Päätin vinkata teillekin parista pienestä joululahjavinkistä. Joulun aikaan pitää keksiä pikkulahjoja esim. päiväkodin tädeille, opettajille tai vaikkapa yhteistyökumppanille – sellaisille vähän vieraammille ihmisille, joiden makua ei niin hyvin tunne. Silloin on kätevää antaa jotain herkullista syötävää. Itse pyrin löytämään jotain vähän erikoisempaa herkkua; jotain sellaista, mitä ei välttämättä tulisi itselleen ostettua. Kaunis pakkaus vaikuttaa valintaani myös paljon.

parlans_primakola1

parlans_toffeetanko

Kokkolalaisesta pikkuputiikista Legerasta löysin ihastuttavia tukholmalaisia Pärlans-toffeita. Pakkaukset olivat niin ihania, että en voinut vastustaa ostaa niitä meille kotiinkin. Paperipakkaukseen kääritty toffeetanko on jo tuhottu – pitihän meidän testata miltä tämä ”kola” maistuu. Oli kyllä tosi herkkua!

parlans_kastike

parlans_kolakinuski

Vaniljatoffeekastikkeen säästän myöhemmäksi, ehkä joulunajan jälkiruokiin. Pikkuiset söpöt toffeerasiat sen sijaan käärin kauniiseen lahjanaruun ja ne annetaan lahjaksi.

nordic_honey_kansi

nordic_honey_syoty

Toinen lahjavinkki, josta haluan vinkata on Nordic Honey -hunaja*. Saimme sitä Jouluralli-pikkujoulusta ja olemme tässä parissa viikossa syöneet melkein koko purkin (kuten kuvasta näkyy)! Niin herkullista luomuhunajaa! Puolustuksena sanottakoon, että hunajaa kului paljon koska olimme koko perhe flunssassa ja sitä lorotettiin teehen. 😉

Nordic Honey -hunaja tulee kauniissa rusetein somistetussa paketissa. Myös puukantinen purkki on itsessään tosi kaunis. Tätä hunajaa myydään ainakin Pinossa, Helsingissä.

P.S. Kurkkaa myös viime vuoden lahjavinkkini: silloin tein ”Artek-kynttilöitä”. Superhelppoa! 😉

* hunaja saatu blogin kautta

Translation: A little tip of what to give as a Christmas present for someone you do not know so well (like teachers or day-care-staff). I found lovely Pärlans toffee from a local shop and they come in such a nice packages that all you have to do is wrap a ribbon around it. I also love organic Nordic Honey which I got from ”Jouluralli” a few weeks back. It also comes in a very nice box and makes a perfect gift for Christmas.

Author

6 Comments

 1. Syötäviä lahjoja minustakin on kiva suosia! Ihana tuo hunajapurkki!!tosi kaunis.
  Jos saa kysyä taas kerran ihan aiheen vierestä:D niin tuli mileen, että millainen valaistus teillä on saunassa ja pesuhuoneessa. Muistinko oikein että olisi katossa valaisin? Oon niin kateellinen teidän saunatuvalle, tosi tunnelmallinen ja ihana tuo tupa erityisesti.
  Meillä on todella saman henkinen sauna ja pesuhuonekin(ilman ammetta!:() ja on ollut tarkoitus laittaa saunaan kattolamppu:D me ei haluttu perinteisiä valasistussysteemejä (paitsi siivousvalo ja kiuasvalo) vaan kattoon laitettiin rykelmä pistemäisiä valonlähteitä ja tarkoitus on laittaa varjostin niille jotta saadaan epäsuora valo… Yritän miettiä ideoita mitä varjostimen tekijälle ehdottaisin…puusta olisi siis tarkoitus tehdä tämä. Tulisiko sinulta ideoita?

  • Toki saa kysyä aiheen vierestäkin. 🙂

   Meillä on saunassa valaisimet ainoastaan lauteiden alla. Tai siellä on vain yksi loisteputki. Kylppärin puolella on sitten kattospotit. Haluttiin hämyisää tunnelmaa. 🙂

   Lähinnä tulee mieleen vain jokinlainen ritilä varjostimeksi…tosi vaikea sanoa, kun en ole nähnyt teidän saunaa ja on vaikea hahmottaa mielikuvissa vain.

 2. Näyttävät ja kuulostavat ihanilta nuo Pärlansin tuotteet! Jos joskus tulee Kokkolassa päin käytyä jostain syystä niin pitääpi vierailla ko. putiikissa, muutenkin mitä kuvia olen sieltä nähnyt niin ihanalta näyttää <3

  Ja hunaja! Ah, kesällä maistelin Toscanassa maailman ihaninta hunajaa, joka sopi juustojen kanssa täydellisesti yhteen. Kun löytäisin vain samanmakuista täältäkin…pitäisi lukea joku opas hunajasta, sekin kun voi maistua niin monenlaiselta. 🙂

  • Legera on aivan ihana liike! Nämä Pärlansin tuotteet ovat jo loppu, mutta ehkäpä niitä tulee vielä lisää… 😉 Ja on siellä vaikka mitä muutakin ihanaa!

   Hunajalaaduissa on kyllä eroja. Sen opin, kun kuuntelin Nordic Honeyn perustajan kertomusta yrityksen tuotteista. Hekin myyvät eri makuisia hunaja-laatuja.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.