Valkoista Harmajaa Facebookissa ja Instagramissa seuraavat saattasivatkin jo huomata, että teimme pienen reissun Tampereelle. Lähdimme matkaan Mankun kanssa kahdestaan ja tarkoituksena oli käydä Ikeassa ja rentoutua hotellissa. Ikeasta lähdimme hakemaan uutta sijauspatjaa, peiliä saunatuvan kylppäriin sekä säilytyslokeroita vessan laatikoihin.

Myös Bauhaus oli kohteena, sillä halusin käydä katsomassa heidän marmorivalikoimaa. Carrara-marmoria ei Bauhausista enää löytynyt, sillä se oli poistettu valikoimasta ja viimeiset erät oli myyty juuri edeltävällä viikolla. Harmi! Mutta onneksi meillä kävi tuuri ja kotimatkan varrelta löysimmekin marmorilevyt meidän Tray-pöytiin. Olimme siirtäneet toisen Tray-pöydistä olohuoneesta makkariin betonipöydän tieltä, enkä malttanut enää odottaa vaan heti tänä aamuna oli kuvattava tuo tuunattu pöytä!

hay_marmorikansi

marmorikansi

marble_table

hay_tray_marmori

leinikit

hay_tray_table_marble

hay_tray_marble

round_vases

Kun ajoimme Tampereelle päin, huomasimme tien varressa erään kiviliikkeen (Kivilähde, Ylöjärvellä) ja paluumatkalla päätimme käydä kysymässä sattuisiko heillä olemaan carrara-marmoria. Sitä löytyi juuri sopiva jämäpala ja he leikkasivat meille siitä Tray-pöytiin sopivat 60×60 cm palat odottaessamme. Reunat jätettiin hiomatta, sillä siinä kohtaa päätimme säästää (hiominen olisi maksanut saman verran kuin itse marmorilevy). Yhden kannen hinnaksi tuli 150 euroa, joka on minusta kohtuullinen hinta siihen nähden mitä olin selvitellyt. Olen aivan haltioissani näistä pöydistä, enkä malta odottaa että saadaan koti siivottua ja pöydät olohuoneeseen!

Ja entäs nuo vaasit? Yksi tavoitteeni reissulla oli käydä Hemtexissä ostamassa ”Edited by Plaza Interiör” -sarjan pyöreä maljakko ja kuten kuvista näkyy, sellainen myös löytyi hennon lilahtavassa sävyssä. Nuo kaksi pienempää pyöreä vaasia puolestaan löytyi H&M Home alehyllystä, euron kappalehintaan.

Ja entäs se Ikea…? No, sieltä lähti sitten mukaan jotain muuta kuin sijauspatja. Peilikin löysi toisen paikan, jonka jo Instagramiin kuvailinkin. Aina kaikki ei mene ihan suunnitelmien mukaan… Onneksi. 🙂

Translation: I hacked my HAY ”Tray” tables and bought a marble cover for them both. Here’s one of them in our bedroom as a bed-side-table, but I plan to place them both in our living room as soon has I have cleaned the house. The vases are also new (small ones from H&M Home and the bigger one from Hemtex).

Author

29 Comments

  • Mukava kuulla! 🙂 Haaveilin marmorista raksa-aikana (ennen tätä trendiä), joten nyt vihdoin on kiva saada ripaus sitä kotiimme.

 1. Kerttu / Modernisti Kodikas Reply

  Nyt mä vasta hoksasin, että marmorilevy on tarjottimen tilalla. Mielikuvissani kivi asetetaan tarjottimen sisälle ja mietin, miten siitä saa juuri oikean kokoisen. Mutta tuo on loistava systeemi! Tarjottimen sisäpuolen voisi tuunata vaikka laatoilla 🙂

  • Juu, tarjotinosa vain pois ja marmorilevy tilalle. On kuin uusi pöytä. 🙂
   Muistaakseni jossain blogissa olikin tuunattu tarjotinosa laatoilla…

 2. Betonipöytäohjeista iso kiitos. Etenkin kun ohjeet on kirjoitettu ”mies miehelle” -tyyliin ;). Isäntäkin innostuu tuunailemaan.

 3. Hienon näköinen! Onko levy kovin painava, mietin, että kestäähän nuo pöydän jalat sen alla?

  • Kyllä marmorilevy painaa aikalailla, mutta onneksi HAY:n pöydänrungot ovat suht. tukevat ja metalliosa kiertää ympäriinsä.

 4. Wau on upea kyllä, ja sopisi pöytä loistavasti tuohonkin jäämään. Itse ainakin mieluusti ihailisin peiton alta tuollaista yöpöytää.
  ps. saattoivatkin 🙂

 5. Hieno on. Mutta mitä teidän seinälle on tapahtunut sähköpistokkeiden vieressä?

  • Seinä on kolhiintunut, kun isäntä jättää farkkunsa tuohon sängyn viereen ja vyön solki kolhii seinää.. 😀

 6. Mietin hay taru pöytien ja marmorin yhdistämistä yöpöytiä hankkiessa. Marmorin suloisen hinnan vuoksi jäi kuitenkin toteuttamatta. Onneksi löysin kivat marmoriyöpöydät, päädyin Asplundin tati-pöytiin. Ne on valtavan kauniit ja niihin ei kyllästy varmaan koskaan. Pöydät on varmasti kivat tiedän olohuoneessa( ;

 7. Todella hyvä idea ja ompas hyvännäköiset! Pysyykö tuo levy tukevasti tuossa päällä? Mietin itse, että tuunaisin vastaavanlaisesti sohvapöytämme, mutta mietityttää onko turvallinen lapsiperheessä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.