Täällä alkaa arki olla ennallaan ja sunnuntaipuuhastelut päällä niin kuin tavallista: Mankku häärää pihalla ja minä olen kuvaillut ja järkkäillyt sisällä. Innostuin myös kaivelemaan blogiarkiston kesäkuvia. Blogini täyttää heinäkuussa 5 vuotta. Kuva-arkistoa kodin eri ilmeistä on kertynyt melkoisesti ja välillä on kiva muistella miltä täällä on vuosien varrella näyttänyt.

2011_olohuone

Vuonna 2011 vietimme ensimmäistä kesää Valkoisessa Harmajassa. Kodin sisustus oli vielä keskeneräistä ja olohuoneeseen oli etsinnässä uusi suurempi matto sekä suurempi jalkavalaisin. Muistan, että minusta tuntui hankalalta asetella sohvatyynyjä nätisti sohvalle ja usein ne olivatkin vain yhdessä rykelmässä. Uuden sohvan (Adean ”Band”) sohvamodulit olivat kiinni toisissaan, enkä ollut vielä hoksannut kokeilla miltä ne näyttäisivät irti toisistaan. Sittemmin olemme pitäneet sohvamoduleita enemmän irrallaan kuin kiinni toisissaan. Olohuoneessa oli myös vanhempieni vanhat Artekin nojatuolit, jotka ovat sittemmin kulkeutuneet takaisin heidän kotiin. Ensimmäisenä kesänä en vielä pyrkinyt luomaan olohuoneeseen erillistä kesäilmettä, sillä koko koti oli vastavalmistunut.

olohuone_2012

Kesällä 2012 olohuonetta koristivat kauniit pionit (kuten varmaan joka vuosi siitä lähtien). Koristetyynyt ovat lähes samat kuin aiempana vuonna, mutta vaaleanpunaiset pionit tuovat kivasti väriä samoin kuin pieni oliivipuu sivupöydällä. Sohvamodulit ovat irti toisistaan, jolloin toisen modulin pää jää avonaiseksi divaanin tapaan. Uusi matto oli juuri löytynyt ja se taitaa edelleen olla usein kysytyin kysymys, jonka saan: eli matto on siis Linie Designin ”Asko mixed”. Suurempi olohuoneen valaisinkin oli hankittu: se on vuosia haaveilemani Artemide Tolomeo ”Mega”. Tämä olohuonekuva on yksi kaikkien aikojen lempikuvistani!

olohuone2013

Kesällä 2013 huonekalut vaihtoivat järjestystä olohuoneessa ja juuri uudelleen verhoiltu nojatuoli asetettiin ikkunan eteen. Muuten huonekalut ovat samat kuin aiempana vuonna. Pionitkin komeilevat taas maljakossa yksi hortensianoksa mukaanlukien. Olin juuri pessyt sohvanpäälliset ja asetellut istuinosan näköjään väärinpäin niin, että saumat näkyvät sivuosasta. Olin yllättynyt, että vuoden 2013 kesältä löytyi vain muutama olohuonekuva – minusta tuntuu, että kuvailen olohuonetta niin paljon!

olohuone2014

Viime kesänä olohuoneen sohvat saivat valkoiset päälliset ylleen ja loppukesästä hankin Sisustuksen Koodista myös Bakerin kauniin kukkatyynyn koristeeksi. Innostuin myös kokeilemaan erilaisia ilmeitä olohuoneessa vain koristetyynyjä ja pienesineitä vaihtamalla (postauksessa ”Yksi huone, kolme tyyliä”). Mitään suuria hankitoja ei olohuoneeseen tehty. Kuvan oikeassa reunasta pilkistää Everyday Designin lehti/halkosäilytin, jonka ostin Asuntomessuilta. Ja pionihan se siellä maljakossa jälleen komeilee.

olohuone2015

Tänä kesänä olohuoneessa onkin melkoisen runsas ilme oman makuuni! On vilttiä ja josjonkinmoista koristetyynyä. Talvella Adealta saatu rahi tuo kivasti lämmintä ilmettä herkullisella konjakin sävyllään. Sivupöytänä on vuosia sitten siskoltani saamani kolmijalkainen tarjotinpöytä, jonka valmistajaa en valitettavasti muista. HAY:n ”Tray” pöydissä on talvella hankkimani marmorikannet, joten ilme niiden osalta on muuttunut hiukkasen. Olohuoneessa on myös uusi kattovalaisin: Artekin TW003. josta ehdin kirjoittaa jo monta kertaa ennen sen hankkimista. Tänäkin kesänä olohuoneessa on valkoiset sohvanpäälliset ja sohvamodulit ovat irti toisistaan. Pionit tietenkin jälleen vaasissa, mutta roimasti kesäistä ilmettä tuovat myös terassin puolella roikkuvat amppelit.

Kaikki muutokset sisustuksessa ovat tapahtuneet pikkuhiljaa, eikä minusta kovinkaan suunnitelmallisesti. Minulla on muutamia juttuja, joita ihastelen usein pidemmänkin aikaa ja sitten jossain vaiheessa pystyn ehkä osan sisustushaaveista toteuttamaan. Sitä myötä kodin sisustus elää ja muuttuu. Kodin ilmettä muokkaa vahvasti myös se, että pidän ihan täysin pelkistetyn modernin tyylin lisäksi tosi paljon runsaammasta ruotsalaisesta ja tanskalaisesta sisustustyylistä, jolloin nämä kaksi lempparityyliä väkisinkin sekoittuvat keskenään.

Kivaa sunnuntaipäivää! Minä taidan nyt mennä puuhastelemaan pihalle ja terassille niin kauan kun ei sada.

P.S. Ja niin siitä 5-vuotismerkkipaalusta, yritän järjestää teille jotain kivaa arvontaa sen kunniaksi sitten heinäkuussa!

Translation: My blog turns five this July and I wanted to take a look back at different summer looks in our living room through the years. I really like simple and modern scandinavian style, but I also like the cosier style often seen in Swedish and Danish homes, so when these styles mix in my mind this is the result.

Author

7 Comments

    • Jep, juuri sitä haluan viestiä kuinka pienillä jutuilla saa vaihtelua sisustukseen. Vaikka joidenkin mielestä kuvaankin aina vaan sitä samaa sohvanurkkaa… 😀 Pointti on kuitenkin jossain muussa kuin sohvassa.

    • On kiva muistella. 🙂 Pitäisi joskus koota kuvakollaasi kaikista olkkarin ilmeistä (ei pelkästään kesäisistä), mutta siitä tulisi aika iso…

  1. Heippa! Löysin blogiisi haeskellessani villamattoa. Kaunista on kovin! Vaan tuosta Asko Mixed -matosta -oletko ollut siihen tyytyväinen? Toimiiko se hyvin lapsiperheessä (puhtaanapito…)? Onko valkoinen luonnossa valkoista, vai enemmän luonnonväristä? Ja niin edelleen… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.