Kaupallinen yhteistyö: ABL

Keittiön välitilan uudistaminen on ollut meille ajankohtaista jo pidemmän aikaa, mutta laattavalinta tuotti minulle pikkuisen päänvaivaa, kuten kirjoittelin viime syksynä ”Uutta laattaa keittiön välitilaan?” -postauksessa. Kun päätös ABL:n carrara -marmorista vihdoin vahvistui, täytyi vielä löytää oikea laattakoko, kiiltoaste jne. Meidän keittiön välitilaan tulvii paljon luonnonvaloa vastapäätä olevista suurista ikkunoista, eikä laatta saisi yhtään kiiltää, sillä luonnonvalossa kiilto korostuu entisestään. Sain sopivalta tuntuvan laattamallin (Bianco Carrara ”honed” 10×20 cm) kotiin sovitettavaksi ja sitä myötä laattapäätös vahvistui, kuten kirjoittelin aiemmin ”Oikea laatta löytyi” -postauksessa.

Olisin siis voinut tehdä kaupat etänäkin, mutta kävin kuitenkin viime keväisellä Helsingin reissulla tutustumassa tarkemmin tähän suomalaiseen perheyritykseen, missä sain apua vielä kaikkiin laattoihin liittyviin yksityiskohtiin, kuten saumaukseen ja marmorilaatan suojakäsittelyyn. Ja voi että, hullaannuin aivan täysin ABL:n laattakokoelmasta! Siellä oli niin paljon upeita laattoja!

ABL_laatat

ABL_laattamallit

ABL_erikoislaatat

ABL_valkoiset_laatat

ABL_laattamalleja

Helsingissä Kirkonkyläntiellä vanhassa tehdasrakennuksessa sijaitsevasta ABL:n myymälästä löytyy tuhansia laattamalleja, joita yritys tuo Suomeen pääasiassa Italiasta ja Etelä-Euroopasta. Lukuisat laattamallit on kuitenkin järjestetty laattakirjastoon värien ja tyyppien mukaan niin, että etsinnässä oleva laattamalli on helppo löytää. Ystävälliset myyjät avustavat myös mielellään. Vaikka olen sitä mieltä, että minulle mieluisin laatoituskokonaisuus syntyy melko yksinkertaisista peruslaatoista, on niissäkin todella paljon valinnanvaraa koon ja pintastruktuurin mukaan. Enkä voinut olla ihastumatta mitä upeimpiin tehostelaattoihin! Poimin niistä omia lemppareitani pöydälle kollaasiksi.

ABL_ihania_laattoja5

ABL_ihania_laatoja

ABL_ihania_laattoja3

ABL_laattoja

ABL_kalanruoto

Nyt laattamalleissa viehättää etenkin kuusikulmaiset laatat, kalanruotokuvio sekä marokkolaishenkiset kuosit. Klassinen mosaiikki on minusta myös todella kaunis vaihtoehto ja mosaiikkimalleja on vaikka minkälaisia! Myös luonnonkivilaatat ovat minusta todella kauniita. Luulenpa, että ABL:n valikoimasta löytyy kaikille mieluinen vaihtoehto, valinnanvaraa on niin paljon. Ainoa ongelma, joka saattaa tulla on se ettei osaa valita niin monesta mieleisestä laattamallista sitä oikeaa! Siinä avuksi tulee sisustussuunnittelija tai ammattitaitoinen myyjä.

ABL:n myymälässä on myös erillinen galleriatila, joka tuntuu melkeinpä taidegallerialta – ovathan osa erikoislaatoista kuin taideteoksia itsessään. Galleriassa on esillä myös erikoissuuria laattoja, joita voi käytää luovasti mitä erilaisimmissa tiloissa. Ehkä käytännöllisin löytö galleriatilasta olivat suuret, lankun näköiset laatat; niiden avulla saisi luotua kestävää, puulattian näköistä pintaa myös sellaisiin tiloihin, joihn parketti ei sovi (esim. koiraperheisiin). Laatasta ei tullut keinotekoisen puun fiilis, vaan se tuntui laadukkaalta ja oikein varteenotettavalta vaihtoehdolta parketille.

ABL_laattagalleria

ABL_suuretlaatat

ABL_erikoislaatat_pysty

ABL_pystylaatat

ABL_erikoislaatat_galleria

ABL_outletABL:n myymälästä löytyy myös outlet-osasto, josta voi tehdä hyviä löytöjä edulliseen hintaan.

Pääsin myös piipahtamaan ”tehtaan” puolella, jossa valmistuu erikoisratkaisuja asiakkaiden toiveiden mukaan. Ihastelin suuren suuria marmorilevyjä sekä hionnassa olevaa marmorikuutiota.

marmorit

carrara_marbleMeidän uudet välitilan laatat

Lopuksi valitisimme vielä minun carrara-marmorilaattoihin sopivan sauma-aineen ja keskustelimme laattojen suojakäsittelystä. Nyt unelmalaattani ovat jo saapuneetkin meille perille, enkä malttaisi odottaa, että pääsemme vihdoin uudistamaan keittiön välitilamme! Nyt kun isännän loma on alkanut, niin pääsemme toivottavasti jo lähipäivinä toteuttamaan keittiön välitilan muutosta. Siitä varmasti lisää myöhemmin…

Kaupallisessa yhteistyössä:

abl_logo

Author

10 Comments

 1. Onpas kyllä ihania! Tuo iso kasviaiheinen!! <3
  Ja olen kyllä niin hullaantunut noihin marmorimosaiikkeihin ja -hexagoneihin. Mihin mää voisin niitä laittaa?? 🙂

  • Minustakin hexagonit ovat niin viehättäviä! Meidän välitilaan olisi kyllä sopinut tosi nätisti tuollainen mosaiikki-hexagon (marmorisena), mutta en nyt enää halunnut valita laattaa, jossa olisi paljon saumoja. Ja toisaalta, onkohan se liian trendijuttukin…?

 2. Apua! Mulla olisi mennyt pasmat ihan sekaisin 😀 upeita kuvia ja vielä upeampia laattoja!

  • Siellä tuli kyllä aikamoinen hullaannus! Olisin voinut kuvata vaikka kuinka paljon noita ihania laattoja ja aikamoista karsintaakin jouduin tekemään valtavasta kuvasaaliista. 😀

 3. Aihe ei olisi voinut ajankohtaisempi meille! Etsin juuri eilen tietoa asuntomessukohde 22 (Lakkalaine) laattavalinnoista ja ne oli juuri tuolta ABL-laatoista! Meillä on taloprojekti ihan alussa vielä, mutta pitänee tehdä kesälomareissu tuonne jo nyt. Flosin kruunun bongasin myös samaisesta messukohteesta, sekin olisi ihanaa saada uuteen kotiin 🙂

  • Onpa kiva kuulla! 🙂 Meillä olikin puhetta, että ABL:n laattoja voi bongata myös Asuntomessuilta. Tsemppiä taloprojektiin! 🙂

 4. Tuolta haettiin meidänkin laatat ja kyllä täytyy sanoa että valikoima ja palvelu ovat omaa luokkaansa. Saatiin ihanat laatat ja asioiminen näin etänä & toimitus ym onnistui hyvin. Meille tilattiin Italiasta laattaa koossa 60×60 kun siitä oli vain mosaiikkia kaupassa viime kesänä.
  Ihat marmorilaatat valitsitte !!

  • Tosi kiva kuulla! 🙂 Täällä on nyt välitilaremppa käynnissä, enkä malttaisi odottaa että näen lopputuloksen!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.