Viime viikonloppuna kuvasin vihdoin valmista keittiön välitilaamme ja nyt onkin luvassa kuvakimara Valkoisen Harmajan keittiöstä. Kertauksen vuoksi kerron vielä, että päätimme uudistaa keittiön välitilan laatat, koska edelliset olivat epäkäytännölliset: mosaaiikkimaisen ulkomuodon takia hankalasti puhdistettavaa saumaa oli ihan liikaa ja laatat kiiltelivät myös liikaa minun makuuni. Jo raksa-aikana haaveilin marmorista ja nyt vihdoin sen idean pääsimme toteuttamaan. Mieleiset marmorilaatat löytyivät ABL-laattojen mallistosta.

valkoinen_keittio

marble_kitchen

kichen_marble_backsplash

keittio_valitila

marble_tiles

marble_backsplash

kitchen_1

keittio_harmaja

keittio

Aiemmin ”Kurkistus uuteen välitilaan” -postauksessa kirjoittelin, että nyt ei huvittaisi laittaa keittiön tasoille mitään tavaraa, mutta se ei käytännössä ihan toimi meidän kodissa. Usein käytössä olevat jutut löytyvät näppärästi tason päältä ja kyllä ne tuovat minusta kodikasta ilmettäkin. Moccamasterin kahvinkeittimen haluan kuitenkin piiloon ja tänään meillä kävikin sähkömies asentamassa pistorasian seinäkaapin sisälle. Kirjoittelen siitä myöhemmin vielä tarkemmin. Näissä kuvissa kahvinkeitin on vielä tason päällä.

Monet ovat kyselleet käsittelimmekö herkkiä marmorilaattoja jotenkin. Ja kyllä, sivelimme niihin suoja-ainetta ennen saumausta. Käsittelyn voi uusia tarpeen mukaan. Olemme tosi tyytyväisiä lopputulokseen ja välitila on nyt paljon helpompi pitää puhtaana. Mattapintaiset laatat eivät onneksi kiiltele yhtään. Otin nämä kuvat illalla, kun oli jo pikkuisen hämärää, joten keittiönvalaistus tuo kuviin oman tunnelmansa. Varmaan jossain vaiheessa postailen vielä kuvia, joissa välitila näkyy luonnonvalossa.

Seuraava projekti lienee punaisten Bertoia-tuolien kunnostaminen ja maalaaminen valkoiseksi…

Translation: New marble tiles in our kitchen. We wanted to renovate the kitchen backsplash, because the old tiles were not practical (they were had to keep clean) and they sparkled too much for my taste. These matte carrara marble tiles are just perfect, I think! We love the final result!

Author

19 Comments

 1. Keittiön välitila on niin kaunis, että sanat eivät riitä kertomaan! Marmori sopii teidän tyyliin uskomattoman hyvin. Aivan täydellinen valinta!

  • Kiitos kivasta kommentista! 🙂 Minustakin marmori sopii niin hyvin tuohon. Olisi vaan pitänyt jo silloin raksavaiheessa laittaa marmoria, kun silloin siitä haaveilin. Silloin ei ollut vain vielö marmoribuumi päällä ja ehkä jotenkin sitten epäröin. Onneksi tuo idis toteutui nyt sitten. 🙂

  • Niinpä, on se kuitenkin niin klassinen materiaali, vaikka kovin pinnalla onkin nyt. 🙂

 2. Tuo on kyllä nyt niin paljon paremman näköinen. Meillä on 5 vuotta ollut mikro, kahvinkeitin ja leivänpaahdin kaapissa ja esille en niitä enää koskaan huoli.

  • Olen samaa mieltä. 🙂 Mielsin raksa-aikana tuon seinäkaapin niin vahvasti astiakaapiksi ettei tullut mieleenkään laittaa koneita sinne. Mutta hyvin se kahvinkeitin sinne mahtui. Matka vesipisteelle tosin piteni hiukan, mutta eipä se haittaa… 🙂

 3. Kaunis lopputulos! Kerrotko aineen, jolla suojasit marmorin ja oletko käyttänyt sitä ennenkin? Luin kauppareissulla muistaakseni Kiillon valmisteesta, joka suojaa kaakelia ja saumaa. En vain ole kenenkään kuullut laittavan kyseisiä tuotteita, eli olisi kiva kuulla ihmisten kokemuksista, ovatko aineet lupauksensa arvoisia, eli oikeasti suojaavat ja siten helpottavat puhdistusta?

  • Ostimme Abl:n suosittelemaa kivipintojen suoja-ainetta. Taitaa olla italialasta, sillä pakkauksessa lukee: per pietre e ricomposti, prevent 2 pietra base acqua, prottettivo antimacchia idrorepellente. 😀 Meillä ei ennen ole ollut sitä. Oikein hyvältä aineelta vaikutti, eikä muutttanut pintaa mitenkään.

 4. Mielestäni tämä marmori välitilassa on jotenkin persoonaton. Se edellinen oli kyllä kauniimpi ja eloisampi, antoi ainakin kuvissa kivoja valon vivahteita.

 5. Moikka! Todella kaunis välitila!
  Kerrohan joskus kokemuksia kahvinkeittimestä kaapissa. Pohdin käytännön juttuja, kuten sitä vesihöyryä.. Miten keitin oikeasti toimii kaapissa. Tekis mieli kans laittaa oma keitin kaappiin. ?

  • Kiitti! 🙂

   Juu, kerron ehdottomasti kokemuksia kahvinkeittimestä kaappiin asennettuna. Me pidämme kaapin ovea toki osittain auki silloin, kun kahvinkeitin on päällä. Ja tämän lisäksi laitoimme kontaktimuovia kaapin yläosaan (sisäpuolelle).

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.