Monissa blogeissa on tapana katsoa vuodenvaihteessa kulunutta vuotta taaksepäin ja muistella, mitä kaikkea onkaan tapahtunut. Saman ajattelin minäkin tehdä. Vuosi 2011 on kulunut meidän perheessä pääosin rakentamisen ja uuden kodin sisustamisen parissa.

Tammikuu sujui raksalla pääosin paklaus- ja maalaushommissa. Timpurit asensivat sisäänkäynnin eteen Harmaja-koristeportin, joka on yksi niistä elementeistä, miksi alunperin ihastuimme Kannustalon Harmaja-sarjaan.

Helmikuussa jatkuivat pintatyöt laatoituksen ja maalauksen parissa. Myös kauan odotettu keittiömme saapui. Kaikki ei mennyt ”niin kuin Strömsössä”, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Maaliskuussa asennettiin vaatekaapit ja hanat sekä päästiin parketin asentamisen kimppuun. Muuttoa odotettiin innokkaana, mutta tarkkaa muuttopäivää ei uskaltanut vielä arvioida.

Huhtikuussa oli vuorossa viimeistelytyöt: listoitukset ja valaisimien asennukset. Uusia huonekaluja saapui ja nyt koitti vihdoin se kauan odotettu muutto! Ensimmäinen yö uudessa kodissa oli jännittävä; verhoja ei ollut ja tuntui siltä kuin olisi nukkunut näyteikkunassa. Pian ne verhot onneksi kuitenkin saatiin. Siskokin tuli kyläilemään ja otimme ensimmäiset sisustuskuvat uudesta kodista.

Toukokuussa yritin jo listata Valkoisen Harmajan plussia ja miinuksia. Tavaroita järjestettiin kaappeihin ja vietimme ensimmäistä äitienpäivää uudessa kodissa.

Kesäkuussa jatkui uuden kodin sisustus. Suunnittelin tauluasetelman ruokailutilan seinälle ja Mankku teki liukuoven eteisen vaatehuoneeseen. Vanhempien vaatehuoneen avorekit eivät olleet käytännölliset, joten sinne hankittiin kaksi kalusteovea lisää – näkymästä tuli paljon rauhallisempi. Piha oli pelkkää hiekkaa, mutta hyvin lapset siellä viihtyivät. Kesäiltaisin oli mukava istuskella terassilla ja nauttia ilta-auringosta.

Heinäkuussa jatkui talon ulkomaalausurakka ja sisällä sisustaminen. Kävimme Kokkolan asuntomessuilla ja kirjoittelin meidän sohvatuholaisesta. Kuvasin myös lastenhuoneita ja keittiötä.

Elokuussa sytytimme ensimmäiset kynttilät ja olohuone sai keltaista tehosteväriksi. Kävimme mukavissa rapujuhlissa ja minä tein mieluisia kirppislöytöjä. Mankku aloitti terassien rakentamisen.

Syyskuussa saatiin etuterassi ja sen rimoitukset valmiiksi. Minä ompelin vihdoin Svenskt Tennin norsukankaasta tyynyt ja väänsin rautalangasta. Etusisäänkäynnin yhteyteen hankittiin tuijat. Sauna alkoi valmistua ja lapset saivat mieluisen lähetyksen Houm-verkkokaupasta.

Lokakuussa hankin työhuoneeseen uuden maton, sillä halusin saada sisustusta valmiimmaksi – kotimme käytiin kuvaamassa loppukuussa. Saimme myös ulkovalaisimet paikoilleen ja kuvailin ulkoa sisällepäin. Kirppislampusta tuunattiin makkariin uusi valaisin. Pääsimme ensimmäistä kertaa saunomaan!

Marraskuussa saunatupaan saapui uusi ”asukas” ja minä aloin jo valmistella joulua hankkimalla mm. Blossa-glögiä ja sain myös kauniin Joy-kynttelikön, josta olin haaveillut jo muutaman vuoden ajan. Vietimme isänpäivää ja olohuoneeseen vaihdettiin talvisempi ilme. Ulkokasvit piti suojata tulevan talven varalta.

Joulukuu onkin vielä tuoreessa muistissa. Silloin postailin paljon jouluisista aiheista ja koristelin kotia ensimmäistä joulua varten. Kuvasin vihdoin myös valmiin lasten kylppärin.

Paljon on mahtunut tähän vuoteen! Tästä blogista on muotoutunut aivan erilainen kuin alunperin ajattelin; tämän piti olla vain kakkosblogini raksavaiheen ajan, mutta alusta asti halusin alkaa tehdä erilaista raksablogia kuin mihin olin törmännyt aiemmin. Pääpaino on pysynyt enemmän sisustamisen kuin rakentamisen näkökulmassa. Tämä blogi imaisikin minut täysin mennessään ja vanha blogini sai jäädä.

Parasta on ollut vuorovaikutus teidän lukijoiden ja blogivierailijoiden kanssa. Kaunis kiitos kaikista mukavista ja kannustavista kommenteista ja sähköposteista, joita olette minulle lähettäneet! On ihan huikeaa, että miljoonan sivulatauksenkin raja meni juuri rikki!

Vuosi 2012 jatkuu Valkoisessa Harmajassa samoissa merkeissä – eli sisustamisen ja lifestylen parissa – mutta jotain muutoksiakin on luvassa. Toivottavasti pysytte matkassa!

Oikein Onnellista ja Antoisaa Uutta Vuotta Kaikille!
Author

20 Comments

 1. >Juuri tässä uuden vuoden illanviettoa odotellessa ja vapaapäivää raksalta pitäessä mietin, että mitäpäs tässä keksisi ennen kuin ilta alkaa. Sitten huomasin postauksesi, kiitos siitä! Kauniiden kuvien parissa vierähti tovi. Kovin ihana ja jotenkin lohduttavan näköinen vuosi teillä, erityisesti koska olemme itse rakentamisen loppusuoralla ja jaksaminen on koetuksella.Rentouttavaa uutta vuotta!- P

 2. Valua Kuvasa Reply

  >Mukavaa varmasti, kun on uusi koti ja paikat järjestyksessä. Toivottavasti jaksat jatkaa modernin kodin bloggailusta. Meillä muutto on edessä ensi vuonna ja vielä rakennetaan täyttä vauhtia. Sisätyöt ovat yllättävän hitaita. Oikein hyvää uutta vuotta!

 3. >Kiitos vain itsellesi kun jaksat pitää yllä ihanaa ja inspiroivaa blogia, tänne on aina kiva tulla kurkkaamaan kauniita kuvia ja positiivisia juttuja.Oikein Onnellista Uutta vuotta koko teidän perheelle!Piia

 4. >Kivoja kuvia menneeltä vuodelta!Kiitos sinulle inspiroivasta blogista ja matkassa pysytään tänäkin vuonna :)Oikein hyvää ja onnellista alkanutta vuotta 2012 koko teidän perheelle!-I-

 5. >Ihana postaus!En ole vielä kovin kauan blogiasi seurannut, joten oli kiva lukea projektistanne lisää!Itse olemme asuneet uudessa kodissamme kohta vuoden, ja meillä on myös isot alumiini-ikkunat olkkarissa ja keittiössä, alkavat lattiasta ylettyen kolmeen metriin. Mutta meillä on verho-ongelma. Sälekaihtimet ei onnistu koska ikkunoissa on ylhäällä yksi poikkipuu ja näinollen sälärit pitäis laitta useammassa osassa. Enkä muutenkaan niistä niin kauheasti ulkonäöllisesti välitä. Teillä näyttää olevan jotkut rullaverhot? Olen niitäkin mietiskellyt. Haluasin että niistä näkisi edes vähän ulospäin mutta ei sisäänpäin. Eikä auringonpaistekaan kesällä sisälle ole kovin kiva jos on muutenkin kuuma. Joten, olisi kiva kuulla teidän verhojen merkkiä ja miten ne ovat toimineet!-H

 6. >Kappas, joku muu lukija olikin jo esittänyt kysymykseni…eli minäkin kiinnostuin noista teidän olohuoneen rullaverhoista. Meilläkin olohuoneessa suht isot ikkunat ja nyt on alkanut pitkien sivuverhojen eteen vetäminen tympiä. Mietin olisiko rullaverhot meillekin hyvä ratkaisu. Onnellista alkanutta vuotta teidän perheelle:)

 7. >Onnellista uutta vuotta myös sinulle. Ehdottomasti pysyn mukana ja matkassa. Kiitos sinulle aina vaan miellyttävästä sisustus-ja raksapostauksista. Voisin ottaa sut vaiks meille antaa vinkkejä sisustuspulmiin. Mun on välillä vaikea tehdä päätöksiä, kun pelkään ettei lopputulos olekaan sellainen jota mielikuvat olivat. Mukavaa se silti on sisustaa tai ainakin suunnitella. ü

 8. >Löysinpähän vastauksen rullaverhoasiaan, kun hoksasin mennä huhtikuun päivitysten kohdalle! 🙂 Pialle myös vinkkinä…Sellaista vielä kysyn, että minkä verran niistä näkee läpi ulkoapäin?

 9. Sanna / Koti- Kullankallis Reply

  >Upealta viime vuotenne näyttää ja miten kauniisti kotinne onkaan elänyt, joka kuukausi… Mutta uskomatonta miten nopeasti muuton jälkeen saitte kotinne näyttämään kodilta…Meillä muutto muutaman kuukauden sisällä (ei vielä tiedetä ajankohtaa) ja hieman jännittää koska tavarat löytävät lopulliset paikkansa kun maaliskuusta mukana auttamassa 3 pientä, joista vanhin 3,5v. ja nuorin vastasyntynyt :)Onnellista vuotta 2012 Valkoiseen Harmajaan!

 10. >Vitsit olipas kiva postaus 🙂 Tykkään kyllä teidän Harmajasta todella paljon!Oikein onnellista alkanutta vuotta!

 11. NYC Fashionista Reply

  >Upea yhteenveto menneesta vuodesta – blogi elaa hienosti ja siirtyminen rakentamisesta sisustamiseen on ollut mielenkiintoinen seurata. Teilla on todella kaunis koti ja erinomainen, varma maku!

 12. >Janina: Kiitos, samoin teille! :)P: Kiitos mukavasta kommentista! 🙂 Tsemppiä rakentamiseen! Kohta se on ohi… :)Helena: Kiitos, samoin sinne! :)Padmerine: Kiitos sinullekin ja samaa toivotan sinne teille. Ja onnea tonttikaupoille. :)Valua Kuvasa: Juu, en minä tästä rakkaasta harrastuksesta raaski luopua. Juttujen aiheet tietysti muuttuvat enemmän ja enemmän sisustamisen suuntaan, kun raksavaihe alkaa olla ohi. Ja myöhemmin on luvassa pihajuttuja. :)Tsemppiä teille sisähommiin oikein paljon!Piia: Kiitos positiivisesta kommentistasi! Oikein kivaa vuotta 2012 sinnekin! :)Meän Satu: Kiitti! :)I: Kiva kuulla! :)helkku: Kiva, että löysitkin jo vastauksen rullaverhoasiaan. Melkein kaikki tiedot täältä blogista löytyykin tuotteiden osalta jos vaan jaksaa etsiä. ;)Ollaan oltu tosi tyytyväisiä meidän rulliksiin. Makkareissa on pimentävät, joten niistä ei näy yhtään läpi ja "tavallisista" näkyy valonkajastus ja varjot jos menee verhon lähelle. Varsinaisesti ei siis näe läpi ollenkaan.Sellaisia rullaverhojahan on olemassa, joista näkee ulos mutta ulkoa ei näe sisälle. En vaan nyt valitettavasti muista niiden valmistajaa…Toivottavasti löydätte ratkaisun verho-ongelmaanne. :)Pia: Suosittelen rullaverhoja lämpimästi. Meillä on ihan perusmalliset – hankittu paikallisesta kaihdinliikkeestä.Leenah: Voi kuinka mukava kuulla. Kiitos kivasta kommentista! 🙂 Sisustaminen on niin mukavaa. Inanaa: Kiitti, samoin sinne! :)Sanna: Kyllä ne tavarat vain kummasti löytävät paikkansa ajan kuluessa. Ja eihän kaiken heti tarvitsekaan olla valmista. Saatte nauttia ihanasta vauvantuoksuisesta arjesta. :)Marja: Kiitos, mukava kuulla! 🙂 Oikein hyvää uutta vuotta teidänkin perheelle. NYC Fashionista: Olipas kivasti kirjoitettu, kiitos! 🙂

 13. >Löysin blogiisi vasta nyt. Ihana kollaasi viime vuodestanne. 🙂 Ihanan kotoisan mutta silti selkeän ja tyylikkään näköistä uudessa talossanne. Kaikkea hyvää tälle uudelle vuodelle! 🙂

 14. >Heidi: Kiva, että löysit tänne ja kiitos mukavasta kommentista! Toivottavasti tulet uudestaankin ja mukavaa uutta vuotta sinullekin! 🙂

 15. Tykkään hirmuisesti blogistasi. Meillä olisi tarkoitus aloittaa harmajan rakentaminen tänä kesänä. Ja valkoisen harmajan myös ;-). Mies vähän pelkää tuota valkoista väriä ulkoseinissä. Nyt kun olette jo taloa kohta pari vuotta asustaneet, niin miten se on aikaa ja likaa kestänyt? Muistatko mikä sävy teillä on?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.