On vuoden viimeinen päivä. Näin vuoden lopussa tulee herkästi mietittyä kulunutta vuotta ja kerrattua mieleenpainuvimpia tapahtumia. Olen ottanut perinteeksi koota vuoden blogikohokohdat aina omaan postaukseen. Vaikka blogi pyörii samojen nurkkien ympärillä, on postausaiheita riittänyt joka kuukaudelle keskimäärin parisenkymmentä kappaletta. Tänä vuonna olen saanut tehdä monta stailausprojektia ja siitä olen erittäin iloinen.

tammikuu

Tammikuu 2014 alkoi katseella uuteen vuoteen ja postasin myös lyhyen videon vuoden 2013 statistiikasta (Tervetuloa vuosi 2014). Koti sai joulun jälkeen mustavalkoista ilmettä (Kolmiomatto olohuoneessa) ja ostin uudet Afroart-koristetyynyt (Afroart tyynyjä). Kirjoittelin myös vuoden 2014 Pantone-trendiväristä (Säteilevä orkidea), jota ei sittemmin meidän kotona kovin vahvassa roolissa nähty. Barbikalusteiden mittasuhteet hämärtyivät kuvissa ja hetken näytti siltä kuin meilläkin olisi blogimatto (Meilläkin on ”blogimatto”). Kirjoittelin ja kuvasin videon taulujen kiinnittämisestä (Taulujen kiinnittäminen), ja pidin blogikirppiksen. Pihistä ja panosta -sarja jatkui kynttilälyhty-teemalla (Pihistä – panosta: Etch-kynttilälyhty). Ihastelin Divaanissa olleita koteja ja virkistin tulppaaneita (Virkistyneet tulppaanit) ja postasin sunnuntain sekalaisista (Sunnuntain sekalaiset). Vietimme myös pojan 8-vuotissynttäreitä ja arvoin taidejulisteita.

helmikuu

Helmikuussa 2014 kirjoittelin Lotus Emilia Design talouspaperin Tyhjän paperin haasteesta, jossa pääsin tuomaroimaan. Lokki-valaisin muutti väliaikaisesti ruokailutilaan, kun myin F/LY-valaisimen blogikirppiksellä. Herkuteltiin banaaniletuilla ja pestiin sohvanpäällisiä. Uusi Flosin upea valaisin saapui vihdoin ruokailutilaamme, mutta se taisi vähän jakaa mielipiteitä ainakin aluksi. Ihasteltiin Elloksen kevätuutuuksia ja kuun lopussa auringonsäteet alkoivat löytää tiensä jälleen sisätiloihin. Teimme myös pienen kurkistuksen etupihalle.

maaliskuu

Maaliskuussa 2014 kirjoittelin Helsingin reissun kuulumisista (Miniloma Helsingissä): mieleenpainuvinta oli vierailu Finlaysonin ateljeessa sekä heidän suunnittelijoidensa tapaaminen. Kävimme myös Aarikan showroomilla, jossa Pauliina Aarikka esitteli minulle Aarikan uutuustuotteita. Kuun puolessa välissä blogissa olikin vuorossa Aarikka-arvonta ja stailasin kotiamme Aarikan uutuuksilla ja klassikoilla (Aarikka koristaa kodin). Pienen karsimisen jälkeen (Riisuttu koti) koti sai uutta ilmettä myös Muccoden stailausyhteistyössä. Haaveilin uudesta, pienestä hyllystä keittiöön, mutta sopivaa hyllyä tuntui olevan vaikea löytää. Eteiseen hankin kotimaisen BEdesignin upean Lume-vaaterekin. Kirjoittelin myös valokuvaamisen säännöistä ja niiden rikkomisesta (Muutama ajatus ”säännöistä”). Kuun lopussa terassi sai jo keväisempää ilmettä (Keväistä ilmettä terassille).

huhtikuu

Huhtikuussa juhlittiin pääsiäistä sekä meidän pikkuneidin synttäreitä. Stailasin kodin Finlaysonin kevätkarkeloiden teemalla. Kirjoittelin kauneimmista pääsiäisrakeista, istuttelin rairuohoa ja pesin ikkunoita. Koti sai keväisempää ilmettä (Keväinen olohuone) ja pihallakin puuhasteltiin. Tein myös terassikalustesuunnitelman Vepsäläisen tuotteilla. Sekalaisiakin kuvia tuli otettua (Muutama sekalainen).

toukokuu

Toukokuussa kirjoittelin äidin kirjomasta kauniista tyynystä ja mietin uutta Kalklitir-väriä olohuoneen seinälle (Betonseinä olohuoneeseen?). Meillä oli sähkötreffit, jolloin saimme muutamia sähköjuttuja viimeisteltyä. Vietettiin äitienpäivää ja oleskeltiin pihalla. Ihastelin Ikean Vindalsö-tarjoiluvaunua, eikä aikaakaan kun Mankku toi sen minulle työmatkatuliaisina. Tuunasin terassille tarkoitetusta tarjoiluvaunusta sisäkelpoisen (Tarjoiluvaunun helppo tuunaus) ja siitä on tullut yksi suosikkikalusteeni. Auringonsäteet valtasivat kodin, mutta samoin kävi kaaoksen osalta (Kodin laiminlyöty tila). Saunatupa sai pehmeämpää ilmettä ja yhdelle onnekkaalle arvottiin Saanan ja Ollin koristetyyny. Pihalle hankittiin mm. viinimarjapuu ja korkeat tuijat (Viinimarjapuu ja muut pihan uudet kasvit). Osallistuin myös Asuntomessujen järjestämään terassisuunnittelukilpailuun (Ajaton ja monikäyttöinen terassikalustus).

kesakuu

Kesäkuussa päästiin maalaushommiin, kun oikean Kalklitir-sävy oli löytynyt (Olohuoneen betonimainen seinä ja Betoniseinän luominen Kalklitir-maalilla). Käytiin Polo-picnicillä ja vietettiin juhannusta. Vietettiin paljon aikaa terassilla, kiinnitettiin terassipurjeet ja hankittiin kesäkukkasia. Ostin myös ihanan minikasvihuoneen Ikeasta. Kesäkukkaset pääsivät koristamaan myös sisälle olohuoneeseen (Luonto tarjoilee parastaan). Ihastelin Arne Jacobsenin suunnittelemia Drop-tuoleja ja kuvailin uusia kuvakulmia viidessä minuutissa blogihaasteen myötä.

heinakuu

Heinäkuussa helteet hellivät meitä ja ihanat apilat valtasivat takapihan. Paikkailtiin nurmikkoa ja fiksailin vanhan terassikalustesetin (Puutarhakalusteiden face-lift). Tein maljakkoinventaarion ja stailasin olohuoneeseen kolme eri ilmettä (Yksi huone – kolme tyyliä). Kävimme Asuntomessuilla ja ihastuin uuteen Kannustalo Latoon. Mökkilomalla otimme rennosti. Kesätuuli puhalsi makuuhuoneeseen (Kesäinen makuuhuone). Aloimme suunnitella terassisohvan ja pöydän rakentamista (Tehdäänkö itse soffa terassille?).

elokuu

Elokuussa saunatuvalle johtava pihapolku sai uutta ilmettä koristekivistä ja tyttären liitutauluseinä tapetoitiin kukkatapetilla (Liitutauluseinän peittäminen tytön huoneessa). Myös betonipöytä ja terassisohva valmistuivat (Niin me tehtiin betonipöytä ja Niin me tehtiin sohva…). Aika puuhakas kuukausi siis! Mankku kirjoitti vielä tarkemmat ohjeet betonipöydän tekemiseen. Mietin muutosta keittiön välitilaan ja ihastelin uusia Balmuirin pellavalakanoita ja muita tekstiilejä (Kodin syksyisempi ilme vol.2). Olohuoneeseen värimaailma niukkeni kevään ja alkukesän väriloistosta (Kodin syksyisempi ilme vol. 1). Ihastelin Elloksen syyskokoelmaa ja elokuu huipentui Venetsialaisiin (Venetsialaistunnelmaa omalla terassilla).

syyskuu

Syyskuussa postailin Iittalan uutuuksista, joilla stailasin kotiamme (Ihana Iittala Interior sisustussarja täydentyy). Kuvasin myös videon siitä kuinka keltasävyinen ilme syntyi olohuoneeseen (Ripaus keltaista olohuoneessa). Vihdoin löytyi se oikea hyllykin keittiöön! Työhuone sai uutta ilmettä vaneriseinämästä. Ennustelin tulevaisuuden blogihittejä ja aloitin uuden postaussarjan ”Blogeissa nyt!”. Mietin seiskatuoleille kaveria (Seiskatuoleille kaverit?) ja haastoin bloggareita kirjoittamaan suomalaisesta muotoilusta. Pyrin luomaan harmonista värimaailmaa olohuoneeseen. Tein reissun Helsinkiin, jossa Kertun kanssa kiertelimme sisustusputiikeissa (Fritz Hansenin upea myymälä) ja kävimme Iittalan brunssilla. Kummituspuu saapui tuomaan syksyisempää ilmettä kotiin ja sängynpäätypenkki löysi paikkansa makuuhuoneesta.

lokakuu

Lokakuussa stailasin kotiamme Stockmannin tuotteilla ja postaussarja jatkui marraskuulle saakka (More at home). Valitsin unelmatuolejani stailaukseen ja sovittelin niitä ruokailutilaan. Kerroin myös erään keinutuolin tarinan. Blogihaasteiden myötä sisustin kotia viidellä eri värillä ja valitsin punaisen maton paikan. Kirjoittelin kissanpäivistä, mutta itse taisin kärsiä vähän stressistä. Kommenttiboxissa virisi vilkas keskustelu ”designturhuuksista” (Design-esineet vailla funktiota?). Meillä oli jälleen sähkötreffit, jonka myötä saimme vihdoin pihavalot kytkettyä (Sähkötreffit pihavalojen merkeissä). Loppukuusta sisälle tuli jo talvisempaa fiilistä Masters-tuolien ja lampaantaljojen yhdistelmästä (Masters-tuolit muuttavat taas sisälle).

marraskuu

Marraskuussa kotiin tuli selkeästi jo talvisempi ilme. Saunatupaa stailasin kodikkaaksi Elloksen tuotteilla ja tein haavesisustuksen NCC-kotiin. En malttanut olla kirjoittelematta vielä ruokapöydän tuoleista (Ruokapöydän tuoleista taas) ja loppukuusta teinkin sen suhteen ratkaisun, kun löysin FB-kirppikseltä vanhat Bertoia-tuolit (Tätä ette arvanneet). Edessä on vielä niiden kunnostusoperaatio. Meille satoi ensilumi ja kaivoin heti kameran esiin (Valkoinen maa). Askartelin kaksi uutta kalenterimallia vuodelle 2015 ja laitoin ne teille jakoon (Kalenteri 2015). Keittiöön sain suunnittelemani 3D-tekniikalla valmistetun kahvipurkin. Loppukuusta sisustus alkoi näyttää jo jouluiselta.

joulukuu

Joulukuussa fiilisteltiin joulua ihan täysillä. Askartelin yksinkertaisen kranssin, somistin kävyillä ja stailasin kynttilöitä Artek-tyyliin. Stailasin myös kolme erilaista jouluilmettä kotiimme (Kolme tyyliä jouluun). Pöydille ja tasoille ilmestyi erilaisia asetelmia. Parantelin flunssa lämpimällä glögillä (Glögihetki peiton alla). Itsenäisyyspäivänä vietimme rauhallista koti-iltaa herkutellen (Tunnelmallinen illallinen kotona). Meitä onnisti kuusen suhteen ja saimme oikein tuuhean yksilön (Joulukuusi). Lopulta jouluinen ilme syntyi perinteisesti punaisilla tehosteilla ja rakkailla koristeilla (Hyvää joulua).

Vuosi 2014 on ollut oikein mielenkiintoinen ja innostava! Täytyy myöntää, että melkein hengästyin tämän loppuvuoden koosteen kohdalla: syksy oli todella kiireinen ja vei kyllä voimia, se on myönnettävä. Olen kuitenkin todella kiitollinen, että tämän harrastuksen/työn myötä olen päässyt mukaan aivan mahtaviin projekteihin ja saanut tavata mielenkiintoisia ihmisiä.

Yksi bloggaamisen parhaita puolia on se, että sitä ei voi suunnitella kovin paljon etukäteen. Tai ainakin oma tapani on toimia vahvasti fiilispohjalta. Toki esimerkiksi yhteistöistä sovitaan etukäteen ja niitä suunnitellaan tarkemmin, mutta niidenkin toteutuksessa haluan säilyttää impulsiivisen otteen. Se on minun tapani toimia. En yhtään tiedä mitä seuraava vuosi tuo tullessaan tai mistä kaikesta tulenkaan postailemaan (no, muutamia ideoita on mielessä), mutta juuri se tekee tästä kiehtovaa.

Lämmin kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja onnea vuodelle 2015!

P.S. Pssst…voit lukea myös vuoden 2013, 2012 ja 2011 kertaukset oheisista linkeistä.

Translation: A look back to year 2014. Happy new year!

Author

12 Comments

 1. Heidi // taloluck Reply

  Hieno vuosikatsaus ja ihania kuvia. Mahtavaa vuotta 2015 sinullekin.

   • Vastaan Suvin puolesta että tuo on medium-koko 🙂 Mulla oli aikanaan mini ja se oli vähän pikkuinen, laukku näyttää kauniimmalta mittasuhteineen tuossa astetta suuremmassa koossa.

   • Terkut sinne naapuriin! Kuten siskoni jo vastasikin, laukku on se normaali koko. Oikein näppärä ja hyvä ostos. 🙂

    • Kiitos teille! Mulla on tämä sama laukku Oversized-koossa ja mietin jos ostaisin myös minikokoisena vielä toisen värisenä. 🙂

 2. jenniferzebra Reply

  Kaunista, inspiroivaa ja harmonista! Jokaisen postauksen olen tainnut lukea jo vuosikausia ja paljon olen saanut ideoita omaan kotiin. Kiitos tästä vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2015!

  • Tosi kiva kuulla! Ihan mahtavaa, että matkassa on lukijoita ihan alkutaipaleelta saakka. 🙂 Kaikkea hyvää sinullekin vuodelle 2015!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.