Vuoden päätyttyä on kiva ja ihan järkevääkin miettiä mitä sisustushankitoja sitä tulikaan tehtyä viime vuonna. Tuliko tehtyä hutiostoksia, vai olivatko kaikki hankinnat järkeviä ja tarpeellisia? Lisbet e:n, Modernisti Kodikkaan Kertun ja Inspired by Love -blogin Sannan innoittamina päätin minäkin tehdä koosteen viime vuoden mieluisimmista sisustushankinnoista.

Flos 2097-30

ruokailutila1

ruokailutila_sivusta

Pitkäaikainen valaisinhaaveeni toteutui vuoden 2014 alussa, kun hankin ruokailutilaamme modernin Flos 2097-30 kattokruunun. Se oli koko vuoden lempihankintani ja ihailen valaisinta päivittäin. Himmennyksen ansiosta se antaa joko pehmeän tunnelmavalon tai hyvinkin voimakkaan yleisvalaistuksen. Useinmiten pidämme valaisinta himmeimmällä asetuksella. Emme ole vieläkään saaneet aikaiseksi lyhentää johtoa, joten ylimääräinen johto on edelleen rullattuna sykkyrälle valaisimen yläosassa. Tämä valaisin (kuten kaikki suurimmat sisustushankinnat) hankittiin sillä ajatuksella, että siitä on iloa vuosiksi eteenpäin ja myös joskus tuleviin koteihin.

Ikea Vindalsö-tarjoiluvaunu

ikean_tarjoiluvaunu

Toiseksi mieluisin sisustushankintani oli viime vuonna Ikean Vindalsö-tarjoiluvaunu, josta tuunasin tasoja vaihtamalla sisälle sopivan version. Minusta tämä tarjoiluvaunu on niin ihana ja tykkään muuttaa sen ilmettä vaihtuvilla asetelmilla.

BEdesign Lume-vaaterekki

bedesign_lume

Kotimaisen BEdesignin valmistama Lume-vaaterekki kuuluu ehdottomasti myös vuoden 2014 onnistuneisimpiin sisustushankintoihin! Rekin yksinkertainen muotoilu ihastuttaa minua päivittäin, mutta se on myös hyvin käytännöllinen. Henkarit eivät kolise metallirunkoa vasten, sillä rekin yläosassa on muovinen pehmennys. Rekkiä voi myös säätää alaosasta, jolloin sen saa asetettua suoraan myös epätasaiselle alustalle. Rekki on myös huomattavasti tukevampi kuin meillä aiemmin ollut HAY:n Loop-vaaterekki.

Iittalan Aitio-hyllyt

iittala025

Iittalan Aitio-hyllyt* kotiutuivat meille blogiyhteistyön myötä, kun sain valita joitakin tuotteita itselleni. Olin jo etsinyt sopivan pientä hyllyä keittiön seinälle ja nämä Aitiot sopivat siihen täydellisesti. Nyt saan kaikki mieluisimmat astiat siihen esille tai vaikkapa keittokirjat käden ulottuville. Aitio-hyllyjä löytyy myös meidän työhuoneesta, jonne helposti kertyy kaikenlaista pientä roinaa: siellä ne auttavat organisoimaan sekalaista tavaraa tehokkaasti.

Balmuirin pellavalakanat

makuuhuone_ovelta

Taidattekin jo tietää ihastukseni pellavalakanoihin ja kun sain Balmuirilta ihastuttavan helmenharmaan lakanasetin*, kiilasi se heti lakanavalikoimani ykköseksi. Balmuirin lakanat tuntuivat heti erityisen pehmoisilta ja isot plussat tulee myös siitä, että pussilakanoiden jalkopäässä on napit, jotka estävät peiton valumista pois lakanan sisältä.

Muuto Elevated-maljakko

vihreaa_oh

Muuton Elevated-maljakko oli myös yksi sisustusesine, josta ehdin haaveilla jonkin aikaa. Olin kaivannut maljakkokokoelmaani sellaista vaasia, joka niputtaisi kukkaset yläosasta nätisti yhteen ja tässä Muuton maljakossa on juuri tuo kaipaamani muotoilu. Syksyllä päätin sitten hankkia sen Sisustuksen Koodista ja nyt en malta odottaa ihanaa leikkokukkakautta, jolloin vaasi pääsee kunnolla oikeuksiinsa.

Bertoia side chair

bertoia_wire

Olin etsinyt jo jonkin aikaa seiskatuoleille kaveria, sillä päätimme pikkuhiljaa alkaa luopua lasten TrippTrapp-tuoleista. Ihania tuolejahan on vaikka millä mitalla ja voimakkaammin sydämeni sykkii 50-luvun muotoiluklassikoille. Bongasin eräältä Facebook-kirppikseltä kaksi kappaletta punaisia Bertoia-tuoleja ja huusin ne itselleni. Edessä on vielä tuolien kunnostusoperaatio ja maalaus valkoisiksi. Uskon, että näistäkin tuolesta tulee olemaan meille iloa moniksi vuosiksi.

Haaveissa vielä…?

IMG_1826

Yksi tuoli, jota jäin haaveilemaan on kuitenkin tämä Y-tuoli, eli Carl Hansen & Son CH 24 Wishbone, joka oli meillä syksyllä kuvauslainassa Stockmannilta. Käsintehty, kaunis puunsävyinen tuoli tuo sopivasti lämpöä sisustukseen, mutta punottu istuinosa mietityttää minua lasten kannalta. Miten sen saa kunnolla puhdistettua jos siihen tippuu vaikkapa mustikkaa…? Jään haaveilemaan tästä tuolista ja ehkäpä joskus hankimme ainakin yhden tällaisen tuolin ruokapöydän päähän (aikuisille).

Surffasin syksyllä ahkerasti sisustuskirppiksiä netissä ja bongasin sieltä yhden aivan mielettömän löydön! Suurin sisustushaaveeni on, että saisin siitä kaupat syntymään, mutta vielä olemme neuvotteluasteella. Toivottavasti voin kertoa siitä joskus teille tarkemmin jos tämä haaveeni toteutuu…

Olisi kiva kuulla millaisia sisustushaaveita teillä on mielessä ja mitkä olivat teidän parhaat hankinnat viime vuonna?

 

* tähdellä merkityt tuotteet saatu blogin kautta

Translation: My favourite purchases for the home last year. The Wishbone chair was only a loan and I am still dreaming of it…

Author

10 Comments

 1. Ihania hankintoja kertakaikkiaan! Olen uusi lukija blogissasi, joten pakko kysyä, oliko sinulla jossain jo listattuna vinkkejä hyvistä sisustuskirppiksistä netissä?

  • Kiva, että olet löytänyt tänne! 🙂 En ole tehnyt listausta nettikirppiksistä, kun olen itsekin niissä aika vähän vieraillut. Mutt voisin kehitellä siitä postausta kyllä… 🙂

 2. Äärimmäisen hyviä hankintoja. Olet onnistunut hankkimaan kotiinne upeaa tunnelmaa ja samalla tukemaan kestävää suunnittelua. Moni noista on myäs omalla unelmalistallani. On hienoa todeta, ettei vikaostoksia ole tullut tehtyä.

  • Kiitos Vilja mukavasta kommentista! 🙂 Vikaostoksia en kyllä muista tehneeni. En yleensäkään jää kauheasti surkuttelemaan jotain ostosta tai sitten pitää olla kyllä tosi huono tuote, että se saa minut ärsyyntymään. Kai siihen vaikuttaa sekin, että tietää oman maun niiin vahvasti ja ostaa vain sellaisia, mitä on melkein aivan pakko saada… 🙂

 3. Jos pieni sarkasmi sallitaan, niin paljastan, että tuo istuimen punosjuttu aluksi mietitytti minua, kunnes ymmärsin; aikuiselta punoksen mustikalla sotkettuaan voi vaatia tuolin korvaamista, kun taas lapselta se olisi melko hitaasti toteutuvaa ;D

 4. Hienoja hankintoja! Erityisesti hyvistä kirppislöydöistä tulee aina hyvä mieli. Voisitko vinkata parhaat sisustuskirppikset netissä, ne ovat itselle ihan uusi maailma!

  • Juu, voisin tehdä sisustuskirppiksistä postauksen! Ne ovat minullekin aika uusi tuttavuus, mutta syksyllä kyllä hurahdin, niin että selailin niitä silmät aivan sykkyrällä. 🙂

 5. Pitkästä aikaa kurkkimassa. Mahtavia hankintoja olet tehnyt! Itse kuolaan tuon Lume-vaaterekin perään ja voisin noista muutaman muunkin kotiini kantaa. 🙂 Täälläkin odotellaan tulevaa sisustuskirppis postausta!

 6. Hei,
  saanen kysyä mistä sängyn päädyssä oleva taso on hankittu? Olemme etsineet samantyylistä valkoisena/mustana/harmaana, mutta ei tunnu löytyvän.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.