Marmorikansilla tuunaamani HAY:n ”Tray”-pöydät siirtyivät olohuoneeseen ja nyt tuntuu siltä, että sopiva ripaus marmoria meidän kotiin on saavutettu. Ehkä se välitilan muutos saa vielä odottaa. Tässäpä muutama kuva olohuoneen nykyisestä ilmeestä. Ero betonipöydällä sisustettuun olohuoneeseen on minusta melkoisen huomattava, vaikka vain pöytä on vaihtunut. Kuvaaminen meinasi olla kyllä vähän hankalaa, sillä marmorilevyt heijastelivat niin kovin.

olohuoneessa

adea_band

tray_poydat

marmorikansi

living_room_tables

tray_marmori

tray_tables_marble

Innostukseni Tray-pöytien tuunaamiseen sai alkunsa kuukausia sitten, kun ihastelin Elisabeth Heierin kauniissa blogissa hänen Tray-pöytäänsä, jossa on marmorikansi. Sivuutin kuitenkin idean sillä, että marmorikannet tulisivat niin kalliiksi. En saanut asiaa mielestäni ja joka kerta kun katsoin Elisabethin pöytää, haaveilin omasta versiostani. Onneksi en luovuttanut ja niin asiat vain järjestyivät että löysimme omat marmorikannet suhteellisen edullisesti (kuten kerroin ”Hay hack” -postauksessa).

Alkuperäisissä visioissani kannet olisivat olleet ehkä aavistuksen verran ohuemmat, mutta koska valinnanvaraa ei ollut, oli tyytyminen tähän paksuuteen. Ihan hyvä näin. Mietin vielä näyttäisivätkö pöydät kuitenkin paremmilta ihan suoraa vierekkäin, eikä näin limittäin. Ja jos toisen laittaisikin sivupöydäksi ja siirtäisi pienen mustan Tray-pöydän tähän toisen pöydän tilalle. Noh, näitähän voi vaihdella miten vain…

 

P.S. No juu, on siellä yksi uusi koristetyynynpäällinenkin (löytö Ikean poisto-osastolta). 😉

Translation: Here’s my ”HAY hacked” Tray-tables in our living room. I bought marble covers for my Tray-tables and now I feel I have completely new coffee tables. I originally saw this idea in Elisabeth Heier’s lovely blog months ago and could not get this idea out of my mind.

Author

26 Comments

  • Se on Linie Designin ”Asko mixed”. Tuolta sivupalkin Usein kysytyistä kysymyksistä löytyy tarkempaa tietoa. 🙂

  • Niinpä, betonipöytä toi kyllä vahvasti boheemitunnelmaa. 🙂 Tykkäsin kyllä siitäkin, mutta tämä nykyinen tyyli tuntuu enemmän omalta.

 1. Hallo aus Deutschland, ein sehr schöner klarer Stil, wie heißt das graue Sofa mit den Metallkufen?

  • Hallo! My German is not too good, so I’ll answer in English. Our sofa is from a Finnish company called Adea and the sofa model is called ”Band”.

  • Juu, kevyt runko tuo kyllä ilmavuutta. Kiva, että tykkäät vaikka marmori ei olekaan suosikkimateriaalisi. 🙂

  • Kiva kuulla! 🙂 Pitäisi kyllä vaihteeksi päivittää noita pikkuesineitäkin tuossa tarjottimella….

 2. Valkoinen tähdikki Reply

  Miten upeasti valo heijastuukaan pöytien pinnalta noissa kuvissa! Uniikit kaunokaiset.

 3. Wau, tosi kauniit pöydät! Kerrassaan ihastuttavat! Hay:n kannattaisi ottaa mallia ja alkaa valmistaa
  pöytiä myös marmorilevyllä 🙂

  • No sitä olenkin siskolle manannut, että miksei HAY valmista vaihtokansia Tray-pöytiin…?! Piti sitten tuunata itse. 🙂

 4. Vau! Upeat pöytälevyt marmorista! Meillä talo parin viikon päästä valmis, huikeeta! Ihan outo fiilis kun iso projekti loppuu… Lähden Helsinkiin reissuun ja luultavasti myös sisustuskaupoille.. Osaisitkohan neuvoa kivoja pikkusisustuskauppoja sieltä päin?

  • Voi mahtavaa, että saatte suuren projektin valmiiksi! Se on kyllä huikea fiilis. Itse kierrän aina Helsingin reissulla Fredrikinkadun (ja sen ympäristön) pienet sisustusliikkeet. Kannattaa käydä myös Granitissa ja Habitatissa. Ja Fritz Hansenilla ja Vitra Storessa. Ja Samujin uudessa sisustusliikkeessä. Googlaamalla löydät tarkat osoitteet – en muista niitä ulkoa. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua! 🙂

 5. Laura Helenius Reply

  Hienot pöydät olet tehnyt 🙂 Kysyisin marmorikannen tarkkoja mittoja, jotta voisin leikkauttaa löytämäni marmorin sopivaan kokoon Hay traylle. Terveisin Laura

 6. Minua kiinnostaisi kuulla mistä tuo sohvatyynynpäällinen on jossa on sinistä; keltaista ja vaaleanpunaista. Aika kirkkaina väreinä kaikki. Kiitos!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.