Some-kanavissa (Instagramissa ja Facebookissa) minua seuraavat tietävätkin jo, että olemme aloittaneet keittiön välitilan remontin. Minähän olen odottanut tätä hetkeä jo pitkään ja siitä asti kun laatat saapuivat, on odotus ollut entistä malttamattomampaa. Mutta nyt vihdoin! Vanhat laatat on irroitettu ja kohta pääsemme laatoittamaan uusilla, ihanilla carrara-marmorilaatoilla. Tässäpä vähän kuvasarjaa meidän projektista. Nyt ei siis luvassa mitään kauniita sisustuskuvia. 😉

keittiontasonsuojaus

laattojen_irroitus_alkaa

laattojen_irroitus_seinasta

laattojen_irroitus_alkanut

laattojen_irroitus

laatat_irti_pysty

laatat_irti

kipsilevy_murskana

ilman_kipsilevyja_2

kipsilevyjen_leikkaus

uusi_kipsilevy

keittio_tanaan

keittio_tanaan_vaaka

Tässä koko hommassa olikin isompi työ kuin olin kuvitellut. Vanhat laatat eivät aluksi meinanneet lähteä irti millään, mutta kun Mankku kävi ostamassa paineilmalla toimivan talttavasaran, niin alkoi työ sujua. Tai no, lähtivät laatat silloinkin vain pieninä paloina, mutta kuitenkin suhteellisen nopsasti. Minä hääräsin vieressä koko ajan teollisuusimurin kanssa, jotta pölyä ei tulisi ihan niin kamalasti ja siivosin laatan paloja pahvilaatikoihin.

Seinän kipsilevyt menivät suurelta osalta ihan murskaksi, joten leikkasimme ne kokonaan irti ja laitoimme tilalle uudet kipsilevyt. Ikkunan kohdalla ja seinän vierustalla kipsilevy säilyi melko ehjänä.

Nyt ollaan siinä vaiheessa, että uudet kipsilevyt ovat paikoillaan ja välitila on kertaalleen paklattu. Seuraavaksi se pitää hioa ja paklata uudestaan. Sitten primerin asennus ja vasta sen jälkeen pääsemme laatoittamaan. Lopuksi haluan vielä uusia tuon keittiökaappien alasokkelin, sillä nyt se koostuu monesta erillisestä palasesta – siitä pitää saada mahdollisimman yhtenäinen.

Täällä elellään siis hetki vielä remontin keskellä, mutta onneksi on kesä ja voi vaikka grillata jos keittiössä alkaa olla liian hankala kokkailla.

Translation: We are renovating our kitchen. We are going to install new carrara marble tiles to the backsplash. We’re half way there!

 

Author

10 Comments

 1. No niin, remontti käynnistetty 🙂 Pisti silmään, että teillä ei ole tuossa höyrynsulkumuovia lainkaan? En toki mikään alan expertti ole, mutta eikös villojen ja sisäseinälevyn välissä semmoinen yleensä tapaa olla? Oli miten oli, uskon, että tuosta tulee tosi hyvän näköinen 🙂

  • Sama asia pisti silmään, ja olen rak.tekn. DI. Kyllä tosiaan höyrynsulkumuovi tulee kipsilevyn ja villojen väliin, paitsi jos teillä on ulkoseinillä kipsilevyn jälkeen ohut villakerros ja sitten vasta höyrynsulku (tämä ratkaisu estää puhkomasta muovia jos vaikka kiinnittää ulkoseinille jotain pidemmillä, kipsilevyn läpi menevillä kiinnikkeillä). Odotan kyllä innolla välitilan uutta laattaa, lopputulos on varmasti upea!

   • Höyrynsulkumuovi on tuolla seuraavassa ”kerroksessa”, villan takana. 🙂 Ja sen jälkeen on taas villaa.

    Nyt täällä pian vihdoin laatoitetaan. Jee! 🙂

 2. Hyvä siitä tulee! 🙂 Mukava ”elää mukana” teidän projekteja. Mikä taso teillä on keittiössä?

 3. jenniferzebra Reply

  Odotan innolla lopputulosta! Itseä on harmittanut alusta saakka meidän keittiön välitilan valkoiset peruslaatat, kun niitä ei saanut uudiskohteessa muuttaa sitten millään. Nyt harkinnassa ollut päällelaatoitus, kun tuo laatojen repiminen ei oikein houkuta. Mutta kai se repiminen on ainoa järkevä vaihtoehto..

  • Päällekin voi kyllä laatoittaa, mutta meillä kun oli ne vanhat laatat niin epätasaiset ja saumaa oli paljon, niin päätimme ottaa ne pois. Ja tällöin myös seinän paksuus ei kasva (hana olisi tullut melkein seinään kiinni jos olisimme laatoittaneet vanhojen laattojen päälle). Tuleepa nyt kunnolla tehtyä…

   Jos jokin pintamateriaalivalinta harmittaa, niin minusta sen voi ihan hyvin muuttaa jos vain mahdollista. En oikein ymmärrä sitä, että pitäisi vain sietää jotain ratkaisua, joka osoittautuukin itselle epämieluisaksi tai epäkäytännölliseksi. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.