Viime aikoina on ollut melkoista hässäkkää, mutta ollaan kuitenkin saatu yksi lamppu kattoon. Eikä se vaatinut kuin yhden blondin. 😉 Artekin TW003-valaisin, josta olen kirjoittanut ties kuinka monta kertaa, on vihdoin kotiutunut paikalleen olohuoneeseemme. Tykkään ihan hirmuisesti! Kyllähän se itsetuunattu valaisin näytti kieltämättä aika kököltä, mutta olihan se vain kokeilu sopiiko valaisin tuolle paikalle ylipäätään.

artek_wir

artek_valaisin_valopaalla

artek_wirkkala

marble_table

artek_tw003

livingroom

adea_band

Asettelin valaisimen melko alas, sillä niin se näyttää minusta parhaimmalta. Valaisin toimii himmentimellä, joten siihen saa kivan tunnelmavalon. Valon sävy on minusta myös tosi kiva: melko valkoinen, mutta ei kuitenkaan liian ”kova” tai sinertävä. Nappiostos sanoisin! Kyllähän tästä ehdinkin jo haaveilla kauan.

Kiitos todella paljon palautteesta, jota annoitte edelliseen pihistä-panosta-postaukseeni! Aion kyllä jatkaa sitä sarjaa, mutta yritän jatkossa valita ennemminkin samankaltaisia tuotteita kuin liian suoria kopioita. Replica-tuotteista en aio kirjoittaa ollenkaan; ne ovat ihan oma lukunsa! Palailen vastailemaan kommentteihin, kunhan kiire vähän hellittää. Tällä viikolla on joka ilta menoja. Sitä se kevät teettää!

Translation: My new Artek TW003 lamp finally on its place in our living room! I think it loos so nice. Much better than the second hand lamp that I had there before (that was just an experiment to see whether a lamp would look nice here in the first place).

Author

8 Comments

 1. Miten tuo lamppu valaisee? Olen miettinyt samanlaisen ostoa, mutta pelkään valon olevan liian tehoton

  • Ei tämä valaisin ainoaksi huoneen valonlähteeksi riitä. Itse tykkään valaista kotia mielummin usealla valaisimella kuin tehokkaalla yleisvalolla, joten siinä mielessä yhden valaisimen valaisuteho ei ole minulle niin tärkeä pointti.

 2. Mietin myös miten lamppu valaisee? Riittäisikö pienen makuuhuoneen valaisemiseksi normaali kattovalon tilalle.

  • Ei kyllä minusta riitä yksin valaisemaan makuuhuonetta. Olen tosin testaillut vain näin valoisina kevätiltoina, en vielä pimeään aikaan…

 3. Eikö lamppu ole tv ruudun edessä noin alhaalla? 🙂 ihana paikka kyllä lampulle <3

  • Meille on muodostunut vakiopaikat tv:n katselulle, eikä se siinä mielessä estä näkyvyyttä tv:lle. 🙂

 4. Näyttääpä kivalta. Olohuoneen valaisin on ainakin mulle jotenkin hankala hankinta. Avoimessa tilassa valaisin on kuin huutomerkki ja samalla pitää pähkäillä sitä, millaisen valon valaisin antaa tilaan. Artekin ja Dixonin valaisimet ovat olleet harkinnassa, täytyisi vaan rohkeasti lähteä kokeilemaan eri vaihtoehtoja ja etsiä se oma. Vuosien varrella tuohon teidän olohuoneeseen on tullut ihanasti kerroksia ja ilmettä, vaikka ihana se on aina ollutkin.

  • Kiitos, olipa kiva kommentti! 🙂 Myönnän etten kauhean tarkasti mieti valaisutehoja, kun kuitenkin meillä on aina usea tunnelmavalaisin päällä kattospottien sijaan. En yhtään tykkää kattospottien liian kirkkaasta valosta – onneksi ne ovat sentään himmennettävät. Silti tosi harvoin pidetään niitä päällä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.