Minulla on alkanut kesäloma! Mikä mahtava fiilis! Tietysti on tärkeää vain olla ja nauttia, mutta kunhan akkuja on ladattu, niin olisi kiva toteuttaa joitakin ideoista, jotka ovat pyörineet pidemmän aikaa mielessä. Toteutan nyt loman alkajaisiksi heti yhden postausidean, jota olen hautonut mielessäni pitkään. Ajattelin nimittäin aloittaa uuden postaussarjan ”Sisustusuutisia”, jossa tulen esittelemään uutuustuotteita ja muita sisustukseen liittyviä uutisia. Postaustyyppi on varmaankin tuttu niille, jotka seuraavat ruotsalaisia sisustusblogeja, sillä siellä tämän tyyliset viikon yhteenvetopostaukset ovat yleisiä. Katsotaanko riittääkö Suomen sisustusrintamalta juttua ihan joka viikolle, mutta toki poimin mukaan myös ulkomaisia sisustusuutisia. Sellaisia juttuja, jotka kiinnittävät huomioni ja ylittävät oman uutiskynnykseni.

Aloitetaan tämän viikon sisustusuutiset täältä Suomesta, yhdestä perinteisikkäimmistä brändeistämme: Aarikasta. Aarikan tuotevalikoima päivittyy syksyllä uusilla valaisimilla nimeltään ”Reitti” ja ”Valopallo”. Uniikit valaisimet suunniteltiin alunperin Aarikan 60-vuotisjuhlanäyttelyyn, mutta nyt ne on otettu tuotantoon ja saapuvat siis syksyllä kauppojen hyllyille. Valaisimien päämateriaali on puu, kuten Aarikan tuotteissa yleensäkin.

aarikan_uutuudet

”Reitti” valaisimet on suunnitellut Anu Penttinen ja niitä saa mustana, keltaisena, valkoisena sekä pinkkinä. Valkoisesta ”Valopallo” valaisimesta on saatavilla sekä pöytä- että kattovalaisin ja valaisimet on suunnitellut Aamu Song ja Johan Olin.

rej_tuotteet

Suomalainen kuivauspattereiden valmistaja Rej-Design on tuomassa markkinoille uusia kuivainmalleja sekä uuden, täysin kuparin värisen kuivauspatterin. ”Tällä hetkellä kupari on hyvin suosittu sävy sisustuksessa. Rej-Designin tuotteilla on aina ollut kuparinen sydän, mutta nyt sen hehkua saa ihailla myös ulkopinnalla”, kertoo Rej-Designin toimitusjohtaja Mari Vanhalakka. Rej-Designille myönnetiin kesäkuussa Design from Finland –merkki. Kauniisti stailatut kuvat viehättävät ainakin omaa silmääni ja osoittavat kuinka tyylikkäiltä kuivauspatterit voivat näyttää.

anno_tyynyt

anno_pyyhkeet

Kodin Ykkösen ja Anttilan tuotevalikoimaan kuuluvan Anno-sarja syysuutuudet on myös julkistettu. Mallistoon on tuotu kasvillisuudesta poimittuja vihreitä sävyjä, poltetun oranssina hehkuvaa terrakottaa sekä pehmeän utuisia pastelleja. Luvassa on uusia kuoseja (nimeltään ”Köynnös” ja ”Viuhka”), piensisustusesineitä (kuten metallisia pientarjotinpöytiä ja sisustustauluja sekä laaja korivalikoima) ja suosittu Pandora-matto saa uuden terrakotan värin. Anno-lakanamallisto laajenee uudella materiaalilla, pehmeäksi pestyllä perkaalipuuvillalla. Tiukkakierteisestä langasta tiiviillä palttinasidoksella kudottu perkaalipuuvilla on materiaalina erittäin tiivis, jolloin pöly ei jää helposti kuituihin ja pesun ansiosta tuote on miellyttävän tuntuinen ihoa vasten. Kylpyhuonemallisto täydentyy mm. vohvelipyyhkeillä. Lisää Annon uutuuksista voit lukea Kertun ”Modernisti Kodikas” -blogista.

tomdixon_brew_edited-1

Brittiläinen designbrändi Tom Dixon on laajentamassa syksyllä mallistoaan kahvilatuotteisiin. Luvassa on uusi ”Brew”-sarja, johon kuuluu ainakin kannuja ja espressokuppeja. Malliston lehdistötilaisuus järjestetään heinäkuussa, joten sen jälkeen selviää tarkemmin mitä on tulossa.

Sisustuslehtirintamalla on tapahtumassa myös paljon! Syksyllä lanseerataan peräti kaksi uutta sisustuslehteä: Asun ja WAU.

Asun_lehtikansi

WAUMagazine+(1)

Ensimmäinen numero Asun-sisustuslehdestä ilmestyy ensi viikolla ja luvassa on ”elämyksiä, tietoa ja tunnelmaa”. Lehden päätoimittajana toimii Dekon entinen päätoimittaja Ulla Koskinen. Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Asun-lehden teemoja ovat persoonalliset kodit, alan tekijät ja ikonit, arjen kauneus, muotoilu ja arkkitehtuuri.

Toinen sisustuslehtiuutuus WAU. ilmestyy ensimmäisen kerran elokuussa ja sen päätoimittajan työskentelee Anmari Korpinen. Lehden teemoja ovat sisustus, muotoilu, arkkitehtuuri ja vaihtelevat lifestyle-teemat. Lehden esikuvana on brittilehti Wallpaper. Kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyvä WAU. -lehden formaatti tavoittelee kirjamaista suuntaa.

Innolla odotan molempien lehtien lanseerausta ja kuulin juuri, että Asun-numerosta voi bongata meidänkin kodin (Kannustalon mainoksesta)!

Mukavaa sunnuntaipäivää!

 

Kuvat valmistajilta ja taustatietoa marmai.fi

Translation: I started a new blog post series where I will focus on interior decoration news for the past week. These are some of the new products that will be lauched shortly. Finnish readers will also receive two new interior magazines on the market this autumn. I will keep this post series mostly in Finnish, since the news will concentrate on Finnish products.

Author

16 Comments

 1. Hauska juttuidea ja hyviä vinkkejä! Reitti näyttää metkalta, tosin suht helppo toteuttaa samanmoinen aivan itsr. Lehtiä jään minäkin innolla odottamaan.

  • Niinpä, tuon Reitin tapaisia valaisimia onkin jo näkynyt DIY-juttuina. Mutta kaikki eivä jaksa itse väkertää, joten on helpompi ostaa valmiina… 😉

 2. Oi että, tuo Reitti on upea! Taidan pistää ostoslistalle. 🙂

  Ja uusia sisustuslehtiä – jes! Niitähän ei ole koskaan liikaa, nimim. muutaman tilaaja ja muutaman vakiostaja (pitäisi tilata nuo loputkin 😉 ).

  • Olen samaa mieltä, lehtiä ei voi olla liikaa! 😀 Olen sisustuslehtien suurkuluttaja. Mutta valitettavasti kaikki eivät vain pärjää taloudellisesti…

 3. Ei vitsit, vielä toinen lehtiuutuus. Olen odotellut tuota Asun-lehteäkin aivan innoissani! Olen myös haaveillut, että kylppäriremontissa ei lähtisikikään upottamaan putkia vaan antais kupariputkien reilusti kulkea laattojen pinnalla. Rejn kuparikuivain olis aivan nappi!

  • Kupariputket esillä pitäminen ei ole hullumpi idea. Vähän loft-henkeä. 🙂 Nuo Rejn tuotteet ovat minulle ihan uutta. Mahtavaa, että Suomesta löytyy tällaistakin osaamista! 🙂

   Asun-lehti vaikuttaa oikein inspiroivalta. Piti heti hakea kaupasta… 🙂

 4. No nyt sitten tiedän mitä ”tyyli ikonini” Ulla Koskinen alkoi tehdä Dekosta lähtiessään.
  Tuon lehden ostan varmasti.
  Muutenkin oikeasti mielenkiintoinen postaus.
  Hyvää kesälomaa!

  • Kiva kuulla, että tämä postausidea miellyttää. 🙂 Tuumasin, että ei niitä tiedotteita kuitenkaan jokaiseen sähköpostiin putkahtele, joten ehkä tässä koosteessa on lukijoilleni vähän uutta. 🙂

   Ulla Koskinen on myös minun tyyli-ikonini, Helena Karihtalan lisäksi. Oma tyylini alkaa aina rönsyillä pelkistetystä modernista tyylistä ja ihailen tuota Ullan omassa tyylissä pysymistä. 🙂

 5. Tosi kiva postausidea. Ja uusia sisustuslehtiä, kyllä kelpaa. Pidän kovasti blogistasi. Hankin juuri
  Ikean tarjoiluvaunun koristamaan olohuonettamme! Hyvää lomaa sinulle.

  • Kiitos mukavasta kommentista! 🙂 Hyvää kesää sinulle ja rentouttavia sisustushetkiä! 🙂

  • Onpa tosi kiva kuulla! 🙂 Ja kiitokset lomatoivotuksista! Täällä rennosti terassin auringossa vastailen teidän kommentteihin. 🙂

 6. emiliamaria Reply

  Siis postaat suoraan mailiin tulevista markkinointi-tiedotteista tekstiä tänne? No joo, käyhän se varmaan sekin.

  • Tekstin olen kirjoittanut itse, muutamaa lainausta lukuunottamatta. Ja valitsen itse tiedotteet, joista postailen. Ihan kuten sisustuslehtien pikkujutuissa. Itse tykkään ulkomaisista blogeista lukea tätä juttutyyppiä ja ajattelin, että on kiva tuoda esiin suomalaisia uutuuksia. Blogini sisällön teen sen mukaan, mitä itse haluaisin lukea. Valitettavasti en voi miellyttää kaikkia, enkä haluaisikaan. Onneksi kenenkään ei ole pakko näitä postauksia lukea. 🙂

 7. Kiva idea, toteutukseen vain Suvi.
  Aarikan ihailijana luulen että Reitti löytää meillekin. Aivan ihana.

  • Kiva kuulla! On hienoa, että Aarikkakin uudistuu. 🙂 Toivottavasti nähdään vielä lisää uutuustuotteita! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.