Yksi tämän vuoden mielenkiintoisimmista projekteista mihin pääsen osallistumaan on tuomarointi Lotus Emilia Design talouspaperin ”Tyhjän paperin haaste” -suunnittelukilpailussa. En ole koskaan aiemmin tuomaroinut mitään, joten tämä on ihan uusi ja jännittävä kokemus minulle!

emiliadesign2

Lotus Emilia talouspaperin ”Tyhjän paperin haaste” -suunnittelukilpailuun voi osallistua kuka vain. Osoitteesta emiliadesign.fi löytyy helppokäyttöinen suunnittelutyökalu, jonka avulla uuden kuosin luominen talouspaperille onnistuu älyttömän helposti. Sivustolla on valmiita kuvia ja muotoja, joita voi hiiren avulla siirtää suunnittelupohjalle ja näin luoda helposti oman talouspaperikuosin.

suunnittele_talouspaperiJos taas haluaa vähän kikkailla ja kuvankäsittelyohjelmat ovat tuttuja, voi sivustolta ladata myös tyhjän suunnittelupohjan, johon on valmiiksi rajattu alue, mihin kuvio tulisi kohdistaa. Näin rajoitteena kuosin suunnittelulle on vain oma mielikuvitus.

omat_piirrokset

Minä tykkään piirrellä kaikenlaisia esineitä ja sisustusmiljöitä omaksi huvikseni, joten päätin kokeilla miltä piirrokseni näyttävät talouspaperirullassa. Skannasin omat piirrokseni tietokoneelle ja sommittelin ne talouspaperipohjaan Adobe Illustratorilla. Omaan keittiööni sopivat parhaiten pelkistetyn modernit kuosit, joten jätin oman suunnitelmani mustavalkoiseksi. Kuvituksessani toistuvat erilaiset kodinesineet, joiden puhdistuksen yhteydessä tulee talouspaperikin kyseeseen. Itse käytän talouspaperia melko monipuolisesti ja siivouspäiväni menee ihan pilalle jos talouspaperi sattuu olemaan loppu. Käytän talouspaperia ja puhdistussuihkeita esimerkiksi pölyjen ja tahrojen pyykimiseen lähes kaikilta kodin pinnoilta.

oma suunnitelma

Mutta koska kuulun tuomaristoon, en tietenkään aio omaa suunnitelmaani kilpailuun asettaa. Kunhan suunnittelin omaksi ilokseni ja sain tällä tavoin vähän tuntumaa suunnitteluprosessiin, mikä ehkä auttaa minua tuomaroinnissa. Tuomaristoon kuuluvat minun lisäkseni toimittaja ja muotisuunnittelija Jaakko Selin, Koto Livingin päätoimittaja Anu Harkki, Oy SCA Hygiene Products AB:n markkinointijohtaja Heidi Toivola sekä mainostoimisto Taivaan AD Leena Periaho.

Onko sinulla idea uudeksi talouspaperikuosiksi? Haastan kaikki idearikkaat lukijani ja bloggarit osallistumaan ”Tyhjän paperin haaste” -suunnittelukilpailuun! Aikaa on 9.3.2014 saakka. Päästä luovuutesi valloilleen!

Töitä voi lähettää kilpailuun niin monta kuin haluaa. Osallistumisajan jälkeen kilpailun tuomaristo valitsee 10 työtä, joista yleisö saa äänestää suunnittelukilpailun voittajan. Voittajakuosi painetaan syksyn 2014 Lotus Emilia Design –talouspyyhkeeseen, eli kuosi pääsee sitä myötä tuhansiin suomalaisiin koteihin. Voittaja saa myös 1000 euron lahjakortin Finnish Design Shop -verkkokauppaan.

Myöhemmin keväällä voit osallistua kilpailuun myös vain äänestämällä suosikkikuosiasi. Äänestys käynnistyy meidän tuomareiden urakan jälkeen sitten, kun olemme valinneet 10 finalistia yleisöäänestykseen. Äänestys on käynnissä 1.4.–18.5.2014. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 10 kpl 100 euron arvoisia lahjakortteja Finnish Design Shop -verkkokauppaan. 100 €:n lahjakortit arvotaan äänestäjien kesken 19.5.2014.

BlogiyhteistyoYhteistyössä:
Oy SCA Hygiene Products Ab / Lotus

Suomen markkinoiden Lotus-tuotteet valmistetaan pääasiassa Nokian tehtaalla, jolla on pitkät perinteet laadukkaan paperin tuotannossa. Kaikilla Suomessa valmistetuilla Lotus-tuotteilla on Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki. Ympäristömerkit takaavat, että Lotus-tuotteet täyttävät tarkoin määritellyt ympäristökriteerit.

Author

7 Comments

    • Olisipa tosi kiva jos se lamppu syttyisi! 😉 Olisi niin hienoa saada kisaan mukaan paljon erilaisia ehdotuksia.

  1. Minä ottaisin tuota sinun suunnittelemaa talouspaperia, kiitos! Tosi hauskoja nuo sinun piirtämäsi esineet, ja voisin kuvitella mielessäni tuollaisen talouspaperikuosin. Toivottavasti joku laittaa kilpailuun jotain samantapaista ja se toteutetaan 🙂

    • Heh, kiva kuulla. 🙂 Ehkä tuota minun kuviotani ei kannata ihan suoraa kopsata…omaperäisyys ja omat ideat kantaa parhaiten aina kuitenkin.

  2. Oon aina ihmetelly miks talouspapereiden kuvat on – no suoraan sanoen aika kamalia. Missä yksinkertaiset kuvat ja mustavalkoisuus. Kuviollisia ei ole voinut ostaa. Onneks on vain valkoisiakin. Niitä olen sitten suosinut. Toivottavasti voittajakuosi on hyvä ja nykyaikainen. Hyvä valinta kun oot päässy tuomariks! 🙂

    • Aivan! Vai pitäisikö sanoa ”aaaievan”. 😉 Minäkin olen suosinut valkoista talouspaperia, mutta olisi niin mukavaa saada tyylikästä vaihtelua keittiöön.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.