Nyt on meillä keväisen värikäs tunnelma! Muutos syntyi vain uudella tauluasetelmalla. Pitkän harmaan ja melko värittömän kauden jälkeen ruokailutilan uusi ilme tuntuu todella virkistävältä. Kuinka paljon tauluilla saakaan muutosta aikaan!

tauluseina

artwall

tauluseinan_kulma

ruokailutila_bertoiat

taulut_viivi

ikea_ps_tyyny

Tauluasetelma koostuu pääosin meidän isän, Juhani Melenderin, töistä, mutta on seassa yksi meidän pikkuneidinkin maalaus ja minunkin tuherrus. Yhdestä kehyksestä puuttuu vielä maalaus kokonaan. Ja yhdestä maalauksesta puuttuu kehykset ja toisesta paspa. Pieniä viimeistelyjä pitää siis vielä tehdä, mutta kokonaisuus alkaa olla kasassa.

Sommittelin taulut ensin lattialle ja ne on kiinnitetty niin, että ylä- ja alareunan taulut ovat samalla tasolla. Sivuilla reunimmaiset taulut ovat samalla tasolla, mutta väliin on aseteltu tauluja vähän sisemmällekin asetelmaan. Alarivi on todella alhaalla, mutta minusta se ei haittaa. Pitkän mallinen tauluasetelma tasapainoittaa muuten niin leveänmallista seinänpätkää ja saa huonekorkeuden näyttämään vielä ehkä hitusen korkeammalta.

Uusi värikäs PS-sarjan koristetyyny löytyi viimeisellä Ikean visiitillä sieltä palautus-osastolta. Se osasto pitää aina tsekata, sillä sieltä voi tehdä kivoja löytöjä. Tyyny sopii kivasti yhteen tauluseinän kanssa. Punaiset Bertoijatkin sopivat nyt paremmin kokonaisuuteen. Sanoinko jo, että tykkään hurjasti! 😉

 

P.S. Isäni taidenäyttely on avoinna vielä 12.4. saakka Kokkolassa K.H. Renlundin taidemuseossa.

Translation: Now we have lot’s of colour in our home! I created a new painting arrangement on our dining room wall. The art work is mostly by my father, painter Juhani Melender, but there is also one painting made by our daughter and also one of my own creations. After such a neutral period colours feel so energizing and fresh!

Author

25 Comments

 1. Tykkään erityisesti siitä, että ripustuskorkeus on tavanomaisesta poikkeava.
  Minäkin koluan aina Ikean poistopisteen, siellä tekee monesti tosi löytöjä.
  Bertoijat on kivat ja persoonalliset punaisena. Perustelut: vaaleassa kodissa valkoisen tuolin verkkorakenne helposti hukkuu taustaan ja musta olisi niin tavanomainen.

  • Juu, en ajattele että taulujen ripustamisessa olisi jotain ”sääntöjä”, vaan ripustelen siten mikä näyttää omaan silmään kivalta.

   Punaiset Bertoiat ovat kyllä persoonallisempi vaihtoehto, mutta valkoisena ne ovat sitten monikäyttöisemmät ja kuitenkin enemmän meidän tyyliset. Mutta nautin täysillä noista punaisista niin kauan kuin mahdollista. 🙂

 2. Hyvältä näyttää. Taulut on aseteltu kivasti alas asti ja muutenkin uniikit teokset nyt toimii aina, me like!! Olen alusta asti tykännyt myös noista punaisista Bertoian tuoleista, toivat kivasti persoonaa vaaleaan ympäristöön.

  • Kiitos Tuija! 🙂 Taide tuo kyllä persoonallisuutta sisustukseen. Nautin punaisista Bertoista sen aikaa kun voin… 🙂

 3. Hienoa! Värikästä, mutta tasapainoista. Millä kiinnität taulut seinään, kun pysyt vaihtamaan niitä niin usein ilman ruuvinjälkiä seinässä?

  • Mukava kuulla! 🙂 Taulut on kiinnitetty pienillä nauloilla. Tein siitä aikoinaan videonkin… 😀 Kyllä seinässä on pieniä reikiä, mutta huomio ei vaan kiinnity niihin.

 4. Hienoja! Juuri ihailin tauluja ja mietin, että onpa samanoloisia kuin uusimmassa koti ja keittiö -lehden jutussa. Ja olihan siellä yhteys olemassa

 5. Kivalta näyttää! Saako kysyä kuinka taulujen kiinnityksen kanssa on, kun vaihdatte sommitelmia usein? Ei voi aina osua samoihin koukkuihin?

  • Harvemmin osuu samoihin nauloihin. Taulut on siis kiinnitetty pienillä nauloilla ja kyllä niistä pikkiriikkiset reiät jää. Huomio ei vaan kiinnity reikiin, kun on niin monta muuta kiintopistettä. Ja kuvissa ne eivät varsinkaan erotu.

 6. Ihastuttava.. kuinka paljon väri antaakaan keväistä ja kotoista ilmettä.
  Tyyny myös nappivalinta. Vaikka harmaa on äärettömän tyylikäs, joskus minusta myös tylsä… nyt näyttää varmaan omalta..

  • Juu, on kyllä kivaa vaihtelua. Kai se on melko luonnollista, että keväällä kaipaa enemmän värejä ja syksyn myötä taas harmoonisempaa värimaailmaa…. 🙂

 7. Vähän ehkä levoton asetelma, mutta toisaalta just kivaa vaihtelua! 🙂 Väriä pitää olla 🙂

  • Tykkään just siitä ettei taulut ole liian symmetrisesti. Vähän niin kuin hallittu kaaos. 😉

 8. Ihana asetelma ja kodikas tunnelma! Haluaisin omaankin kotiini enemmän tauluja. Niillä saa helposti väriä, kun esimerkiksi huonekaluissa suosin neutraaleja sävyjä. Olen huomannut, että kyllästyn helposti väreihin, joten värimaailman pitää olla helposti vaihdettavissa. 🙂

  • Väriä on kätevä tuoda kotiin pieninä ripauksina, juuri esim. taulujen tai sitten vaikkapa koristetyynyjen avulla. Muutenhan meilläkin on melko neutraalia värityksen suhteen. 🙂

 9. Minäkin tykkään kovasti! Oiva idea tuoda väriä tyylikkäästi asuntoon. Enpä arvannut, että tauluasetelmassakin olisi noin paljon (väri)voimaa. 🙂

  • Mukava kuulla, että sinäkin tykkäät! 🙂 Kyllä värikkäistä maalauksista tulee paljon värivoimaa. 🙂

 10. Mukavalta näyttää ja tässähän osattu hyvin hillitä taulu”kaaosta” 🙂 Vaikka lopputulos näyttääkin oikein mukavalta, pisti silmääni liian tasainen tauluväli ja pieni koivukehyksinen taulu johon minun silmääni näytti jääneen Ikean- mallinnos, eli myyntipakkauksen taulumalli.. ? Tämä pieni taulu oikealla ylhäällä erosi väritykseltään ja tyyliltään muista selkeästi..
  Aivan ihana valo ja väritys teillä kotona, Bertoian tuolit ovat nappi, pirteän punaiset!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.