Meillä ei ole vielä viritelty jouluvaloja (tai kausivaloja), ei ole havuja maljakoissa tai mitään muutakaan kovin jouluista. Siihen tulee varmasti muutos kunhan saadaan viettää vapaa viikonloppu kotosalla ja pysähtyä hetkeksi. Ehkä silloin sitä huomaa kuinka lähellä joulukuu alkaa jo olla.

Mutta yhden pienen jouluisen jutun nappasin mukaani sunnuntaina kaupasta: leikkoamarylliksen. Olin jo valitsemassa hennon vaaleanpunaista yksilöä, mutta onneksi muutin mieleni ja nappasin mukaani tämän tumman punertavan kukkasen. Kuvissa se on vielä nupullaan, mutta tällä hetkellä se on aukeamassa ja sävyt ovat ihastuttavat!

amaryllis_tuoksukynttila

kynttilat

sohvapoydat

amaryllis_tabac

amaryllis

sohvapoydalla

Kuvissa näkyy myös Helsingin tuliaiseni: L:A Bruketin ”Tabac” tuoksukynttilä. Sen päädyin hankkimaan nuuhkuttelun perusteella. Onneksi oli mahdollisuus koetuoksutella, sillä netistä tuoksukynttilän tilaaminen olisi kyllä ollut melkoista arpapeliä. Tämä ”Tabac” tuoksuu aika voimaakkaalta, mutta miellyttävältä. Tuoksussa on tupakkakasvia, setripuuta, pähkinää, jasmiinia, myskiä ja sitruunaa. Se ei siis haise epämiellyttävästi tupakalle. 😉 Mutta onneksi pakkauksen mukana tuli puinen kansi, jotta tuoksun saa häivytettyä sen alle mikäli se alkaa ärsyttää. Välillä sitä kuitenkin kaipaa tuoksutontakin ilmapiiriä.

Translation: A hint of Christmas in our living room: I bought an amaryllis branch in a lovely dark red colour. There is also a new scented candle on my coffee table. It is ”Tabac” by L:A Bruket: a masculine fragrance with hints of tobacco, cedar and earthy dry nuts with the sweet seduction of musk, jasmine and lemon.

Author

5 Comments

  • Kiva kuulla! 🙂 Vielä en ole raaskinut tuota kynttilää poltella, mutta kyllä se kohta pitää korkata. Tuoksu on niin ihana!

 1. Hih, just kirjoitin postaukseeni kuinka meillä on jo paistettu joulutorttuja ja ripustettu ensimmäiset jouluvalotkin ikkunalle. Mietin jo hetken amarylliksenkin hankkimista mutta totesin, että siinä menee mun jouluisuusraja – amaryllis kuuluu vasta ihan sinne joulun seutuville. Paitsi että… nämä sun kuvat nähtyäni taidankin pyörtää päätökseni ja painella huomenna kukkakaupoille 😉

  ps. ollaan viikonloppuna menossa Helsinkiin ja mulla myös suunnitelmissa nuuhkia kaikki mahdolliset tuoksukynttilät läpi 😀

  • Sieltä se joulu hiipii pikkuhiljaa. Kyllä mekin ollaan nyt jo kerran leivottu joulutorttuja. Tuo amaryllis ei tuntunut ihan niin jouluiselta kuin valkoinen – saatika punainen amaryllis.

   Toivottavasti löydät mieluisen tuoksukynttilän! 🙂

 2. Hei! Ihania kuvia blogissasi, minkä juuri vasta löysin 🙂 mikä tuo ihana maljakko on missä tuo kaunis amaryllis on? Hyvää alkanutta uutta vuotta!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.