Vuoden vaihtuessa on kiva katsoa taaksepäin kulunutta vuotta ja kerrata vähän mitä kaikkea täällä blogissa on tapahtunut. Viimeiset pari tuntia olen tässä kaivellut blogiarkistoja ja koonnut jokaiselta kuukaudelta poimintani seuraaviin kuvakollaaseihin.

 

Tammikuussa 2012 Valkoinen Harmaja -blogi siirtyi Bloggerista tänne Divaaniblogeihin. Muutto jännitti ja tuntui kivalta samaan aikaan. On ollut tosi mukava huomata, että niin moni vanha lukija on pysynyt matkassa mukana ja uusiakin tuttavuuksia on tullut.

Tammikuussa siivosimme joulua pois kodista säilyttäen kuitenkin vähän vielä talvista tunnelmaa. Kirjoittelin astiakaappimme sisällöstä ja keittiön kodinkoneista. Otin oman tekemäni kalenterin käyttöön, ja tein myös yhden videopostauksen.

Helmikuussa järjestelin tauluja uudelleen työhuoneessa ja mietin pihalla nököttävien tuijien kohtaloa. Olohuoneen nurkkaan ilmestyi vanha tuttu nojatuoli odottamaan uudelleen verhoilua (jota se odottaa vieläkin ;)). Mietin myös millaiselta makuuhuone näyttäisi jos pääty seinä maalattaisiin jollakin tehostevärillä. Ja tietysti herkuteltiin myös laskiaispullilla.

Maaliskuussa kurkistettiin valmiiseen saunatupaan ja blogini lukijoiden avustuksella ratkesi ylimääräisten petivaatteiden säilytysongelma, kun niille teettettiin isot tyynypussit Marimekon kankaista. Kiitos siitä vielä kerran teille! Olohuoneeseen hankittiin uusi matto, jollaisen taisi sitten muutama muukin hankkia ;). Myös surullisen kuuluisa Milk-valaisin muutti meille (lampun kupu ehti rikkoutua kaksi kertaa vuoden aikana). Terassilla nautittiin kevättalven auringosta. Kotimme esiteltiin Deko-lehdessä.

Huhtikuussa oltiin jo aika keväisissä tunnelmissa. Vietettiin pääsiäistä ja kissanpäiviä. Laitoin terassille orvokkeja ja siivosin vaatehuonetta. Helmalakanankin sain vihdoin laitettua paikoilleen – vuosi muuton jälkeen. Terassille hankittiin Masters-tuolit.

Toukokuussa alkoivat pihatyöt todenteolla ja leikkimökki saapui. Laitoin kasviasetelmia myös terasseille ja ostin oliivipuun (joka on tällä hetkellä vähän eri näköinen… ;)). Vappua vietettiin rauhallisissa tunnelmissa. Makkarin päätyseinän kohtaloa mietin jälleen – nyt haaveilin erilaisista tapeteista. Meidän kodista oli juttu Kannustalo News-lehdessä.

Kesäkuussa kauniit pionit ja muut kukkaset koristivat kotiamme ja löysin apteekkipulloja kirppikseltä. Hankin uuden kameran, Canon 5D:n ja valokuvausinnostus sai uutta potkua. Ulkona jatkui terassien rakentaminen ja hankimme kesäkukkia. Leikkimökki saatiin maalattua ulkoapäin.

Heinäkuussa vietin kesälomaa täydellä sydämellä. Rakastuimme pikkukisuun nimeltä Pehmis ja odotimme kovasti hän saavuttaisi luovutusiän. Mankku nikkaroi terassille upean pöydän ja minä hankin kauniita siivousvälineitä sekä kesätyynyt olohuoneeseen. Suunnittelin leikkimökin sisustuksen ja se saatiin pääosin valmiiksi myös sisältä – vielä lattia pitäisi maalata.

Elokuussa Pehmis muutti meille ja oli heti kuin kotonaan! Oli kaikenlaista menoa ja hässäkkää, mutta positiivista sellaista. Vaihdoimme ruokailutilan tauluasetelman ja luonnostelin roskis/pyöräkatosta. Olohuoneen leikkokukat saimme omasta hortensiasta. Kirjoittelin pojan huoneen sisustamisesta. Elokuun lopussa juhlimme Venetsialaisia.

Syyskuussa pihatyöt jatkuivat pienen tauon jälkeen. Kurkistimme tyttären huoneeseen, jonne hän oli itse tehnyt pientä muutosta. Luvassa oli myös pieni pyrähdys Helsingissä, kun kävimme Habitare-messuilla; olin messuilla ensimmäistä kertaa. Tuolta reissulta ostin kauniit Hayn kukkaruukut sekä vanhan Arabian maljakon. Ilmat alkoivat jo viiletä ja siirstin yhden Masters-tuolin sisälle eteiseen.

Lokakuussa järjestin kirjahyllymme uudestaan ja kirjoittelin sisustusastelmien luomisesta. Kissat tekivät entistä lähempää tuttavuutta. Listasin kaikki valaisimemme yhdessä postauksessa. Lokakuussa kävimme taas Helsingissä – tällä kertaa Gloria Blog Awards -gaalassa. Oli todella mukava nähdä blogikollegoja ja saada kimppu kotiin viemiseksi. Ensilumi satoi maahan.

Marraskuussa kirjoittelin loistavasta kierrätysideasta: Annan tekemistä koreista, jotka on valmistettu vanhoista sälekaihtimista. Halusin myös herättää keskustelua suomalaisista sisustusohjelmista tai siitä, että tällä hetkellä niitä ei juurikaan ole. Marraskuun loppua kohden kotiin alkoi hiipiä jouluista tunnelmaa Kubus-kynttelikön, vanhan huonekuusen sekä LED-kynttiläpussukoiden muodossa. Myös pieni oravatyyny löysi kotinsa meidän olohuoneesta.

Joulukuu on vietetty hyvin jouluisissa tunnelmissa tässä blogissa. Arvontoja oli tiuhaan tahtiin joulukuun kunniaksi. Itsenäisyyspäivänä leivoimme pipareita. Kotia koristi useat joulukasvit (esim. hyasintit ja amaryllikset) ja äitini oli askarrellut ihanan kynttelikön. Halusin tuoda kotiin pehmeää jouluista tunnelmaa erilaisten tekstiilien avulla ja ruokailutilan tauluasetelman tilalle asettelin jouluvalot.

Huh, olipas tässä postauksessa hommaa! Mutta ajattelin, että tämä listaus on kuitenkin kiva tehdä, sillä vuoden 2011 listaustakin oli kiva lukea näin jälkeen päin. Ensi vuonna blogini jatkaa samalla tutulla tyylillä – mitään kovin suuria muutoksia ei ole ainakaan tässä vaiheessa suunnitteilla. Videopostauksia tekisin mielelläni enemmän jos aikaa riittäisi.

Kiitos oikein paljon kaikille blogiani seuraaville!
Kiitos mukavista ja kannustavista kommenteista, joita olette tämän vuoden varrella jättäneet sekä mielenkiitoisista keskusteluista kommenttiboxin puolella. Jatketaan samaan malliin myös ensi vuonna. 

Nyt ylös, ulos ja lenkille! Ja sitten saunaan!

Author

11 Comments

  • Niin, no harvemmin meillä on niin siistiä kuin mitä blogikuvat antavat ymmärtää. 😉 Mutta kiitos kivasta kommentista. 🙂

 1. Minulle on jäänyt erityisesti mieleen Valkoisen Harmajan asetelma -postus ja kuvat ihanasta terassinpöydästä ja Masters tuoleista. Vieläkin mietin miten se liikkuva astelma kuva on tehty. Onko se video…
  Hienoa oli myös 2. sija Gloria Blog Awardsin lukijoiden suosikkiblogina.
  Nostan hattua tälle postaukselle, työläs tehdä, kiva lukea.
  Kaikkea hyvää vuodelle 2013!

  • Olipa mukava kuulla, että mitkä asiat olivat jääneet sinun mieleesi erityisesti. 🙂 Se asetelmakuva oli gif-animaatio. Eli monta kuvaa samasta kohdasta kuvattuna ja sitten niistä koottu yksi tiedosto, jossa kuva vaihtuu.

   Kaikkea hyvää sinullekin vuodelle 2013! 🙂

 2. Todella kaunista on teillä. Sinulla on kyllä silmää luoda harmooninen sisustus, joka näyttää hyvältä, kestää aikaa ja on kuitenkin sopivan raikas nykyaikainen olematta ”kopio” tämän päivän sisustustyylistä. Ja pienet jutut tuovat lisäksi persoonallisuutta ja ”kipinää”. Olet kyllä todella taitava sisustaja! Oikein hyvää tulevaa vuotta!
  Katruska

  • Voi niinkö?! Olipa kiva kommentti, kiitos. 🙂

   Oikein hyvää vuotta 2013 sinulleki Katruska.

 3. Kauniin skandinavista! Ja onnittelut postauksen valmistumisen johdosta. 😉 Kollaasin tehneenä pyyhkäisin itsekin hikikarpalot otsaltani. Iso homma, mutta niin mukava palata muistoissa taaksepäin.

  • Juu, kauhian iso urakka oli tässä postauksessa. Ehkä yksi kollaasikuva olisi riittänyt… Mutta jääpähän kiva muisto itsellekin. 🙂

   Ihania olivat sinunkin koosteesi. Valokuvasi ovat aina niin upeita.

 4. Ihania kuvia ensinäkemällä ja näin yhteen koottuinakin vielä!

  Parasta oli katsoa noita helmi-maaliskuun kuvia: mikä upea VALO niissä jo onkaan! Kuukauden päästä tämä harmaus siis jo väistyy keväisemmän tunnelman tieltä. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.