Lupasinkin jo jonkin aikaa sitten kirjoitella postauksen nettikirppiksistä. Postauksen tekeminen viivästyi, kun kuvittelin sen olevan jotenkin niin vaativaa; ehkä tavoittelin liian kattavaa vinkkilistaa. Nyt päätin, että listaan tässä postauksessa vain ne nettisivustot, joissa itse vierailen useinmiten. Harvoin ostan mitään, mutta selailukin on kivaa. Huippulöytöni ovat olleet Bertoian ”Side chair” -tuolit sekä vintage-Jieldé. Olisihan siellä ollut muutakin kotiututettavaa, mutta ehkäpä näistä onkin sitten vinkkiä lukijoilleni…

bertoia_and_jacobsen

vintage_jielde

Osta-myy-palstoista seuraan eniten findit.fi:tä ja tori.fi:tä. Niissä liikkuu usein mm. Artekin kalusteita sekä Thonet-tyyppisiä tuoleja. Finditista tein syksyllä erään huippulöydön, mutta myyjä tuli toisiin aatoksiin kun tajusi mitä oli myymässä – silti en ole luovuttanut sen hankinnan suhteen ja toivottavasti voin joskus kertoa mistä oli kyse.

Huutokauppasivustoista seuraan huuto.net:iä ja Bukowskis Marketia. Ne ovat tietysti kaksi hyvin erilaista sivustoa. Huuto.netistä voi löytää vaikka mitä ja siellä oli esim.  minun vintage-Jieldéni myynnissä (mutta alunperin vinkin sain Kodin kulmia Suvin Instagram-profiilista). Bukowskin huutokaupassa käyn ihastelemassa designaarteita ja joskus olen meinannut huutaa Bertoian ”Diamond” tuolin sieltä. Postitus mietityttää eniten noissa Bukowskin kohteissa – siitä minulla ei ole tarkempaa tietoa tai kokemusta. Vinkkejä saa siis mieluusti antaa kommenttiboxissa!

Facebook-kirppiksistä seuraan oman alueen osta-myy-palstaa sekä ”Antiikki- ja design” -kirppissivua ja ”Vintin kätköistä” -sivua. ”Antiikki ja design” sivulta bongasin aikoinaan punaiset Bertoia-tuolini! Ainakin vielä pari päivää sitten siellä oli myynnissä Kukkapuron tuoleja. ”Vintin kätköistä” -sivulla ei ole ollut oikein mitään minua kiinnostavaa – ainakaan vielä. Facebook-kirppiksellä toimiessa kannattaa ensimmäiseksi tutustua sivun sääntöihin, sillä ne vaihtelevat sivustottain. Joillakin sivustoilla myynti-ilmoitukset saa laittaa suoraa seinälle, kun taas toisissa pitää tallentaa kuvat kansioihin. Ihan kauhean perhehtynyt en ole tähän maailmaan, mutta sain kuitenkin ne yhdet tuolit ostettua.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä ja teette kivoja löytöjä! Vintage-huonekaluissa on aina oma erityinen viehätyksensä ja onhan se kierrätystä parhaimmillaan. Ja joskus saattaa onni potkaista niin, että löytää jotain arvokasta todella pilkkahintaan. Silloin menee kyllä melkein yöunetkin, voin kertoa! 😉

Translation: Only in Finnish this time. Links to my favourite Finnish second hand sites. I found my vintage Bertoia chairs and Jieldé through Internet sites.

Author

14 Comments

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Itselläni ovat käytössä tori.fi, findit.fi sekä oman alueen facekirppikset. Kiva saada lisää vaihtoehtoja 🙂

  • Onpa mukavaa jos sait tästä uusia koluttavia kirppiksiä. 🙂 Koskaan ei voi tietää mitä aarteita sieltä saattaa löytyä…

  • Niinpä, ja oman viehätyksensä kirppistelyyn tuo ihan erilainen löytämisen tunne kuin mitä tavallisesta shoppailusta tulee. 🙂

  • Olikohan form follows function -blogin pitäjä ostanut sieltä jotain. Kysäisepä häneltä. Ja taisin lukea Cocon blogistakin (Coco Sweet Dreams), että hän tilasi sieltä maton. Vai muistankohan ihan väärin…?

   • Viktor & Rolf Flowerbomb is feminine and floral, a lovely light fragrance that lasts throughout the day and into the night. It’s a confidence-giver as I’ve had many compliments when wearing it – I love it!

   • Thank you. This answers questions I have had for a year now. I left them alone because I couldn’t get an answer that did not say these things don’t exist. They do, but my focus is required on the the NOW and future as now. I should stop focusing on the past so much because it is done, and moving forward in love is what matters now.

   • I would like to thank my city council rep, Kay Daniels-Cohen for voting in favor of the anti-NDAA resolution, which decries the use of of indefinite detention without trial for suspected terrorist activities. I respect Seth and Tim’s vote with their conscience and their constituents (which I don’t see as having “caved” to them).

 2. Kiitos vinkeistä. Eksyin sinun blogia lukemaan ja blogisi vaikuttaa erittäin kivalle! 🙂 kaunis koti teillä. Saanko kysyä onko väliovet teillä minkä merkkiset ja entäs ovien kahvat? Näyttävät kuvassa kauniilta.

  • Juu, toki saa kysyä. Kiva, että eksyit tänne! 🙂 Meidän väliovet ovat Matti-ovilta. Kahvat vaihdettiin, kun Kannustalon mukana tulleet eivät minusta sopineet Harmaja talomalliin. En kylläkään enää muista mistä hankittiin kahvat, mutta blogin alkupäästä sekin tieto varmasti löytyy jos viitsii selata sinne…

 3. Suurkiitokset vinkeistä! Findit.fi oli minulle aivan uusi tuttavuus.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.