Siinä missä olen tehnyt kaappien kevätsiivousta, on täytynyt siivota myös tietokoneen kovalevyä. Sehän tuppaa täyttymään vähän väliä, kun kuvatiedostoja kertyy niin suuri määrä. Löysin siinä samalla nämä meidän kotikuvat, jotka kuvattiin lokakuussa 2011 Deko-lehteen. Olimme tuolloin asuneet tässä kodissa vasta puolisen vuotta ja nyt onkin kiva katsoa kuinka sisustus on muuttunut neljän vuoden aikana. Tämä olkoon samalla vastaukseni Karlan heittämään haasteeseen.

valkoinenharmaja-2094q

valkoinenharmaja-2044q

valkoinenharmaja-2087q

valkoinenharmaja-2188q

valkoinenharmaja-3456s

valkoinenharmaja-3451s

valkoinenharmaja-2052q

valkoinenharmaja-2300q

valkoinenharmaja-2072q

valkoinenharmaja-2080q

valkoinenharmaja-2076q

valkoinenharmaja-2131q

valkoinenharmaja-2137q

valkoinenharmaja-2148q

valkoinenharmaja-2154q

valkoinenharmaja-2267q

valkoinenharmaja-3508s

valkoinenharmaja-3467s

valkoinenharmaja-2217q

valkoinenharmaja-2258q

valkoinenharmaja-3419s

valkoinenharmaja-2228q

valkoinenharmaja-2302q

valkoinenharmaja-2278q

valkoinenharmaja-2247q

valkoinenharmaja-2230q

Kuvausviikonloppu oli jännittävä. Hermoilin tietysti etukäteen kamalasti, kun piti siivota ja laittaa kaikki paikat tiptop-kuntoon. Mutta kyllä niitä pölyisiä nurkkia jäi silti ja minua hävetti. Uudet lakanatkin vedin suoraa pakkauksesta esille, joten taitokset näkyvät. Helmalakanakin olisi ehkä kannattanut hankkia, vaikka olinkin tuolloin inspiroitunut Lotta Agatonin kuvista, joissa Hästensin ruudut jätettiin esille petauksessa. Muistan, että stressasin myös siitä, että en osannut asetella tyynyjä nätisti sohvalle. Onneksi Piia toimi asiantuntevana stailaajana. Olin kovin epävarma omista sisustustaidoistani.

Ero omiin kuviini näkyy selkeästi mm. kuvakulmissa. Olen tainnut jämähtää niihin lempparikuvakulmiini. Kuviin nähtiin tietysti paljon enemmän vaivaa verrattuna blogikuviini: oli lisävaloja ja heijastuskankaita, vessan ikkunaan viritettiin leivinpaperia, kun sieltä tulvi liian kirkas valo. Oikein mielenkiintoiset päivät olivat! Kuvat otti valokuvaaja Sameli Rantanen ja samoja kuvia on käytetty Kannustalon esitteissä. Meidän kotijuttu julkaistiin Dekon numerossa 3/2012 ja sen kirjoitti Piia Kalliomäki.

Kodin sisustusta on tässä neljän vuoden aikana täydennetty mm. uudella matolla ja olohuone näyttääkin nykyisin melko erilaiselta; pidän yleensä sohvamoduleita irti toisistaan ja Artekin nojatuolit ovat kulkeutuneet takaisin vanhempieni kotiin. Olohuone näyttää näissä kuvissa pienemmältä, johtuu varmaankin huonekalujen asettelusta. Pientä pintaremppaakin on tehty: seiniä on maalattu olohuoneessa ja makuuhuoneessa ja pikkuneidin huone on saanut uuden värikkään tapetin.

Minusta tuntuu, että oma sisustussilmä on harjaantunut vuosien kuluessa. Koti on alkanut muovautua enemmän oman näköiseksi. Selkeästi meidän sisustus kuitenkin heijastelee myös trendejä, vaikka perusasetelma pysyykin koko ajan samana. Sisustuksen perusta (suuret pinnat, huonekalut) ei koe suuria muutoksia, mutta pienesineet ja muut sisustuksen oheistuotteet päivittyvät aika ajoin.

Miltä teidän kodissa näytti muutamia vuosia sitten? Haastan mukaan sikkon, Maijun ja Charin.

Translation: Our home four years ago when it was photographed for Deko magazine (in issue 3/2012). The base of our home decor stays the same through out the years, but trends are reflected in small interior accessories.

Photographed by: Sameli Rantanen for Kannustalo and Deko magazine

Author

14 Comments

  • Se on samaa sarjaa keittiökaappien kanssa: eli Topi-keittiöiden Kosketus-mallia. 🙂

 1. Muistan tuon päivän niin hyvin! Oli ihana päästä teillä käymään, tutustua teidän ihanaan perheeseen, sinun vanhempiisi (äitisi lounasruuat on vieläkin kielen päällä ja sellaista lounasta ei koskaan kuvauspäivänä saa 🙂 ja nähdä teidän kaunis koti. Hyvät kuvat kestää aikaa.

  • Onpa kiva kuulla! En varmaan koskaan unohda tuota kokemusta, oli se niin jännää! 🙂

 2. Kaunis koti ja Ihana skandinaavinen rento sisustustyyli! Keittiön taso näyttää superhienolta, millainen valkoinen taso on käytössä ja kestääkö se kuumaa?

  • Meidän keittiöntasot ovat Okitea (kivikomposiitti). Blogin alkupäästä löytyykin siitä tarkempaa tietoa. Kestää kyllä jonkin verran kuumaakin ja on tosi helppo pitää puhtaana.

 3. Kaunista oli jo silloin! 🙂

  Onko nuo teidän kylppärinkalusteet mistä? Siis laatikostot ja lavuaarit? Ootteko olleet tyytyväisiä?

  • Kiitos. 🙂

   Kylppärin kalusteet on Ikeasta. Hyvin ovat pelittäneet. Ei mitään valittamista. 🙂 Paitsi, että laatikot eivät pysy järjestyksessä, mutta se ei ole Ikean vika. 😉

  • Se on vuosia vuosia sitten ostettu Sisustuksen Koodista, eikä niitä enää taida saada. Lamppu on mennyt rikki…pitäisikin korjata se. Nyt se on unohtunut rikkinäisenä kaapin perälle.

 4. Rock-matto sopisi meidän kotiimme. Sohvaryhmän edessä on tällä hetkellä siskoltani VM-Carpetin pitkänukkainen matto ”hoidossa”, koska heidän 2 ”ilves”-kissaansa (Maine Coon) ja kyseinen matto olivat huono yhdistelmä. Matto ei kuitenkaan ole ihan meidän näköinen, joten peukut pystyyn, että arpaonni suosii.

 5. Heips.

  Teillä on kyllä todella nätti koti! 🙂 Tykkään erityisesti noista teidän ruokailutilan värikkäistä tauluista. Mistä noita saa? 🙂

  • Kiitos, onpa kiva kuulla! 🙂 Taulut ovat meidän isän, Juhani Melenderin maalaamia. Tällä hetkellä niitä saa mm. Turusta taidelainaamosta sekä Sisustuksen Koodista, ja Kokkolasta K.H. Renlundin taidemuseosta. Kannattaa katsoa myös nettisivut juhani.melender.com ja Instagram @juhanimelender

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.