Kirjoittelin jonkin aikaa sitten inspispostauksen moderniin tyyliin sisustetusta joulukodista (”Jouluinen inspiraatio”) ja siitä inspiroituneena päätin minäkin stailata joulukynttelikköä eri tavalla. Meidän adventtikynttelikkönä toimii By Lassenin Kubus*, joka taitaa löytyä aika monesta muustakin blogikodista. Mutta samalla idealla voi stailata minkä kynttelikön vain, kunhan pitää paloturvallisuuden mielessä.

kubus_candleholder

Kubushan on todella kaunis ihan sellaisenaankin, mutta vaihteeksi on kiva antaa sille jouluista ilmettä. Tein kolme versiota havuista, lahjanauhasta sekä led-nauhasta. Kaikki on tosi helppo ja nopea toteuttaa.

Havut

kubus_havut

Tämässä olen vain asetellut havunoksat kynttelikön kehikon päälle. Ne voisi vielä kiinnittää ohuella rautalangalla, mutta pysyvät ilman kiinnitystäkin jos kotona ei ole uteliasta pikkuväkeä.

Lahjanauha

kubus_rusetti

Kynttelikön voi koristaa myös simppelillä lahjanauhalla, jonka solmii nätiksi rusetiksi. Tästä saa monenlaista versiota lahjanarua vaihtamalla: esim. paksummalla mustalla nauhalla kynttelikkö saisi taas pikkuisen eri ilmettä. Punainen nauhakin voisi olla kaunis näin joulun aikaan.

Led-nauha

kubus_ledit

Tämä viimeinen versio syntyi oikeastaan sattumalta. Olin ajatellut, että koristelisin kynttelikön kävyillä, mutta en sitten löytänytkään poimimiani käpyjä enää mistään. Päätin kokeillä led-nauhaa, sillä ajattelin että tämä voisi olla hyvä vinkki kotiin jossa on pieniä lapsia. Pattereilla toimiva led-nauha on palavia kynttilöitä turvallisempi vaihtoehto ja pikkuisista ledeistä syntyy oikein kaunis tunnelma. Led-nauhan patteriosan piilotin kauniin rasian sisälle, mutta se rajautui nyt pois kuvasta.

harmaat_kynttilat

Kynttelikön ilmettä voi helposti muuttaa myös erivärisillä kynttilöillä. Seuraavaksi ajattelin laittaa kynttelikköön harmaat kynttilät. Kaapista löytyy myös mustia kynttilöitä – ne voisikin sopia uudenvuoden aattoon…

Mistä versiosta tykkäsit eniten vai onko kynttelikkö kauniimpi ihan sellaisenaan? Minä pidän eniten havuilla koristellusta versiosta, mutta tuo led-nauha on nyt kuitenkin jäänyt koristamaan meidän olohuoneen pöytää.

Seuraavaksi aloitan joulusiivouksen ja sitten laitetaan joulu valmiiksi meidän kotiin, jotta saa vain olla ja nauttia! Minulla alkoi nimittäin joululoma!

Translation: I decided to style my Kubus candle holder in three different ways: with twigs, a ribbon and led string. Which one is you favourite or is it best not to style the candle holder at all? I like the one with twigs the most, although the candle holder is very nice as it is. The candle holder looks a little different also when you use different coloured candles, like the grey ones in the picture.

* kynttelikkö saatu aikoinaan blogiyhteistyön myötä / the candle holder was given to me as part of a blog collaboration some time ago

Author

4 Comments

    • Mukava kuulla! Mietin, että olikohan se vähän liikaa, mutta tulipahan kokeiltua. 🙂

  1. Kaikki ideat on kyllä kivoja. Kaupastahan sa nykyään myös led-kruununynttilöitä, joten pienten lasten kanssa voi nauttia niistäkin 🙂

    • Pitäisikin tsekata ovatko ne led-kruunukynttilät muuttuneet yhtään paremman näköisiksi, kun muistan nähneeni vain sellaisia aika tökerön näköisiä led-kruunukynttilöitä. Mutta jospa nekin olisivat kehittyneet kuten esim. led-pöytäkynttilät, joissa on nykyisin se ”liekki” kynttilän sisällä piilossa ja kauneimmissa versioissa se nauhakin on musta. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.