Vuosi lähenee loppuaan ja perinteisesti minulla on työn alla vuoden 2015 koostepostaus. Innostuin kuitenkin kaivelemaan myös kuluneen vuoden Google Analytics -tilastoja ja päätin tehdä katsauksen vuoden 2015 suosituimpiin postauksiin (mukana vain siis vuonna 2015 julkaistut postaukset, ei vanhempia). Kokosin tilaston sivukatselujen perusteella, joten luonnollisesti alkuvuonna julkaistut postaukset ovat ehtineet kerätä enemmän sivukatseluita. En myöskään nosta tähän top-vitoseen yhteistyöpostauksia ollenkaan, sillä luonnollisesti ne ovat arvontojen takia keränneet paljon käyntejä.

5_uusisavy

Viidenneksi suosituin postaus vuonna 2015 oli ”Makuuhuoneen seinien uusi sävy”. Olin photoshoppaillut eri versioita meidän makuuhuoneen seuraavaksi seinäsävyksi ja olin erityisen ihastunut Jotunin ”St. Paul’s Blue” sävyyn. Tuo ihastus ei laimentunut vuoden kuluessa ja nyt tuolla kodinhoitohuoneessa odottaakin iso pönikkä kyseistä maalia. Se piti mutkien kautta hommata Ruotsista saakka, sillä tätä maalia ei myydä Suomessa ollenkaan. Tähän aiheeseen palataan ihan varmasti sitten ensi vuonna!

4_marmoriaNeljänneksi eniten sivulatauksia keräsi ”Marmoria keittiön välitilaan?” -postaus, jossa mietin erilaisia marmorivaihtoehtoja meidän keittiönvälitilan laataksi. Mallailin keittöön marmorikaltaista laattamallia, mutta se oli aivan liian kiiltävä. Onneksi maltoin odottaa ja aivan täydelliset laatat löytyivätkin sitten keväämmällä. En ole yhtään katunut sitä, että uudistimme keittiön välitilan.

3_hay_hack

Kolmanneksi suosituin postaus oli ”HAY hack”, jossa kerroin miten tuunasimme HAY:n ”Tray” -pöydät uuteen uskoon marmorilevyjen avulla. Marmorikannet löytyivät ohikulkumatkalla Ylöjärven ”Kivilähteestä”. Kerrankin meillä oli tuuria! Olen tykännyt näistä pöydistä tosi paljon!

2_pihistapanostaVuoden 2015 toiseksi suosituimmaksi postaukseksi nousi Pihistä-panosta-sarjan postaukseni, jossa vertailin Jyskin tuolia Eamesin DSW-tuoliin. Tämä postaus kirvoitti paljon keskustelua kommenttilootassa, puolesta ja vastaan. Keskustelua käytiin myös siitä milloin tuote on selvä kopio ja milloin ei – se lienee vahvasti mielipidekysymys, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Jyskin tuolit ovat selviä kopioita, vaikka eivät yksityiskohdiltaan ihan täysin vastaa Eamesin tuoleja.

1_sisustustrendit

Ta-daa: vuoden 2015 suosituin postaus oli ”Sisustustrendit 2015”, jonka julkaisin heti vuoden alussa. Tämä postaus nousi suosituimmaksi myös siinä tapauksessa, että olisin ottanut mukaan myös yhteistyöpostaukset. Postauksessa haistelin vuoden 2015 sisustustrendejä värisävyjen, materiaalien, muotojen ja teemojen näkökulmasta. Ennustukset osuivat melko hyvin nappiinsa, mutta minusta tuntuu, että vuoden 2016 ennusteet ovat hyvin samankaltaiset. 😉 Ja kyllä, postaus vuoden 2016 sisustustrendeistä on jo työn alla…

Yhteistyöpostaukset mukaanlukien suosituimpien postausten kärkeen olisi noussut myös ”Löydä suosikkimattosi VM-Carpetin mallistosta ja voita”, ”Kodin1 toi joulun Valkoiseen Harmajaan” ja ”Iittala Interior uutuudet sisustavat kodin”. Luonnollisesti arvontapostaukset saavat paljon sivulatauksia, kun yhteistyökumppanit jakavat postauksen linkkiä vielä omissa some-kanavissaan.

Huomenna vuorossa vuoden 2015 koostepostaus ja sen jälkeen käännetään katse vuoteen 2016.

Translation: My top 5 most popular blog posts of 2015 (according to page views), excluding sponsored blog posts. Sorry, I am too tired to translate right now. 🙂

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.