Meidän pihalla kasvaa kukkia, jotka ovat melkein yhtä ihania kuin pionit. Ne ovat viime syksynä istuttamiani Ice Wonder -tulppaaneja. Tässä tulppaanilajikkeessa on suuri, pallomainen kukka, jossa on monia kerroksia. Vähän niin kuin pionissakin.

ice_wonder_tulppaani_kynttila

ice_wonder_tulppaani_oh

ice_wonder_tulppaani_lahi

ice_wonder_tulip_2

ice_wonder_tulip

ice_wonder_tulip_candle

kukkanen

Minun ei enää tarvitse käydä ostamassa perjantaikukkasia, kun niitä saa noukkia omalta pihalta ruohonleikkuun jälkeen (terveisiä vaan ruohonleikkaajalle! ;). No, toivotaan että suurin osa tulppaaneistani säästyy kuitenkin ruohonleikkurin terältä. Näitä sipuleita pitää kyllä ostaa lisää ja tehdä oikein suuri kukkapenkki!

Onko teillä lempparisipulikukkalajikkeita? Vinkkejä?

Translation: This flower is almost as beautiful as peony. This is called Ice Wonder tulips and I have planted them in my garden. Unfortunately one of them got snapped while my husband was mowing the lawn, so that is why I have one in a vase in our living room right now. Now I get to enjoy these beautiful flowers inside also.

Author

16 Comments

 1. Tulppaani? Yhtä kaunis kuin pioni? Ääk! En tykkää tulppaaneista (yleensä), mutta rakastan pioneja, joten tämä yhtälö on aika hämmentävä.

  Mutta on kyllä upea kukka!

  • No juu, eihän tuo oikein edes näytä tulppaanilta. Joten eikös se ole oikeastaan ihan sama mikä kukan nimi on…? Kaunis ulkonäkö ratkaisee. 🙂

 2. Onpa tosiaan kauniita tulppaaneja! Taidankin kaivaa noita syksyllä maahan.
  Sipulivinkiksi huikkaisin jättilaukat. Istutin niitä viime syksynä, ja nyt pihalla on mahtavan isoja palleroita. Laitoin niistä juuri viime viikolla kuvia blogiini, joten sieltä voi käydä kurkkaamassa.

  • Joo, jättilaukat ja muutenkin sen lajin sekoitukset ovat ihania! Minullakin kasvaa jättilaukkaa leikkimökin kulmalla. Ihania palleroita. 🙂

 3. Oi miten ihana!!! Meidän piha on ollut viime kesät aivan hunningolla… nytkin pionipensaat kasvavat tuoksuvatukkaa… ja morsiusangervot ovat aivan ylikasvaneita puskia… Mutta josko tästä seuraavan aurinkoisen päivän tullen innostuisi edes kitkemään rikkaruohot. Ja syksyllä minunkin on pakko istuttaa noita jonnekin! Eli syksylläkö ne siis kuuluu istuttaa? Kyselee nimim. olenkohan ikinä istuttanut yhtään sipulikukkaa… 😀

  Jättilaukka (mulle ihan uusi tuttavuus) on myös upea, niitä ajattelin istuttaa myös!

  • No kyllä minunkin kukkapenkit kaipaisivat kohennusta! Rikkaruohoja pitäisi kitkeä ja istutusalueet rajata kauniisti. Pioneihin ei taida tänä vuonna tulla kukkia ollenkaan, kun nuppuja ei vieläkään näy. :/ Viime vuonna kyllä kukkivat.

   Käsittääkseni sipulit laitetaan syksyllä maahan. Niin minä olen tehnyt. Mutta kai joitakin lajikkeita voi laittaa myös keväällä…en tosiaan ole asiantuntija. 😀

   Näitä Ice Wonder -tulppaaneja pitää kyllä laittaa lisää. Ihania ovat! 🙂

 4. Tilasitko nuo sipulit jostain, vai löytyikö ihan puutarhalta/kaupasta..? Mäkin haluun! 🙂

  • Ihan Kodin Terrasta kävin ostamassa. Tai jostain muusta vastaavasta liikkeestä, ihan 100 % varmuudella en muista… Puutarhalta tai tilaamalla en ole koskaan ostanut kukkasipuleita.

 5. On todella kaunis tulppaani. Taidanpa hankkia noita syksyllä, jos tulee puutahamyymälöissä vastaan.
  Mun tulppaanisuosikki tänä keväänä on ’Apricot Parrot’ -lajike, joka on nimen mukaisesti ihanan aprikoosin värinen, ei ollenkaan oranssi, kuten pakkauksen kuvassa oli. Myös ’Little Girl’ oli kiva, se on aikainen lajike ja kukki keväällä ensimmäisenä kerman värisillä kukilla, joissa oli oikein haaleita vaaleanpunaisia raitoja. Vanha suosikkini on ’Black Parrot’.

  • Juu, tämä lajike kannattaa painaa mieleen. Upeita kukkasia, jotka kukkivat kauan. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.