Vaikka on tuntunut siltä, että viime päivinä on vain satanut, niin kyllä sinne väliin on mahtunut aurinkoakin. Ainakin sen verran, että ollaan ehditty laittaa vähän kesäkukkia. Ajattelin tänä vuonna laittaa pääosin valkoisia kesäkukkia ja sitten vihreitä ruohokasveja. Ruohokasvit minulta vielä puuttuu, mutta valkoisia kesäkukkia löytyy. Olen tänä kesänä hullaantunut amppeleista ja niitä roikkuukin nyt sekä etu- että takapihan terassilla. Lumihiutale oli muistaakseni tuon lajikkeen nimi.

amppelit_takapihalla

terassi

amppelit

amppeli

neilikat

etupihan_amppelit

Mankku yllätti minut maanantai-iltana kun tulin lenkiltä: täällä ne olivat pojan kanssa istuttaneet minun ostamani kesäkukat (neilikat) kukkalaatikoihin ja kiinnittäneet laatikot terassin kaiteeseen. Myös hankkimani runkotuija oli kaivettu maahan ja sen ympärille Mankku oli asetellut valkoisia koristekiviä, joita meillä on jäänyt ylimääräisenä saunapolulta. Myös vaahtera ja kirsikkapuu olivat saaneet kivet ympärilleen. Olipa tosi kiva yllätys!

vaahtera

kirsikkapuu

alppiruusu

etupihan_kukat

tulppaanit

nuppu

vespa

ukkolaukat

Olen sitten kätevänä emäntänä kaivanut ukkolaukka-sipulit leikkimökin reunustalle niin, että niiden taakse jäi ruohosuikale. Siitä on melkoisen hankala leikata ruohoa. Meidän pitäisi rajata kaikki kukkapenkit, jotta saataisiin niistä siistimmän näköiset. Luulen, että tullaan rajaamaan ne tiilillä. Silloin nurmikon leikkaaminenkin kukkapenkkien läheltä onnistuu paremmin.

Pihalla kukkivat nyt alppiruusut, tulppaanit, laukkasekoitukset ja kirsikkapuu. Omenapuissa ei vielä kukkasia näy. Pionienkin kasvu on vielä melko alussa – toivottavasti pionit kukkivat tänä vuonnakin!

Viikonloppuna ajattelin laittaa terassin sohvaryhmän paikoilleen. Toivottavasti pian saadaan sellaista säätä, että terassillakin voi oleskella!

Translation: An update from my garden. 🙂

Author

10 Comments

  1. Kauniita kuvia! ☺️☺️ Ihmeellinen kysymys: mikä on ekassa kuvassa oleva rimoituksen väli? meille aloitetaan ensi viikolla aidan teko ja rimojen väli pitäisi päättää! Näytti kuvassa melko sopivalta!

    • Heh, ei ole yhtään hullu kysymys – muutkin ovat kysyneet sitä joskus. 🙂 Piti kuitenkin käydä mittaamassa ja väli on 3 cm ja niissä osissa, joissa on harvempi rimoitus, on väli n. 7 cm.

  2. Onko sun baltsut jäljellä? Onko mitä kokoa? Entä musta laukku?

    • Juu, molemmat löytyy vielä. Ballerinat ovat kokoa 40, mutta minusta aika pientä kokoa.

  3. Kaunis piha kauniilla talolla! Meillä suunnitelmissa tulevan valkoisen talomme pihaan vihreiden kasvien lisäksi vain valkoisia kukkia ja suunnittelemat vain vahvistuivat näitä kuvia katsoessa!

  4. Hei! Onko teillä sama valkoinen myös kateissa ja pylväissä kuin talossa? Kiinnostaa kiitos; )

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.