Eteisen vaatehuoneen fiksaus on vihdoin saatu tehtyä ja nyt voidaan taas nauttia toimivammasta vaatesäilytyksestä. Ongelmana oli se, että seinässä olleet Ikean ”Vippa”-koukut olivat irtoilleet ja vaatehuoneeseen oli kertynyt liikaa tavaraa. Nyt tavaraa on karsittu ja koukut on kiinnitetty tukevammin seinään kiinni. Vaatehuoneen valaistus uusittiin myös, sillä aiemmin siellä olleet roikkuvat työmaavalaisimet olivat epäkäytännölliset ja toisen muoviosakin oli rikkoutunut.

eteisen_vaatehuone

eteisen_vh_koukut

eteisen_vh

Aiemmin seinässä oli Ikean Vippa-koukkuja kahdessa rivissä. Nyt siirsimme ne alemmaksi ja sommittelin koukut limittäin toisiinsa nähden. Koska koukkujen paikkaa siirrettiin, täytyi vanhat reiät paikata, joten seinä paklattiin ja maalattiin uudestaan. Sävyä ei vaihdettu, eli harmaa on edelleen Tikkurilan ”Graniitti”.

Seinään kiinnitettiin kaksi Ikean ”Ranarp” valaisinta, joihin ihastuin heti ensi näkemältä. Minusta on kiva luoda vaatehuoneeseenkin sisustettua fiilistä, eikä vain tehokkaan näköistä säilytystä (toki sitäkin tarvitaan). Myös kattoon hankittiin uusi valaisin. Sopiva löytyi Kodin Terrasta: yhdeksän euron kellarivalaisin.

kellarivalaisin

vh_valaisimet

Muuten vaatehuoneen säilytysjärjestelmä säilyi ennallaan. Toisessa päässä on tanko takeille ja sen yläpuolella vielä hylly harvemmin käytetyille kengille. Katonrajaan jää syvennys, jossa säilytämme kausivaatteita yms. Rumat muoviset säilytyslaatikot on piilotettu putiikkikassien taakse. Näteissä kasseissa säilytän kenkiä ja laukkuja.

Todellisuudessahan Vippa-koukut tulevat olemaan täynnä lasten takkeja ja muita ulkovaatteita. Tähän tapaan:

vh_todellisuus

Nyt täytyy vielä muistuttaa lapsia, että koukkuihin voi jälleen ripustaa takkeja eikä jättää niitä eteisen penkille. 😉

Translation: We organised our storage space next to the entrance hall. Now there are more hooks where to place jackets and we also changed the lighting. I bought two ”Ranarp” lamps from Ikea and we also attached a new lamp on the ceiling. It all looks so nice when styled, but the last pic represents how the space will look in everyday life.

Author

12 Comments

 1. Kunpa meilläkin olisi hieman erimallinen eteinen, jotta saisi tuollaisen kaapin ja kamat sinne piiloon! Hieman haastavaa pitää järjestystä yllä eteisessä, jossa killuu välillä ”puolen kylän takit” ja koko köörin kengät. No, ehkä seuraavassa talossa jos sellainen joskus rakennetaan 🙂

  Rentoa sunnuntaita sinne 🙂

  • No kyllä meilläkin on välillä eteinen täynnä kenkiä ja takkeja. Se on elämää. Kun nyt edes on pitävät koukut taas seinissä mihin niitä takkeja voi käydä nostelemassa… 😉

 2. Hei. Saanko kysyä mitkä on vaatehuoneen mitat? Meillä alkamassa eteisremppa ja sinne tulossa tuon tyylinen komero mutta mietin vielä mitkä mitat olis riittävät.. Kiitos ja hyvää kevättä teille koko perheelle:)

  • Eteisen vaatehuone on 2,5 m2, sen tarkemmin en ole mitannut. Ihan hyvin tuokin koko riittää ja bonuksena on se, että katonrajassa on vielä säilytystilaa kylmälaitteiden upotuksen takia (ilmanottoaukkoja ei toki saa peittää).

   Hyvää kevättä sinnekin! 🙂

 3. Näyttää toimivalta ratkaisulta. Tuntuu välillä että mikään säilytystila ei riitä, mutta luulen että kysymys on liiasta tavarasta. Etenkin tämä vuodenaika on haastava, kun on välikausi- ja talvivaatteet vielä esillä. Onneksi nyt pääsee viemään talvitakit pesulaan ja lapsen vaatteet voi pestä ja pakata pois. Aiemmin en vielä uskaltanut luottaa talven olevan ohi.

  • Sanos muuta! Tavaraa on ihan liikaa ja lisää vain tulee, kun lapset kasvavat hurjaa vauhtia. Kesäkuussa osallistun pihakirppistapahtumaan ja toivottavasti pääsen sitten eroon ylimääräisistä…

 4. Hei. Teillä on tämä asko mixed matto, niin kysyisin tietämättönä minkä värinen se on, kun eiks niitä ole vaikka minkä värisiä? Haluaisin tilata myös meille siksi kyselen, kun teidän maton sävy niin kaunis.

  • Käsittääkseni juuri tuon meidän maton mallin nimi on ”Asko mixed” – muun väriset on kai erinimisiä…? Ainakin niin oli silloin muinoin, kun maton ostin. Se on mustavalkoinen.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.