Nyt kun on tullut varmistettua, että olohuoneeseen sopii riippuva kattovalaisin ihan nätisti (postauksessa ”Uusi olohuoneen valaisin vanhaa tuunaamalla”), olen tietysti miettinyt eri valaisinvaihtoehtoja. Kirppisvalaisimesta tuunaamani versio on myös kiva, mutta ajattelin nyt kuitenkin toteuttaa erään valaisinhaaveeni. Tässäpä joitakin olohuoneeseen sopivia malleja:

roikkuvat_valaisimet1. Normann Copenhagen: ”Amp” / 2. &tradtition: ”Marble lights” / 3. Tom Dixon: ”Pressed glass light” / 4. &tradition: ”Bulb” / 5. Nevvorks: ”Materia (vaalea betoni)” / 6. Artek: ”TW003” / 7. Artek: ”A 330S Golden Bell”, kromi

roikkuva_valaisin

olohuone

Koska olohuoneessamme on jo melko kookas Tolomeo ”Mega” jalkavalaisin, sopii sen pariksi parhaiten melko pieni ja ulkomuodoltaan ilmava valaisin. Olohuone-ruokailutilamme on melko suuri (n. 50 m2), joten tällaisilla pienillä jutuilla sohvaryhmä täydentyy paremmin omaksi ”tilakseen”.

Kaikki kollaasiin poimimani valaisimet ovat minulle mieluisia. Kauniita valaisimia on niin paljon! Mutta yksi niistä on mielestäni kuitenkin ylitse muiden ja siitä olen haaveillut jo pidemmän aikaa. Ehkä arvaattekin jo, että se on Artekin TW003-valaisin, josta olen kirjoitellut useasti ja kävihän se meillä kuvauslainassakin. Päätökseni vahvistui entisestään, kun kuulin että valaisimeen kuuluvia Tapio Wirkkalan suunnittelemia lasikupuja on otettu uudelleen tuotantoon.

artek_lasikupuArvostan tuotteissa niiden monikäyttöisyyttä, sillä tykkään muunnella sisustusta niin usein pienillä jutuilla. Tätä valaisinta voi siis käyttää joko lasikuvulla tai ilman. Nyt minun täytyy enää päättää minkä värisen lasikuvun valitsen. Onneksi minulla on syksyyn asti aikaa miettiä, sillä lasikuvut tulevat vasta silloin myyntiin. Ehkä päädyn tuohon hiekan väriseen…

Translation: Now that I have tested (with an old lamp) that a pendant lamp looks quite nice in our living room, I have to decide which lamp I am going to buy. There are so many beautiful lamps! But I think I will decide to buy Artek TW003-lamp which has been on my wish list for a long time (and I have written about it several times in this blog). My decision became even clearer when I saw that Artek relaunches the glass shades designed by Tapio Wirkkala. I like products that are versatile, so this is perfect for me: the lamp can be used with or without the glass shade and it always looks great!

Author

10 Comments

 1. Huhtikuun Dekossa näkyi Petra Bindelin keittiössä tuo nro 7 ja
  ihatuin uudelleen ”kultakelloon”.
  Wirkkala tuossa uudessa muodossa on myös silmään sopiva.
  Oletko muuten kokeillut sitä makuhuoneen valkoista riippuvalaisinta tuohon.
  Sekin on minusta kiva.

  • Juu, tämä nyt olohuoneessa oleva valaisin on juuri se makkarin valaisin – tosin ilman lasikupua ja eri polttimolla. Se pitkulainen lasikupu ei minusta sovi keskellä huonetta olevaksi valaisimeksi…

   Kakkosvaihtoehto oli juurikin tuo numero 7. Sen olisin hankkinut ehkä luonnon valkoisena – niitä ihastelin taannoin Aeron loppuunmyynnissä.

 2. Olen itsekin jo jonkin aikaa etsinyt olohuoneeseen uusia kattovalaisimia. Tällä hetkellä olohuoneessa roikkuu kaksi Clas Ohlsonilta hankittua ”johtovalaisinta”, joissa on valonlähteenä isot halogeenilamput: http://mimosankotona.blogspot.fi/2015/03/kotona-vihertaa.html

  Olen pitänyt valaisinten simppelistä ulkoasusta, joten mitään kiirettä muutokseen ei ole ollut. Amp-valaisin on tällä hetkellä varteenotettava vaihtoehto. Minua viehättää siinä marmorinen kanta ja lasikuvun muoto. Valaisintahan saa myös pitkulaisemmalla lasikuvulla, mutta pidän itse enemmän pyöreästä mallista.

  Artekin TW003-valaisin on kyllä kaunis, varsinkin tuolla lasikuvulla. Harmi, ettei mahdu omaan budjettiini. Luulisin, että se sopii teidän sisustukseen todella hyvin.

  • Nuo Clasun valaisimet ovat kyllä oikein hyvä vaihtoehto myös, varsinkin jos haluaa säästää budjettia tai ratkaisu on vain väliaikainen. Minustakin tuo Amp on ihana! Tosi simppeli, mutta kuitenkin näyttävä omalla tavallaan.

 3. Olohuoneen kattovalaisin pohdinnat ovat täälläkin olleet käynnissä ja yksi noista kollaasisi lampuista taitanee kotiutua meille! 😉

 4. Täältä löytyy nyt just sama maku kuin sinulla! Tykkäsin vaihtoehdoista eniten tuosta Artekin TW003 -valaisimesta ja ajattelinkin, että lasikuvullisena vielä parempi, kun luinkin eteenpäin ja esittelit lasikuvut. 🙂 Hieno valinta, sopii teille mainiosti!

  • Mukava kuulla! Olen haaveillut tuosta TW003:sta jo niin kauan ja keksin sille monta eri sijoituspaikkaa meillä. En malta odottaa, että se saapuu! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.