Edellisessä olohuonepostauksessa ”Zigzagia olohuoneeseen” kerroin, että keksin miten voin saada haaveilemani roikkuvan valaisimen olohuoneeseen ilman, että tarvitsee lähteä valaisinkaupoille. Oikeastaan päätarkoituksenani oli testata voisiko olohuoneeseemme ylipäätään laittaa roikkuvaa valaisinta, tulisiko kattovalaisimia liikaa (kun läheisessä eteisessäkin on niitä kaksin kappalein) ja miten roikkuva valaisin sopisi yhteen olohuoneen Tolomeo Megan kanssa. Parempi tämä juttu testata siis ennen kuin ostaa uuden valaisimen.

olohuoneen_betoniseina

roikkuva_valaisin_oh

roikkuva_valaisin

valaisin

olohuone_lamppu

living_room

oh-eteinen

marmoripoyta

kirjahylly

oh_rt

adea_band

Ensimmäinen ideani oli kokeilla yhtä eteisen Tom Dixonin valaisinta olohuoneeseen, mutta sen johto ei ollut tarpeeksi pitkä. Sitten mietin, että hakisin Clas Ohlsonilta edullisen valaisimen, jolla voisin testata ideaani – sama ongelma, niissäkin liian lyhyet johdot. Kunnes sitten keksin, että meidän makuuhuoneen entisen valaisimen johto olisi varmasti tarpeeksi pitkä ja omasta kaapista löytyisi vielä myös sopiva polttimo. Niinpä irrotin vanhasta valaisimesta vain lasikuvun ja asetin suuren pyöreän polttimon paikoilleen. Valitettavasti polttimo on rikki, joten ainakin se täytyy vielä vaihtaa. Ja valaisin pitäisi asettaa vielä pikkuisen alemmaksi.

Minusta roikkuva valaisin sopii oikein kivasti tähän tilaan. Varsinkin ruokailutilasta olohuoneeseen päin katsottaessa (ensimmäinen kuva) näyttää tila nyt paljon viimeistellymmältä. Ei tämä valaisintuunauskaan ihan pahannäköinen ole, joten mitään kiirettä uuden valaisimen hankintaan ei ole. Mutta tietysti olen jo miettinyt eri valaisinvaihtoehtoja…

 

P.S. Blogilista.fi -sivusto lopettaa toimintansa, joten mikäli luet sen kautta blogeja, nyt kannattaa luoda tili toiseen palveluun (esim. Blogloviniin) ja klikkailla sinne uusi lukulista.

Translation: I have been thinking that a hanging lamp would look great in our living room. However, I was a little worried that we might end up with too many hanging lamps in this large space, since there are two Tom Dixon lamps in the entrance hall. I decide to test this idea with an old lamp that we used to have in our bedroom; I just removed the cover and changed the bulb into a larger one. I think I will buy a hanging lamp for our living room, since it looks quite nice. But there’s no hurry – this lamp will do just fine for a while.

Author

3 Comments

  1. Moi!
    Tosi kaunis koti, ja huh, miten koukuttava blogi 😉
    Hei olisin kysynyt, miten/millä harmaa seinä ja sen jännä elävän pinnan efekti ollaan tehty?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.