Viime syksynä kirjoittelin siitä, että haaveilen uudesta laatasta keittiön välitilaan (”Uutta laattaa keittiön välitilaan?”). Nykyisessä laatassa on käytännöllisyyden kannata se ongelma, että sauma pinta-alaa on runsaasti ja sen puhdistaminen on hankalaa. Onneksi sinne kuitenkin harvemmin roiskuu mitään vettä tuhdimpaa, sillä kokkailu tapahtuu pääasiassa saarekkeella. Visuaalisesti minua on alusta asti häirinnyt se kuinka paljon mosaiikkipalat kiiltelevät. Sitä en osannut aavistaa laattaa valikoidessa.

Olen päättänyt, että välitilaan pitäisi saada carrara marmoria tai marmorin näköistä laattaa ja nyt vihdoin on ruvettava tuumasta toimeen. Niinpä kiertelin perjantaina rautakauppoja ja laattaliikkeitä etsien sopivaa laattaa. Arvata saattaa, että hintaero aidon marmorin ja marmorilta näyttävän laatan välillä oli huima. Kaakelikeskuksesta sain sovitteille marmorilta näyttävän laatan, joka kaupassa vaikutti oikein kelpo yksilöltä. Kotona sitä sitten mallailtiin keittiön välitilaan…

marmori_valitila

marmorilaatta

marmorilaatta_ehdokas

Mallipala oli muistaakseni Marmi Bianco Carrara. Mutta arvaatteko mikä on suurin ongelma tässä laatassa? Jälleen se kiilto! Keittiötä vastapäätä olevista suurista ikkunoista tulvii niin paljon valoa, että laatan pinnasta voi melkein peilata omaa peilikuvaansa. Onneksi otin laatan kotiin sovitteille, sillä kaupassa ja laattaa vaakatasossa pidettäessä se näytti ihan hyvältä. Tai no sävy on ehkä liian valkoinen myös.

ihana_mosaiikkiK-raudassa ihastelin Laattapisteen kaunista kuusikulmaista marmorimosaiikkia. Tämä olisi ihanaa jos kaikki palat olisivat noita perusmarmoripaloja, eikä seassa olisi ollenkaan noita ”efektipaloja”, jossa on erilainen hionta. Mutta mosaiikkia meille ei nyt tällä kertaa olla laittamassa välitilaan. Haluan mahdollisimman vähän saumoja.

Nyt onkin siis etsinnässä mattapintainen (öljytty?) harmaasävyinen marmorilaatta tai sen näköinen laatta. Onkohan sellaista ihan mahdotonta löytää? Osaatteko vinkata mistä voisin löytää sellaista laattaa (koossa 60×60 tai 60×30 cm)?

Translation: I am trying to find new tiles for our kitchen. It has to be carrara marble or something resemling it. The tiles must be matt-finished, because otherwise it will look too shiny (as you can see in the pics).

Author

48 Comments

  • Juu, varmasti. Laatta kuin laatta. En ole antanut laatan käyttötarkoitusta rajoittaa valintaani.

 1. Oletko tutustunut Casalgrande Padanan Marte -mallistoon? Löytyy kiiltävä- ja mattapintaista laattaa eri sävyissä ja eri kokoisina. Muistaakseni Thassos oli kiva vaalea laatta. CP:lla taisi olla myös ihan oma marmori? mallisto.. RTV myy ainakin näitä laattoja 🙂

 2. Meillä välitilassa samaa kvartsia kuin tasot. 1cm vahvuinen levy siis. Ja sävynä juuri carrana.

  • Yhtenäinen levy olisi upein ratkaisu meillekin, mutta ikkunan takia tulisi saumat…ja luulen, että yhtenäinen levy tulisi liian kalliiksi…

 3. Tuota laattapisteen marmoria saa eri kokoisina (ilman hiottuja paloja), varastovalikoiman lisäksi laaja tehdastilausvalikoima 🙂

 4. Meillä on sama projekti mietinnässä, eli keittiön välitilan laattojen vaihto, ja marmori on yksi vaihtoehdoista. Viikonloppuna laattakauppoja kierrellessä yksi varteenotettava vaihtoehto löytyi ABL-laattojen myymälästä – mattapintainen marmorityyppinen laatta, josta otin kuvankin ja tiedot ylös: Marca Corona Deluxe, White natural, hinta 69,20 €/m2, koko 30*60 cm. Tämä voisi olla samantyyppinen mitä teilläkin on etsinnässä 🙂

 5. Spalife.fi löytyy mattapintaisia marmorikuvioisia kuivapuristelaattoja eri kokoisina

 6. Entäs jos seinän maalaisi vain valkoiseksi? Ei ainakaan kiiltelisi.

  Keittiöstä puheenollen. Minulla olisi kysymys valaistuksesta… Niin paljon olen paininut eri valolämpötilojen välillä. Onko teillä sisällä 3000 vai 4000 kelviniä valaisimissa? Vai onko kumpikaan? En tunnu osaavan päättää haluanko kodikkaan vai puhtaan valkoisen valon keittiömme välitilaan. Nykyinen kattovalaisimen 3000 K tuntuu mukavan lämpöiseltä, mutta toisaalta, olisiko 4000 K modernimpi ratkaisu… Suvi, auta:)

  • Kyllä minä haluan mielummin laattaa välitilaan. Vähän kontrastia ja viimeistelyä valkoiseen keittiöön. 🙂

   En muista minkä kelvinin polttimoita meillä on, mutta haluan aina valita mielummin lämpimän valosävyn. Minusta se on kodikkaampi, mutta nämä ovat makuasioita.

 7. Virolainen http://www.diapol.fi myy marmoritasoa, minkä saisi mittatilaustyönä varmaan hankittua tuohon välitilan seinäänkin asennettua. Sivujen mukaan sitä voisi saada myös mattahionnalla. Marmorilevyn paksuus on minimissään 20mm muistaakseni, eli vähän paksumpi kuin laatta, mutta ainakin saisi saumattomana ja olisi varmasti upean näköinen. Mattapintainen marmori voi olla vaan aika haastava pitää puhtaana keittiössä, sen verran huokoinen ja haastava materiaali muutenkin, vaikka onkin todella kaunis. Olen itse tilannut tuolta kvartsikomposiittitason, silloin palvelu oli todella hyvä ja keittiöntaso toimitettiin ja asennettiin mittauksesta viikon sisälle.

  • Kiitos vinkistä! Yhtenäinen marmorilevy olisi upea jos se on mahdollista toteuttaa. Tiedän, että käsittelemätön marmori on huokoinen ja saattaa olla hankala, mutta tuohon tilaan ei tule rasvaroiskeita, joten uskalla yrittää sitä. Ja toki marmori pitäisi myös öljytä…

 8. Niin kuin Gia jo tuossa sanoi, mattapintainen aito marmori on todella haastava pitää puhtaana huokoisuutensa sekä pinnan ”karheuden” takia, mutta asiaan voi vaikuttaa öljyämällä pinnan kiviöljyllä. Öljy kyllästää kiven jolloin se ei ime itseensä likaa. Öljyä on saatavilla kahta laatua, toinen säilyttää kiven värin luonnollisena, toinen tekee siitä ”märän” näköisen eli tummentaa pinnan.

  • Jep, juuri tuota mietin itsekin. 🙂 Kiitos Tuija asiantuntevasta vastauksesta. 🙂

 9. Hienot suunnitelmat sinulla. Oletko katsonut jo Tulikiven tarjonnan? Tulikivellä on marmorimosaiikkia.

 10. Komppaan Piiaa, eli ihan ensimmäinen ajatus oli että josko maalaisi mattaisen vaalean harmaaksi? Voisi puhdistuskin sujua helpommin, mm. saumojen kohdalta. Itse kammoan myös saumakohtia… Itse miettisin lattialaattaa tuohon, tai mattahiottua laattaa kuten joku vinkkasi, miksei se kvartsitasokin olisi makea saumattomuudellaan (tai isoina laattoina?).

  • Maalattu pinta ei viimeistele minusta keittiön ilmettä (meillä) samalla tavalla kuin upea laatta. Laatan käyttötarkoituksella ei ole väliä, eli huomioin kyllä myös lattialaatat. 🙂 Katsotaan nyt mitä tulee…kiire ei ole.

  • Minusta marmori on hyvin klassinen ja ajaton materiaali. Se vaan sattuu nyt olemaan enemmän pinnalla pienesineissä yms.

 11. Moikka,

  Lueskelin vanhempia kirjoituksia ja yritin etsiä olohuoneen sohvan tietoja. Kiva yksinkertainen ja vaalea harmaa väri juuri sopiva. Mistähän olet sohvan hankkinut?

  Kiitos hyvästä blogista.

  • Kiitos mukavasta palautteesta. Sohva on kotimaisen Adean ”Band” malli. On huippuhyvä! 🙂

 12. Hei! Katsoppas takuutuonti.fi, siellä on hyvä valikoima erilaisia graniitti- ja marmorilaatoja. Ja mikä parasta, sijaitsee Kaustisilla eli tosi lähellä teikäläistä. Ajattelin itse mahdollisesti hankkia sieltä kun rakentamisessa ollaan siinä vaiheessa vaikka asutaankin pks:lla, mutta appivanhemmat ovat kuitenkin siellä teidän nurkilla.

  • Juu, löysinkin tuon sivun googlettamalla, mutta siellä näytti olevan vain kiilloitettua marmoria. Pitää selvittää kyllä tuokin vaihtoehto joka tapauksessa. 🙂

 13. Meillä on välitilassa maitolasia. Aivan mahtava! Ei saumoja ja erittäin helppo pitää puhtaana. Ei myöskään kiiltele kovin paljoa. Hiottu puoli on seinää vasten. Suosittelen.

 14. Abl:n laattavalikoimasta löytyy tosiaan marmoria. Ja muutenkin minusta laadukasta ja hienoja vaihtoehtoja…

 15. Hei Suvi! Asiani ei nyt liity laattoihin, vaan olisin halunnut kysyä teidän olohuoneen matosta (Linie Design Asko mixed), että oletko ollut siihen tyytyväinen ja onko sitä ollut helppo pitää puhtaana ja kopistaa? Olen miettinyt meille samanlaista mattoa, tammilaminaatti lattialle.

  • Juu, olen olllut mattoon tosi tyytyväinen. Ihan imurointi ja tuuletus riittää. Mahdolliset tahrat olen poistanut marseille-saippualla ja vedellä. Voin kyllä suositella! 🙂

  • Laatta on Ii micronia Laattapisteeltä. Blogin alkupäästä löytyy tarkempaa tietoa.

 16. Marmori on niin arvokasta että pyytäisin varmaan tarjousta useammasta paikasta. Virostakin saa monesta paikasta marmoria ja juuri halutulla pinnalla, esim. täältä: http://www.granimar.ee/fi/marmori/3. Tilaisin varmaan koko välitilan korkuisia laattoja ja ikkunan kohdalle sellaiset juuri sopivat suikaleet.

  • Niinpä! Siksi mietin myös marmorin näköistä laattaa. En kuitenkaan haluaisi ihan kovin montaa sataa euroa välitilaan laittaa…

 17. Niin ajankohtainen postaus, kiitos siitä Suvi! 🙂 Olemme juuri tekemässä keittiöremonttia ja pohdimme välitilaa/takaseinää. Minua kovasti pelottaa, että välitilasta tulee liian tunkkainen jos se on marmoria.. Tuo kyseinen laatta näyttää kuitenkin mukavan kevyeltä ja vaalealta! 🙂

 18. Täällä onkin käyty värikästä keskustelua marmorista. Kaisa Blomsted, joka on käyttänyt kiveä paljon projekteissaan kertoi kerran mattapintaiseen marmoriin oivan ohjeen. Hän sanoi, että mattapintainen marmori on oivallinen kun siihen ajoittain laittaa vain ruokaöljyä päälle. Olen itsekin kokeillut tätä ja toimii. Nykyään käytän kyllä myös Tulikiven varsinaisia hoitoaineita. Tulikivi tasot ja kivet tehdään Espoossa, josta myös saa hyvän palvelun. Jos haluaa kannattaa Suomalaista työtä : )

 19. Asiasta toiseen. Ehkä jostain olisi löytynytkin tieto noista keittiönne seinällä olevista pienistä hyllyköistä, mutta en nyt ehdi selailla, joten mitkä hyllyt nuo ovat? Meillä vastaavien hankinta käynnissä. Kiva blogi sinulla, etenkin kun sisustusbuumi itsellä käynnissä 🙂

 20. Ja minua kiinnostaisi, että mitä materiaalia teidän keittiön tasot ovat? 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.