaalla jossain päin Ranskaa ja nyt se muutti meille.

jielde_2

jielde_lahi

Jieldén valaisimista olen haaveillut vuosikaudet, mutta en ollut valmiiksi miettinyt mihin paikkaan sen kotona sijoittaisin. Selvää on, että paikka ja tarve löytyisi. Ja koska mieluusti vaihtelen huonekalujen paikkaa, tulee varmaan tämän Jieldénkin paikka vaihtelemaan kodissa. Mutta mihin sijoittaisinkaan sen ensimmäiseksi? Makuuhuoneeseen vai olohuoneeseen?

Olohuone

jielde_oh

jielde_sivu

jielde_tarjoiluvaunu

Olohuoneessa Jieldé Loft-valaisimelle olisi kolmekin paikkaa: sohvan vieressä, olohuoneen sivussa harmaan seinän luona tai tarjoiluvaununurkkauksessa. Näistä suosikkini taitaa olla tuo tarjoiluvaununurkkaus. Siinä on aiemmin ollut Iittalan valkoinen Lantern-valaisin, joka jää ehkä vähän huomaamattomaksi – se puolestaan sopisi olohuoneen harmaan seinän eteen.

Makuuhuone

jielde_mh2

Makuuhuoneeseenkin 5-nivelinen Jieldé sopii tosi kivasti. Olen ehkä vähän jo kyllästynyt tuunaamaani kirppisvalaisimeen, joka on valaissut makuuhuonetta kolmisen vuotta. Meidän neiti haluaisi sen valaisimen omaan huoneeseensa, joten Jieldélle vapautuisi paikka makuuhuoneesta.

Selvää on, että haluan sijoittaa tämän kaunokaisen jonnekin näkyvälle paikalle, että voin ihastella sitä päivittäin. Meidän saunatupaankin se sopisi kivasti, mutta siellä oleskelen harvemmin. Mikä näistä paikoista olisi sinusta paras Jieldélle?

Translation: I bought this vintage Jieldé Loft lamp and now I cannot decide where to place it – it looks so good in so many places. But I am happy that I finally got to fulfill one of my interior decoration dreams! 🙂

Author

62 Comments

 1. Minä sijoittaisin valaisimen ehdottomasti harmaata seinää vasten, minusta siinä se näytti parhaimmalta sopivasti myös esillä 🙂

  • Se on kyllä ihan hyvä paikka myös ja valaisin sopii tosi kivasti yhteen siinä seinällä olevan taulun kanssa. 🙂

 2. Onnittelut hyvästä löydöstä! Jielde on just niitä tuotteita minunkin mielestä, jotka vain paranevat iän myötä. Siis mieluummin vanha ja käytetty kuin pakasta vedetty uusi.

  Valaisin olohuoneessa sohvan vieressä näyttää minun silmääni parhaimmalta. Sen ympärillä on tarpeeksi yksinkertaista, jolloin valaisimen hauska muoto pääsee paremmin esiin.

  • Niinpä, vanhassa on ihan erilaista viehätystä kuin uudessa. 🙂
   Luulen, että Jielde vielä löytää tiensä meidän olohuoneeseenkin…

 3. Heidi // T A L O L U C K Reply

  Mielestäni ehdottomasti paras paikka valaisimelle olisi meillä

 4. Heidi // T A L O L U C K Reply

  Apua, kirjoitin pitkän jatkon tuohon edelliseen monilla hymiöillä, mutta jostain syystä vain tuo tynkä jäi kommenttiin (jatko kuului, että mielestäni se sopii teillä moniin kohteisiin, mutta erityisesti silmää miellyttää tuo kombinaatio peilin ja tarjoiluvaunun kanssa).

 5. Heidi // T A L O L U C K Reply

  Hei mikähän tässä nyt on ongelma? Edelleen viestit tulevat tynkinä? Voi elämä ja pahoittelen spämmäystä!

  • Heh, eipä se mitään. Sait leveän hymyn huulilleni! Etenkin tuolla ekalla kommentilla. 😀
   Toivottavasti tässä kommentoinnissa ei nyt kuitenkaan ole mitään suurempaa vikaa…

 6. Sohvan tai tarjoiluvaunun vieressä näyttää parhaimmalta, mutta toisaalta olisi aika veikeä ja erilainen valinta myös makuuhuoneeseen 🙂 Todella kiva löytö!

  • Olen niin iloinen tästä löydöstä! 🙂 Taitaa Jielde nyt ekaksi ainakin jäädä meidän makkariin…

  • Minäkin ajattelin ensin, että siinä on paras paikka, mutta muutinkin mieleni ja Jielde jäi makkariin. Uskon kyllä, että sen paikka tulee vaihtelemaan… 🙂

 7. Kaunis valaisin, upea löytö vintagena! Itsekin himoitsen tällä hetkellä muutamaakin vintagevalaisinta… Ja minusta tuo Jielde kävisi parhaiten tuohon sohvan viereen 🙂

  • Vintage on nyt niin mun mieleen! 🙂 Selailen nettikirppiksiä toiveikkaana ja silloin kun jotain löytyy, niin pitää toimia nopeasti. Minäkin tykkää Jieldestä sohvan vieressä. Joskus varmaan tulee olemaan sielläkin.

 8. Minun silmääni miellyttää eniten harmaan seinän edessä 🙂 Mutta eihän tuolle huonoa paikkaa olekaan, vahvasti se oman tilansa ottaa.

 9. Johanna Vantaalta Reply

  Minusta valaisin sopii parhaiten (toki sopii muihinkin paikkoihin) makuuhuoneeseen, koska tausta on rauhallinen ja lampun rungon mutkat tulevat hienosti esille. Todella ihana valaisin.

  • Makkariin se taitaakin nyt jäädä. Sieltä se näkyy myös olkkariin, joten voin ihailla sitä monesta paikasta. 😀

 10. Makkarissa pääsee minusta ehdottomasti parhaiten oikeuksiinsa. Ehkä koska muissa sijainneissa on niin paljon enemmän silmälle kiintokohteita välittömässä läheisyydessä.

 11. Omaan silmään näyttää parhaimmalta makuuhuoneessa. Ihana valaisin.

  • Hyviä pointteja tuon sijainnin puolesta. Vielä Swan tuoli siihen viereen, niin olisi täydellistä. 😉

 12. Näyttää erityisen hyvältä sohvan vieressä sekä harmaata seinää vasten. 🙂
  Myös makuuhuoneessa kiva. Tarjoiluvaunun vieressä ei pääse oikeuksiinsa.

  • Ok, kiitos mielipiteestäsi. 🙂 Tarjoilivaunun lähellä on myös kiikkustuoli, joka ei vain näy kuvassa – se ehkä sitoisi valisimen paremmin siihenkin paikkaan….

 13. Voi apua mikä ihanuus!! Minunkin yksi pitkäaikainen haaveeni… ehkä joskus minäkin tuon haaveen toteutan.

  Tuo sopii teillä ihan mihin vaan, näyttää hyvältä joka kuvassa 🙂 Ehkä parhaimmalta harmaata seinää vasten? Tai sohvan vieressä.. tai makkarissa…

  Ihanaa lauantai-iltaa blogikollegalle <3

  • Kiitos Marja! <3 Kyllä teidänkin pitää tällainen kotiuttaa – sopisi niin nätisti teidän olkkariin. 🙂
   Kivaa viikoa sinne!

 14. Onnittelut upeasta löydöstä! Omat suosikkini noiden kuvien perusteella ovat sohvan vierusta ja harmaan seinän edusta, mutta paikan päällä tilanne voi näyttää erilaiselta 🙂

 15. Hyvännäköinen valaisin, lisäksi ei tällaista mallia joka kodissa ja blogissa vastaan tule. Näin kuluttamisen ”eettisyyden puolesta” ajattelisin, että jos jotain hankitaan niin sille täytyisi olla oikeaa kunnon käyttötarvetta =) Eli silloin se olisi hyvä esim. lukuvalaisimena, sängyn vieressä ehkä parhaan näköisenä..jos taas luet ennemmin sohvalla, niin sitten sinne. Paikkaahan voi vaihdella sohvan vierustalla, koko varsihan ei välttämättä tarvitse näkyä, vaikka tässä teidän Jieldessä lattiaosan muoto on erityisen hyvä kaiketi värityksen vuoksi.

  • Niinpä, olen samaa mieltä että kyllä käyttötarkoituskin olisi hyvä olla. 🙂 Meillä valaistaan kotia yleensä muutamalla kohdevalaisimella tehokkaan yleisvalon sijaan, joten valaisutarkoitus toteutuisi kaikissa kohdissa. Makkariin se taitaa kyllä nyt aluksi jäädä. 🙂

 16. Tuo on niin mieletön että sopii mihin vain. Rehellisesti kyllä tunnustettava että ajattelin kyllä ensin niinkuin taloLuck veisteli, että meillä 😉

 17. Makuuhuone. Mielestäni lampun jalka on niin pitkä ja jalusta pieni, että jos lamppu on kovin väljällä paikalla Se näyttää ”tikku-ukolta” joka yrittää pysyä pystyssä. :):) Makuuhuoneessa käytännössä toimii lukuvalona ja näyttää parhaimmalta.

  • Niin saattaa olla. Noiden nivelten asentokin vaikuttaa paljon siihen kuinka ”kaatuvalta” valaisin näyttää. 🙂

 18. Wau! Upea kaikissa paikoissa. Minua kyllä miellytti tuo paikka tarjoiluvaunun vieressä. Kerrotko jossakin vaiheessa, mistä tuollaista ihanuutta voi alkaa metsästelemään. Juuri tuo Jielden vintage versio on paras, uudet ei samaĺla tavalla iske.

  • Hei vielä, siis lisäyksenä kommenttiin, että olisi tosi mukava kuulla tarkemmin Jielden matkasta teille ja saada tietoa tällaisesta vintage-valaisinten luotettavasta kunnostajasta.

 19. Tietenkin paikkaan jossa valaisinta saa ihailla mahdollisimman paljon 😉 Itse päätyisin olkkariin vaikka joka huoneessa näyttäisi hyvältä, sen verran upea yksilö! Tarjoiluvaunu on tosi kaunis ja joudun apinoimaan sen sinulta ja vaihtaa puiset ritilät kivaan tasoon, kiitos tästä vinkistä! Ja hyvää naistenpäivää!

 20. On se sitten ihana valaisin, ai että… Makuuhuoneessa olisi minusta paras paikka!

  • Niinpä, raksa-aikana tästä haaveilin ja kirjoittelin, että se sopisi hyvin meidän olkkariin, mutta taitaa nyt ekaksi jäädä makkariin. 🙂

 21. Ei vitsi, kuolen kateuteen. Jielde on mun suurin valaisin-unelma! Niin upea, ihan missä vain! Tuo jonkun mainitsema ”tikku-ukko, joka yrittää pysyä pystyssä” on oiva kuvaus ja just ”se juttu” joka tekee valaisimesta niin hontelon täydellisen ♡

  • Voih, toivottavasti sinullekin kotiutuu oma Jielde! Tämän valaisimen muotoilu on kyllä niin omalaatuista! 🙂

 22. Hei! Kaunis on uusi valaisimesi, mutta minä lähestyn sen vanhan ja tuunatun merkeissä: Et myisi sitä minulle? 😉

  • Voi että, en kyllä raaski luopua siitä tuunatusta valaisimesta. Mutta samantyyppisiä olen vieläkin nähnyt kirppiksillä. Kannattaa tsekkailla jos sellainen kupu löytyy ja siihen vain sitten uusi pitkä kangasjohto.

   • Höh. Ja minä kun en löydä sitten etsimälläkään. No, jospa se joskus vielä natsaa. 😀

 23. Tykkään paljon sinun kauniista kodistasi ja kivasta blogista 🙂

  Teen tutkimusta blogien lukijoiden mielipiteistä liittyn blogeissa julkaistuihin tuote-esittelyihin. Olisin erittäin kiitollinen jos te blogein seuraajat kävisitte vastaamassa kyselyyni! Se vie vain muutaman minuutin ja kaikki vastaukset ovat anonyymeja.
  Kiitos jo etukäteen!

  https://elomake.uef.fi/lomakkeet/11054/lomake.html

 24. Hei! Löysin tämän vanhan postauksen, kun metsästän paraikaa omaa vintage-Jieldeä. Voisitko kertoa, paljonko maksit tästä? Mietin, että mikä mahtaa olla tällä hetkellä käypä (ja järkevä) hinta…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.