Säät ovat hellineet pääsiäislomalaisia ja mekin olemme viettäneet paljon aikaa terassilla ja pihalla. Eilen napsastiin pensasaita (koristearonia) matalammaksi. Tänään istuskeltiin pitkään terassilla kaffilla ja mietittiin pihajuttuja.

piha_saunankulmalta

leikkimokin_kulmalta

pensasaidan_leikkuu

Leikattiin aronia n. 10-15 cm ensimmäisen haarakohdan yläpuolelta. Tällaisen ohjeen sain googlettamalla. Toivottavasti ei mennyt kovin mönkään ja pensasaita lähtee tuuhenemaan nätisti.

pensasaita

takaterassi

paasiaiskukat

sipulikukat

sipulikukat2

Istutin syksyllä sipulikukkia etupihalle ja nyt sieltä alkaa nousta jotain vihreää. Ihan ihmeellistä, että olen onnistunut jossain kukkahommelissa, heh! Nyt iskikin heti innostus istuttaa lisää kukkasipuleita, mutta toisaalta en halua mitään laajoja kukkapenkkejä, joista saa koko ajan olla kitkemässä rikkaruohoja. Suurin osa meidän pihan kukkaloistosta tulee syntymään ruukkuasetelmista ja amppeleista.

terassinpesu

Aamupäivällä minä pesin ikkunoita ja nyt Mankku pesee parhaillaan terassia painepesurilla, joka saatiin lainaan hänen vanhemmiltaan. Meidän pitää kyllä ostaa omakin painepesuri, kun sillä on niin kätevä pestä autoakin jne. Mikähän olisi hyvä painepesuri – onko teillä kokemuksia?

asfaltti_piirros

Lapset nauttivat etupihan asfaltista, kun siihen voi piirtää. He piirtävät siihen ratoja, joita pitkin pitää ajaa pyörällä tai potkulaudalla. Asfaltti loi kyllä heti siistimmän ilmeen ja sekin on kätevä pestä sitten painepesurilla. Pitää jossain vaiheessa ottaa parempia kuvia asfaltoidusta etupihasta.

Seuraavaksi on vuorossa äitini kokkaama pääsiäisateria. Ihana pääsiäisloma!

Author

19 Comments

 1. Ihan samat projektit täälläkin tänään ;). Mies pesi painepesurilla loppujen lopuksi meidän talon seiniäkin… (ihan vaan piti terassi pestä).
  Meillä on ollut jo joitakin vuosia sellainen kelta-musta (yllättävän naismainen kuvaus tää väri, ihan kun sillä on merkitystä, mutta kuitenkin) Kärcher. Ja mies just tänään kehui sitä!
  Ihanaa pääsiäisen jatkoa!

  • Heh, no hyvä että seinätkin tuli pestyä. 🙂
   Kärcheriä on meidänkin tutut kehuneet. Ehkä päädymme sen merkkisen hankkimaan…

 2. Meillä on marja aroniaa monta metriä ja se istutus leikattiin juuri noin. Hyvin lähti kasvamaan. Meillä on kärcher, merkkiä en muista ja on pelottanut hyvin. Hyvää pääsiäisen jatkoa.

  • Onpa hyvä kuulla, että leikattiin oikein. 🙂 Jänskättää vähän, että mitä tuosta aidasta tulee…

  • Meidän pensasaita on vasta niin uusi tapaus, että on vielä vaikea sanoa kokemuksista mitään. Jotkut sanovat, että nämä marjat vähän saattavat tahria paikkoja, kun linnut niitä levittävät. No saa nähdä…

 3. Hei, kärcher meilläkin hyväksi havaittu pesuri. Eilen sorruin ostamaan heidän ikkunapesurinsa wv 75:n ja se kyllä nopeuttaa hommaa melkoisesti.

  • Minäkin ostin sen ikkunanpesurin! Se on niiiiin hyvä! Pitää kirjoittaa siitä vielä erikseen…. 🙂

 4. Onko teidän terassi ja portaikko öljytty jollain ihanalla harmaapigmenttisellä puuöljyllä? Laudoitus kuulemma tarvitsee sen pigmentin saadakseen uv suojan, ja itsellä harkinnassa tuo projekti. Meillä menee varmaan ruskeaksi julkisivun vuoksi..

  • Ei ole käsitelty millään meidän terassia, sillä se on siperian lehtikuusta, eikä vaadi minkäänlaista öljyämistä tai muuta käsittelyä. Se oli yksi syy miksi valitsimme sen. Se harmaantuu ajan myötä luonnostaan kauniisti. 🙂

 5. Hyvältä näyttää! Saitteko asfaltin hyvään hintaan? Meilläkin suunnitelmissa, muttei hajuakaan, paljonko maksaa.

  Rikkaruohon nyppiminen on muuten ihanan terapeuttista – älä sitä arastele! Ihana kesäilta, lapset jo nukkumassa ja itse kitkemässä kukkapenkkejä. Kesän parhaimmistoa 🙂

  • Naapureiden kanssa hankittiin kimpassa asfaltit. En nyt muista tarkalleen, mutta olisikohan ollut 18e/m2…tai sitten muistan ihan väärin. No mutta, minusta kuitenkin oikein hyvä hankinta. 🙂

   • Kiitos hintatiedosta! Aivan saman hinnan olen kuullut aivan pohjoisessakin. 🙂 saas nähdä, mitä se kohta täällä Pirkanmaalla tulee maksamaan…

 6. Oletteko halunneet näkösuojan vuoksi tehdä osan terassin rimoituksesta noin korkeana? Onko naapurit kovin lähellä?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.