Ehkä muistattekin, kun haikailin sellaisten ”raffien” kulhojen perään. Rouheus ja viimeistelemättömyys, tietynlainen kädenjälki, on tällä hetkellä melkoisen pinnalla sisustuksessa ja itsekin olen sen tyyppiseen keramiikkaan ihastunut. Minä löysin kuin löysinkin itselleni tuollaisen kulhon viime Helsingin reissullani.

raffikulho_sivu

raffikulhoylhaalta

ruokapoyta

raffikulho_yla

ruokailutila

Kulho on House Doctorin mallistosta ja löytyi Peroba-liikkeestä. Minulla on tapana pitää erilaisia kulhoja esillä tyhjinäkin. Ne eivät vaan kovin kauaa pysy tyhjinä, sillä niihin tulee aina siivottua kaikenlainen pikkuroju, jota pöydillä seilaa (kuten legot, hiuspompulat, klemmarit jne.).

Eikös vain olekin ihania tälläiset rouheat kulhot ja kipposet? Koko kattausta en välttämättä lähtisi tämän tyyppisillä astioilla toteuttamaan, vaan ihan muutama rouhea kulho riittää. Minulla on tarkoituksena maustaa tällaisilla kulhoilla muuta kattausta ja tuoda kontrastia esim. simppeliin Teema-sarjaani.

Translation: I love my new ”raw” bowl from House Doctor!

Author

6 Comments

  1. Rouheus on Pop täälläkin 🙂 Kaunis kulho…kyllä se joskus vielä tulee aika, jolloin kulhoissa on vain hyvää naposteltavaakin… Nimim. Äiti, joka koko päivän tyhjennellyt kippoja ja kuppeja

    • Ihan totta, ei minua legot ja pikkulelut niin haittaa. Ja käteväähän se on kerätä ne kauniisiin kulhoihin. 🙂

  2. Rouheus rules 🙂 Mä tykkään Tuiasin keramiikasta, ei ehkä ihan yhtä rouheaa kuin tuo mutta käsintehtyä ja kotimaista. Ja niin kaunista. Ja hei, sama meillä… kaikki kulhot on täynnä pinnejä, pompuloita, kumeja, kyniä, koruja.. mitä milloinkin. Oikein ärsyttää välillä kun niihin tuleekin kerättyä se kaikki pöydillä lojuva roju.

    • Voi tuo Tuias oli minulle ihan uusi tuttavuus! Piti ihan googlettaa. Mutta aivan ihanaa keramiikkaa – kiitos vinkistä Marja! <3 Ja Pentikillä on kai jotain vähän tällaista rouheampaa sarjaa myös…

      Mielummin roju kauniissa kulhoissa "piilossa" kuin pöydällä ympäriinsä… 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.